Dzisiaj jest 21 maja 2025, 0:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Bez wąpienia trzeba będzie uważać na "kamyki" Kamińskiego ( Miller+Alexander+Bronek)

Miło będzie także ponownie zobaczyć "NaNaNa-NaNę", z odwiecznie przyklejonym bananem od ucha do ucha :smt082

http://www.polonia.waw.pl/index.php?fre ... &ykr4=2855

[ Dodano: Pią Lut 12, 2010 12:09 pm ]
Fragment wywiadu z Naszym ex prezesejro (większość na temat kopanej WKS-u aleee jest i odnośnik do basketu):

Cytuj:
Jako kibic myślałem, że zawodnicy grają przede wszystkim dla klubu, dla fanów, dla naszych wspólnych radości. Potem zrozumiałem, że jednak ważniejszy był dla nich kontrakt. Gdy zacząłem pracę w koszykówce i spojrzałem na sumy w umowach, to zacząłem się zastanawiać, czy tych zer w kontrakcie na pewno nie jest za dużo i czy przecinek postawiony jest w dobrym miejscu. Po dziesięciu latach pracy w sporcie wiem, że niektórzy gracze to profesjonaliści, a inni przez cały okres pobytu w klubie narzekają i jęczą, że to nie jest to. Mówiąc o tym, nie chcę krytykować zawodników czy generalizować. Po prostu czasami tak to właśnie wygląda

Całość tutaj:
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3575 ... onych.html

[ Dodano: Pią Lut 12, 2010 12:26 pm ]
Cegła podsumowuje:
Cytuj:
Czy Jarryd Loyd, który właśnie przeniósł się do Zgorzelca ze Stalowej Woli, poprawi grę wicemistrzów Polski? To najciekawsze pytanie dotyczące PLK w najbliższych tygodniach - oczywiście po tym, czy doświadczymy internetowej relacji ze spotkania Anwil - Polpharma...

Turów przegrał dwa ostatnie mecze na wyjeździe (Polonia 2011, AZS), a czekają go jeszcze podróże do Starogardu, Słupska i Gdyni, gdzie każda wygrana będzie sukcesem. Czy Andrej Urlep coś knuje? Rok temu specjalnie przegrywał z Basketem Kwidzyn, aby uniknąć collision course z Prokomem w play-off. W tym sezonie, aby wykluczyć półfinał z mistrzem Polski, Turów musiałby być drugi lub trzeci (mało prawdopodobne), albo szósty lub siódmy (bardziej prawdopodobne)...

http://ceglinski.blox.pl/2010/02/PLK-Pa ... kings.html

Ostatnio zmieniony 12 lut 2010, 11:22 przez DragisA, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nie mogę uwierzyć, ale oficjałka tak podaje więc to PRAWDA!!!

Cytuj:
Zgorzelec, 12.02.2010
Alexandr Rindin w Zgorzelcu

Mierzący 225 cm Alexandr Rindin został nowym graczem PGE Turowa. Azer będzie najwyższym koszykarzem w historii polskich rozgrywek.

- Zdecydowaliśmy się podpisać kontrakt z koszykarzem na okres dłuższy niż do końca trwającego sezonu. Ma on charakter perspektywiczny - przyznał prezes PGE Turowa Jan Michalski.

Gracz rodem z Azerbejdżanu, a ostatnio reprezentant rosyjskiego Ural Perm, nie tak dawno przebywał w Zgorzelcu na testach. Mimo że został odesłany do domu w klubie ze Zgorzelca nie wykluczali powrotu do rozmów. Te stały się faktem i 25-letni Rindin został zgłoszony przez PGE Turów do rozgrywek.

Tym samym zgorzelczanie pobili rekord w kategorii najwyższego gracza, który wystąpi na polskich parkietach. Wcześniej to miano należało do mierzącego 222 cm Wiktora Zabołotnego, który w Zgorzelcu występował na początku lat 90.

25-letni Rindin jest wychowankiem Gala Baku. Wcześniej starał się o pracę w NBA, ale bez pozytywnych dla siebie efektów.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Co?? A co z naszym słabiutkim obwodem??!! to bez sensu... :(

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

czyli w tym sezonie Rindin nie bedzie w składzie meczowym a tylko trenuje z nami, no chyba ze nie daj Boże komus przytrafi sie kontuzja

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

katrin89m pisze:
- Zdecydowaliśmy się podpisać kontrakt z koszykarzem na okres dłuższy niż do końca trwającego sezonu. Ma on charakter perspektywiczny - przyznał prezes PGE Turowa Jan Michalski.

