Dzisiaj jest 11 maja 2025, 14:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
mogę mu pogratulować jednego. Umiejętności lawirowania, "sprzedawania" informacji i przekonywania ludzi dla uzyskania określonego celu...

przekorny pisze:
Choć z drugiej strony najłatwiej chyba przekonać ludzi, którzy chcą uwierzyć...

W 100% zgadzam się z Tobą.

Od października 2009 roku, z racji funkcji, którą wykonywałem w KK, miałem wiele okazji do rozmów zarówno z P.Burmistrzem, jak i P.Michalskim.
Za każdym razem pytałem się o pracach nad powstaniem nowej hali.
Zarówno jeden, jak i drugi ze "szczerym" uśmiechem zapewniali mnie, że powstanie.
Że już lada moment będzie wbity pierwszy szpadel, że zgodnie z umową z PGE teren zostanie już "zaraz" ogrodzony i powstaną na ogrodzeniu napisy typu: "TU POWSTANIE PGE TURÓW ZGORZELEC ARENA".

Wiele osób zadawało mi pytanie przy okazji spotkań na ulicy, w sklepie czy też na spotkaniach KK- CO Z TĄ HALĄ? BĘDZIE?

Wierząc w to co mówili w.w. odpowiadałem, że tak i przekazywałem wszystkie rewelacje dalej. Sam się nimi karmiłem i karmiłem nimi innych.

Na początku poprzedniego sezonu zdałem sobie sprawę, że jednak tak różowo nie jest.
Osobiście czułem się oszukany i wstyd mi było, że tymi "rewelacjami" odnośnie hali oszukiwałem innych.
Przepraszam.
Sam w to wierzyłem, że w Zgorzelcu będzie już tylko lepiej, że wreszcie ktoś robi coś całkiem bezinteresownie dla ogółu i przekonywałem do tego innych niejednokrotnie wchodząc w sprzeczki słowne.

Obecnie przypatrując się wszelkim wypowiedziom P.Burmistrza podpisuję się pod tym co napisał szamo:
szamo pisze:
coz my sobie mozemy tutaj dyskutowac i tak wiele z tego nie wyniknie... zostalismy bezczelnie naciagnieci przez Naszych 'kochanych' politykow i dalej dajemy sie naciagac...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Adam i Czarek pewnie macie wiele racji w swoich wypowiedziach a ja chyba jednak należę do tej grupy ludzi, którzy - jak napisał Czarek - chcą wierzyć. Bo cóż innego pozostaje? Na inny bieg sprawy wpływu nie mam, więc wiara to to, co mi pozostało, nawet jeśli marzenia się nie spełnią. A sposób przedstawienia sprawy przez Burmistrza i uzasadnienie, jakiego użył mnie przekonują i tyle. Oczywiście każdy ma prawo do swojego spojrzenia na tę sprawę i wyrażenia własnej opinii co do jasności i czystości intencji rządzących.
Pozdrawiam :lol:

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

WIARA CZYNI CUDA MY WIERZYMY ŻE SIĘ UDA!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Szamo, Tomczan popieram w 100%.Temat skończony hali poprostu nie będzie.Wszystkie argumenty za i przeciw wyczerpane do końca.Choć jak to super ujął Kubi pozostaje wiara.(Pitu co ty chcesz znowu ugrać?)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

A tak apropo czy któraś z drużyn ma ten sam problem z halą na przyszły sezon?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

W Kołobrzegu nie ma odpowiedniej ilości miejsc, ale prawdopodobnie jest jeszcze miejsce do rozłożenia trybun, tak aby sprostać wymogom. W Poznaniu na razie grają w jakiejś małej hali, ale jak będzie potrzeba to znajdą odpowiedni obiekt. Nie wiem jak tam w Starogardzie bo też nie za wesoła ta hala.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Kołobrzeg 1307 miejsc http://www.sport.kolobrzeg.pl/hala_milenium.htm
Obrazek

Słupsk 2557 miejsc http://www.energa-czarni.pl/hala
Obrazek

Starogard Gdański 2500 miejsc http://www.sportowa.com.pl/klub/hala
Obrazek

Tarnobrzeg 2000 miejsc http://www.sport.pl/sport/1,67926,84841 ... brzeg.html
Obrazek

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Patrząc na te obiekty / niektóre wybudowane nie tak dawno / robi się smutno.
Mamy wspaniały klub i świetną drużynę i co z tego ? Łza się kręci w oku ! :cry:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Zgorzeleckiej epopei ciąg dalszy http://zgorzelec.naszemiasto.pl/artykul ... 902,1,3,60

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

W najnowszym listopadowym numerze magazynu MVP jest wywiad z Grzegorzem Schetyną. Były marszałek semu i orędownik budowy u nas nowej hali mówi mniej więcej, że rozwój ligi powinien iść w kierunku największych miast naszego kraju - tam są duże, nowoczesne hale oraz duża liczba mieszkańców. Wnioski co do przyszłości naszej hali, a raczej w ogóle klubu, każdy powinien wyciągnąć sam...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jak sie dowiedzialem jedna z firm projektancko-wykonawczych otrzymala od architekta zlecenie na zaprojektowanie jednej z instalacji dla nowej hali... Cos jest na rzeczy :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
Cos jest na rzeczy :)

Wcześniej zamówiono projekt w jednej z wrocławskich firm,... Niedawno wyasfaltowano wjazd na pole,... tzn. wjazd do nowej hali. Ba,... nawet zabezpieczono w projekcie przyszłorocznego budżetu cały 1 mln. zł. na nowa halę. Ani chybi, coś jest na rzeczy... :roll:

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Powiało teorią spisku ... chcą nam potajemnie wybudować halę :P

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... nowa-hala/

Gdzie indziej się buduję i chce mieć ekipy w ekstraklasie... A halą w Zgorzelcu nikt, oprócz mieszkańców, się nie interesuje - wnioski chyba są jasne...

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
wnioski chyba są jasne...

Bardzo jasne - hali niestety nie będzie ... :(

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.