Dzisiaj jest 07 lip 2025, 17:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 166  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Wie ktoś coś o tych zawodnikach co podał "Gawiniecki.a" ? Rindin na ile lat podpisał kontrakt ? bo pamiętam że mówione było ze nie tylko na rok ?

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
CZyli miałeśo nim całkiem pozytywne zdanie a okazało się jak zwykle
Więcmoże nie przekreślaj Winnickiego , mamy doświadczenie ,że treneskie gwiady nie gwarantują sukcesu. Saszo przed odejściem też juz nie powalał wynikami.

Dla mnie jego wady przykrywaly zalety , a zalety wady. Ja bym chcial zobaczyc jak zbuduje zespol posiadajac okreslona kase na zawodnikow i wolna reke ... Zreszta kto by nie byl w Turowie i tak nie bedzie mial wolnej reki...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

BossZgC pisze:
Wie ktoś coś o tych zawodnikach co podał "Gawiniecki.a" ? Rindin na ile lat podpisał kontrakt ? bo pamiętam że mówione było ze nie tylko na rok ?

Na 2 albo 3

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wracając do tematu wyboru trenera Turowa to nie pseudo prezesunio PO michalski rozmawiał z Saso (braki jezykowe) tylko Łuczak łamaną angielszczyzną napisał meila z propozycją objecia Turowa za kwote 7 (siedmiu) tys dolarow miesiecznie i żądaniem natychmiastowej odpowiedzi.Wrocław sie panoszy w klubie !!!

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

dziadek 36 pisze:
Wracając do tematu wyboru trenera Turowa to nie pseudo prezesunio PO michalski rozmawiał z Saso (braki jezykowe) tylko Łuczak łamaną angielszczyzną napisał meila z propozycją objecia Turowa za kwote 7 (siedmiu) tys dolarow miesiecznie i żądaniem natychmiastowej odpowiedzi.Wrocław sie panoszy w klubie !!!

7 tysiecy $$?! 7 * ~3 = 21 tys zlotych ... Wiec ja sie pytam za co ,,szanowny'' pan Adam dostawal 50 klockow miesiecznie ? :shock: Ja wiem ze gracze czesto zarabiaja wiecej od trenerow , ale bez przesady ... Ile Saso dostawal w ostatnim sezonie u nas ?

Ostatnio zmieniony 08 cze 2010, 21:06 przez SKRz_Zgc, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

W ostatnim sezonie Saso miał 10 tys euro

[ Dodano: Wto Cze 08, 2010 9:19 pm ]
Po zajscu w Koszalinie Saso mógł z miesiecznej wypłatu zaplacic kare ktora dostal od PLK i jeszcze by mu zostalo :lol:

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

dziadek 36 pisze:
W ostatnim sezonie Saso miał 10 tys euro

No to i tak mniej od Dziadka Adama ... Czytajac ze zaproponowali Sasie mniej myslalem ze jest to kwestia kosmetyczna a nie ~50% wczesniejszych zarobkow ...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

SKRz_Zgc pisze:
Czytajac ze zaproponowali Sasie mniej myslalem ze jest to kwestia kosmetyczna

zaproponowali mu mniej niż w pierwszym sezonie w Zgorzelcu, nie ma porównania do ostatniego

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jeżeli to jest prawda , to nasz Zarząd naprawdę sie upokorzył.
W dodatku mniej kasy a do tego brak wolnej ręki przy budowaniu zespołu i sterowaniem niem w trakcie sezonu.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Hakeem pisze:
Jeżeli to jest prawda , to nasz Zarząd naprawdę sie upokorzył.

Jakos mnie to nie dziwi, wykonuja to w czym sa dobrzy (czyt. kompromitowaniu siebie, klubu , kibicow) Bardziej mnie zastanawia jak to mozliwe ze ktos taki moze po schrzanionym seoznie zasiadac w zarzadzie i grac wszystkim na przyslowiowym nosie.

Ostatnio zmieniony 09 cze 2010, 11:05 przez SKRz_Zgc, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

SKRz_Zgc pisze:
Bardziej mnie zastanawia jak to mozliwe ze ktos taki moze po schrzanionym seoznie zasiadac w zarzadzie i grac wszystkim na przyslowiowym nosie.

Podejrzewam że nie tylko Ciebie :grin:
Szczerze mówiąc , wstydziłbym sie na miejscu Pana Michalskiego , dalej pełnić funkcję prezesa , po tak tragicznym sezonie. Pieniądze pieniędzmi , mi po prostu by na nich nie zależało , gdyby całe miasto Cię poniżało. Trzeba być człowiekiem z honorem a ja za takiego sie uważam. Ale widocznie nasz prezes Jan ma za mało pieniędzy lub za dużo kredytów hehe 8)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Dardan doleciał jednak z Kosowa...

http://www.wtkanwil.com.pl/index.php?o=artykul,1,1084

"Ślimak" na zgrupowaniu kadry w Władysławowie aleee ciekawi mnie jak idą negocjacje z ludkami made in Poland... zgodnie z wcześniejszymi deklaracjami mieliśmy właśnie od nich zacząć budowanie nowej ekipy...