1. Miło czytać takie zdanie. Napawa optymizmem, co do przyszłości Turowa.

2. Przecież wcześniej podali, że na testach złapał kontuzję :-?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Nie on tylko ten drugi

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
1. Miło czytać takie zdanie. Napawa optymizmem, co do przyszłości Turowa.

Zgodzę się z tobą.

MI osobiście zakontraktowanie tego zawodnika się podoba.
Zaszkodzić nam nie zaszkodzi , a daj Bóg niech on podszkoli się jeszcze u Urlepa ( coś mi się widzi jego 2 sezon u nas powoli ) i zacznie grać naprawdę dobrze.
Przecież nie może być jakąś ogromną "ciotą" koszykarską , skoro jednak klub podpisał z nim papiery.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Mięcho pod kosz i wszystko;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
Zatrudnienie obu graczy nie musi być ostatnimi zmianami w PGE Turowie. - Okienko transferowe zamyka się 15 lutego. Być może do tego czasu nikt nie dojdzie, a być może coś jeszcze wymyślimy - zaznaczył prezes PGE Turowa.

Czyżby ktoś jeszcze?? Ciekawie :] Oby przyszedł ktoś na obwód ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

powiem szczerze że się cieszę , może się wyrobi chłopak :smt026 :smt026

Tytuł:
obserwator
obserwator

OBY OBY ktoś na obwód :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

Alexandr Rindin
Birthdate: 14-01-1985
Height: 7.5"
Weight: 260 lbs
Nat.: Azerbaijan
Available: NO
Current Team: PGE Turow Zgorzelec
League: POLAND - DBE
Passport: Bosman B
Role: Center

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Muchaa pisze:

Nie rozumiem czemu piszesz chłopak do 25-latka skoro sam masz 13 :shock: ...

Rindin to zawodnik nie na teraz za 2, 3 lata może będzie z niego pożytek, oczywiście gdy Turów będzie miał dobrego trenera. Taka wieża przy grze przynajmniej takiej jak Adaś Łapeta stanowiła by duże wzmocnienie. Gdzie ma lepiej się wyszkolić jak nie w Zgorzelcu przy tak dobrych i doświadczonych graczach podkoszowych (czyt. Wright, Wójcik). Mam nadzieje że kiedyś właśnie ten zawodnik będzie zdobywał mistrza dla Turowa ]:-> , a nie tak jak Marin Han skończy szkolenie już po pierwszym sezonie.

Cytuj:
Zatrudnienie obu graczy nie musi być ostatnimi zmianami w PGE Turowie. - Okienko transferowe zamyka się 15 lutego. Być może do tego czasu nikt nie dojdzie, a być może coś jeszcze wymyślimy - zaznaczył prezes PGE Turowa.

Też dziwi mnie zatrudnienie kolejnego podkoszowego, zamiast oszczędzać pieniądze na obwodowego. Pod dechom Turów daje rade, obwód mamy tragiczny, zależy też od gry J.Loyda. Nie chce mi się wierzyć że Turów się jeszcze wzmocni, niby jeszcze jedno wolne miejsce jest w meczowej 12, ale .....

Tytuł:
pismak
pismak

Zaciekawił mnie ten nasz olbrzym po podpisaniu papierów i tak oto znalazłem opinie o jego "postawie gracza" z draftu :

Cytuj:
Strengths: Center with decent potential due to his great length ... Because of his height (7-4) and wingspan (7-1), he's a solid shot blocker ... Has improved a great deal in the past year, due to added strength. Still very raw but showing the signs of developing, and beginning to compete ... Bigmen take the longest to develop and he has shown improvement lately ...

Weaknesses: A real project. Very basic offensive skills limited to the post ... Not a fiery type of personality, but a good kid who seems to enjoy playing ... Offensive post moves have no real polish ... Athleticism and leaping ability are weak ... Slow off his feet, lacks explosiveness, but not a slug ... Should develop a tougher on court personality ...

Googl Translate i tłumaczymy sobie

Na jednym z portali doczytałem także ze porównywany był on do naszego rodzimego Cezarego Trybańskiego.

Ostatnio zmieniony 12 lut 2010, 15:56 przez Avaddon18, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Hakunamakatek pisze:
Muchaa pisze:

Nie rozumiem czemu piszesz chłopak do 25-latka skoro sam masz 13 :shock: ...

a mam pisać pan?...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.