PrzecPolitWSpor pisze:
Becks... Odpowiedz mi... Jakim cudem w poprzednich sezonach mecze Turowa mogli oglądać mieszkańcy Zawidowa i Bogatyni, a w Zgorzelcu niestety nie ?! ... Wg. mnie to ten jedyny "ślizgacz" na rynku w Zgorzelcu z kablówką ma kibiców w 4 literach. .. Dlatego nie broń go..
Nikogo nie bronie - informacje pochodza ze zrodla internetowego, a kawalek nizej ktos zacytowal watek w ktorym moje informacje sie potwierdzaja.
matrix pisze:
- posiadanie telewizora, sprzętu tvsat i ustawienie antenki na Astre ( platforma TVP) - DARMOWE bez żadnych abonamentów i innych opłat
Cytat:
15 września 2009 r. Telewizja Polska uruchomiła pierwszą, bezpłatną część cyfrowej platformy
http://satkurier.pl/news/...tformy-tvp.htmli tam masz za friko : TVP1, TVP2, TVP Info, TVP Sport, TVP HD, TVP Kultura, TVP Historia, TV Polonia
To napisz mi prosze jeszcze na jakim tunerze i na jakich ustawieniach mozna za friko ogladac ta "superplatforme"

Pomimo tego ze jest darmowa i tak trzeba bedzie zakupic karte dostepu (jednorazowa oplata) i zaleznie od systemu karty odpowiedni tuner. Karty maja byc dostepne za okolo pol roku.
Klub zlecajac produkcje przekazow z meczow zgadza sie jednoczesnie na darmowe ogladanie go przez widzow ktorzy odbieraja sygnal z nadajnika wroclawskiego (bo dla kogo niby ma byc ta produkcja ? dla marsjan ? nie - dla mieszkancow dolnego slaska w tym Zgorzelca).
Od nich nie wola indywidualnej kasy.
TVP Wroclaw powinien teoretycznie zapewnic odbior swojego programu na calym dolnym slasku.
Nie wiem zatem o jakie zezwolenia i kase chodzi jezeli sygnal TVP Wroclaw (telewizja publiczna) utrzymywana z pieniedzy podatnikow zostaje lokalnie udostepniony dla widzow inna droga niz nadajnik we Wroclawiu (TV Tomkow).
Czy klub bedzie mial cokolwiek do wszystkich sieci kablowych na dolnym slasku gdy te transmituja TVP Wroclaw ? Czy kazda TV kablowa w miejscowosciach gdzie niedociera sygnal analogowy z Wroclawia musi placic 2000 PLN za mecz ? Raczej nie - tylko ta ze Zgorzelca ..........
Moze oficjalne zapytanie ze strony dziennika Zgorzelec.info do Klubu oraz TV Tomkow wyjasni z lekka ta sprawe.
Becks