Ostatnio zmieniony 09 cze 2010, 14:07 przez DragisA, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Cytuj:
Menedżer przez Facebook szuka pracy koszykarzom
Szczepan Radzki
2010-06-09, ostatnia aktualizacja 2010-06-09 18:43

Jeden z agentów koszykarskich przesyła dyrektorowi Turowa Zgorzelec profile swoich graczy za pomocą bardzo popularnego portalu społecznościowego Facebook. Czy w ten niekonwencjonalny sposób chce załatwić im pracę?

Na Facebooku odnośniki do profili czterech koszykarzy: Johna Rybaka, Johna DeGroata, Jerome'a Colemana i Nica Wisea - widnieją na koncie Waldemara Łuczaka, dyrektora sportowego Turowa Zgorzelec. Umieścił je tam Mateusz Jodłowski, jeden z polskich agentów koszykarskich, menedżer między innymi reprezentantów Litwy: Dariusa i Kristofa Lavrinoviców.

Kibice na forach internetowych spekulują, że Jodłowski w ten nietypowy sposób oferuje graczy Turowowi Zgorzelec. Równocześnie wyśmiewają tę sytuację. Takiego typu akcje marketingowo-reklamowe, mające na celu promocję i oferowanie swoich koszykarzy, nigdy w Polsce się nie zdarzyły.

- Mateusz Jodłowski może sobie robić, co chce, ja tego nie traktuję poważnie. Takich graczy jak ci wklejeni na moim profilu są miliony, nie popadajmy w paranoję. Choć z drugiej strony to dziwna i niespotykana sytuacja. Prosiłem Mateusza Jodłowskiego, żeby tego nie robił, no ale nie poskutkowało. Wklejone linki na pewno usunę - mówi dyrektor sportowy Turowa Waldemar Łuczak.

Jak sprawę komentuje sam Jodłowski. - Pisze pan źle o moich zawodnikach, więc nie będę z panem rozmawiał - stwierdził krótko.

Odnośniki do profili oferowanych przez Jodłowskiego graczy są widoczne dla wszystkich zalogowanych w portalu Facebook. Sytuacja z tak jawnym upublicznianiem oferowanych graczy nie jest normalną praktyką w pracy agenta koszykarskiego. Przeważnie oferty wpływają do klubów za pomocą poczty elektronicznej, rzadziej faksem.

Normą jest także, że w Polsce informacje o nawet najdrobniejszych transferach są zazwyczaj pilnie strzeżone. Kluby nie chcą potwierdzać zainteresowania konkretnymi graczami, aby nie podbijać cen i najczęściej negocjacje utrzymują w tajemnicy. W nieco innej sytuacji są agenci, którzy czasami zdradzają niektóre informacje.

Jodłowski i Łuczak "padli ofiarą" nowoczesnych technologii, z których sami korzystają. Skrupulatnie śledzący wszystko co związane z Turowem fani zgorzeleckiego klubu w mig wyłapali informacje wymieniane pomiędzy oboma panami.

http://www.sport.pl/sport/1,78992,79944 ... arzom.html

Ostatnio zmieniony 10 cze 2010, 11:26 przez BossZgC, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Hmm moglo byc gorzej - mogl szukac graczy na ,,naszej-klasie'' :smt082

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

"Aruś Krygier Gate" ciąg dalszy...

http://zgorzelec.naszemiasto.pl/artykul ... ,id,t.html

Cytuj:
Turów mógł wyrzucić prezesa. Arkadiusz Krygier dostanie 45, zamiast ponad 300 tys. zł
Polska Gazeta Wrocławska Janusz Pawul
Wczoraj 08:55:57

Koniec pierwszej sądowej potyczki Arkadiusz Krygier, prezes Sportowej Spółki Akcyjnej PGE Turów Zgorzelec w latach 2006 - 2008, kontra były pracodawca.

Sąd w Jeleniej Górze uznał, że rada nadzorcza sportowej spółki mogła pod koniec lutego 2008 roku rozwiązać kontrakt menadżerski z Arkadiuszem Krygierem przed upływem czasu, na jaki został on zawarty. I ponieważ to zrobiła, zdaniem sądu, zwolnionemu prezesowi należy się odszkodowanie w zapisanej w kontrakcie wysokości równej trzymiesięcznej pensji plus odsetki liczone od dnia odwołania, czyli od 28 lutego 2008.
Arkadiusz Krygier miał w tym sporze zgoła inne zdanie. Jak uzasadniał, Turów za przedterminowe zerwanie kontraktu powinien mu zapłacić kwotę należną z tytułu zsumowania wszystkich pensji począwszy od dnia odwołania do momentu wygaśnięcia kontraktu, zgodnie z zapisanym w nim terminem. Według jego wyliczeń, było to od 280 do nawet ponad 300 tys. zł (suma roszczenia w czasie trwania sporu ulegała zmianie).

Sąd w Jeleniej Górze wydał wyrok w tej sprawie 8 czerwca. Jest on nieprawomocny.

Więcej na ten temat we wtorek w Gazecie Wojewódzkiej

Ostatnio zmieniony 11 cze 2010, 2:37 przez DragisA, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 166  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.