A jak szanowni Panowie prezentuje się Ronald#25? Pierwsze sparingi do przodu nawet jeśli to pierwszoligowiec z Niemiec czy beniaminek czeskiej ekstraklasy....
BASKET_FUN pisze:
...a ten Jankowski to kto?
Michał Jankowski
http://rozgrywki.pzkosz.pl/?p=1&s=3&id=730&ss=4
Statystycznie 2 najlepszy strzelec I ligi (ponad 17 pkt, 40% za 3, 4 zbióry i prawie 2 przechwyty), MVP Meczu Gwiazd I ligi
Trener Polo Mladen Stratenovic:
Michał Jankowski to prawdziwy wulkan energii. Jeszcze rok temu nie byłem zadowolony z jego postawy w obronie, bo popełniał dużo fauli. Nie mógł złapać odpowiedniego rytmu gry. Teraz zdecydowanie poprawił swoją postawę w defensywie, dlatego często powierzam mu szczególne i delikatne zadania na boisku. W play off grał bardzo dobrze, w sezonie zasadniczym zdarzały mu się wahania formy.
Muszę przyznać, że jest to zawodnik nieobliczalny, który czasami na boisku zaskakuje wszystkich. Chyba nawet czasem i sam siebie. Potrafi trafić za trzy punkty z ośmiu metrów, by za chwilę nie trafić w sytuacji sam na sam z koszem. Sam nie wiem, czym zaskoczy mnie w przyszłym sezonie.
W całych minionych rozgrywkach pomógł nie tylko Polonii 2011, ale również AZS Politechnika. Ma twardy charakter i chęć do grania. Czasami o godzinie trzeciej nad ranem wracaliśmy z wyjazdowego meczu pierwszej ligi, a on o 12 już był na boisku w spotkaniu drugoligowym. Lubi walczyć i zaskakiwać, ale zawsze można na niego liczyć.