Oglądałam cały mecz w tv niestety, bo obecnie mieszkam daaleko. Ale mój przedstawiciel na meczu był, więc napiszę, co sądzę
Najpierw o transmisji- ja rozumiem, że Polonia ma ciekawy pomysł, wart docenienia. Ale na Boga! Turów jest wicemistrzem Polski. Wypadałoby nieco to poszanować. A jak słucham takiego ględzenia o Polonii i zero emocji o Turowie to mnie trafia!!! Komentatorzy to dno! Totalna stronniczość. Da się coś zmienić?
Z tego co się orientuję (może mnie ktoś sprostuje) miejsca stojące można było kupić jedynie na karnet. I to moim zdaniem spory błąd. Widać, że nie ma tej atmosfery. Pamiętam jak stały po 3, 4 rzędy- a dziś sporo miejsca na 'balkonach'. Smutno to wygląda.
A jeśli chodzi o mecz... To widać potencjał. Bardzo mi się podoba Deane, Wright, Wójcik, Witka, Wysocki. Ale cieszę się niezmiernie, że na początku sezonu trafiły nam się takie mecze, bo myślę, że robimy jeszcze takie błędy (zapewne wynikające ze słabego zgrania), że z silniejszymi drużynami byłoby ciężko. Sądzę, że jeszcze kilka treningów i takich meczy i będziemy mocni.
Na moje niedoświadczone oko brakuje nam jakiegoś porządnego (dużego

podkoszowego i solidnego rozgrywającego, który by kreował grę. Jedyny lider jakiego dziś widziałam, zwłaszcza w I połowie, to Deane. Nic mu nie ujmując, jest naprawdę świetny, czegoś mi w nim brakuje, jeśli chodzi o rozgrywającego. Chyba, że to też wynika z jeszcze niedostatecznego poznania drużyny. Przydałoby się tych dwóch zawodników i myślę, że bylibyśmy drużyną kompletną.
Martwi mnie ogromna ilość fauli i jednak brak typowego strzelca za 3.
Ale odwagi! Jeszcze trochę, a będzie naprawdę DOBRZE!