Dzisiaj jest 21 maja 2025, 18:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

I co wiadomo czy podpisal ? okienko jest do konca 15 , czy do konca dzisiejszego dziona ?

Edit (zeby nie pisac nowych postow niepotrzebnie)
Do down ( :smt044 ) : A to jeszcze sporo czasu... ;-) Dzieki za info.

Ostatnio zmieniony 14 lut 2010, 20:49 przez SKRz_Zgc, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
O północy z poniedziałku na wtorek mija termin zgłaszania zawodników do gry w tym sezonie Polskiej Ligi Koszykówki.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jezu, kuktus, zanim wyslesz posta na forum wez go przepusc przez Worda, bo tych twoich wypocin to sie czytac nie da...

Z kazdym dniem i meczem utwierdzam sie w przekonaniu, ze sezon tak naprawde dla nas skonczy sie za ok 2 miesiece... calkowicie bezsensowne ruchy transferowe, poziom gry druzyny oscylujacy w granicach dolnych rejnowow tabeli, coach - z calym szacunkiem - z pupki wyjety... jak ja sie ciesze ze nie bralem w tym roku karnetu ;

Tytuł:
pismak
pismak

Blair jak się cieszysz ze nie brałeś karnetu bo drużyna słabo gra to co z Ciebie za kibic? Byś się wstydził nawet przyznać do tego! Strzeż Panie Boże Turów od takich kibiców !

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Tffuuu z takimi kibicami.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Może coś odnośnie naszych grup młodzieżowych :
http://www.dzkosz.wroclaw.pl/?idnews=469&id=2&page=1
Nasz rejon reprezentują trzy osoby. Warto też ich wspierać.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cieszmy sie z tego co mamy, nasi grają w kratkę ale najważniejsze że w ogóle grają. A że ktoś sie cieszy że nie kupił karnetu to szkoda gadać, może zwyczajnie kasy nie miał na karnet a teraz sie niby cieszy, zawsze ma wymówkę. Ciekawi mnie tylko , co by było gdyby Turów był-stał sie drużyną walczącą o utrzymanie lub siedział cały czas w środku tabeli i nie zdobywał medali na koniec sezonu !!!! Znając życie i naszych wybrednych "leśnych dziadków" ( nie mówię o KK i prawdziwych kibicach ) pewnie nie chodzili by na mecze , ale mieli by też najwięcej do powiedzenia tzn do krytykowania. To mi przypomina sytuację osób które nie brały udziału w wyborach czy to samorządowych czy parlamentarnych , ale najbardziej krytykują władzę !!!

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Dla mnie cała ta sytuacja jest troszkę niezręczna. Bo prawdziwi kibice powinni być ze swoim zespołem na dobre i na złe. Znacznie bardziej naciskając na to "złe". Z drugiej strony patrząc na postawy niektórych zawodników w meczach wyjazdowych po prostu i zwyczajnie wszystkiego się odechciewa. Ciężko jest pogodzić te dwie sytuacje dla kibica ale PRAWDZIWY KiBiC powinien sobie poradzić z takim wyzwaniem. ;-) :lol: Trzymajmy kciuki za Czarno-Zielonych i patrzmy realnie na pozostałe nam do rozegrania mecze. Póki piłka w grze wszystko jest możliwe ;) :D :D

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

1. Dopóki piłka w grze trzeba mieć nadzieję, że Turów nie powiedział ostatniego słowa i jeszcze w tym sezonie coś ugra. Mamy najlepszego zawodnika w lidze, dominatora, doszedł jeden z lepszych asystujących ligi, przynajmniej na papierze są nieźli Polacy, weterani - może ich czas ma nadejść w decydującej fazie rozgrywek. Ilu Polaków postawiło krzyżyk na Małyszu? Taka nasza mentalność, że jak idzie to nosimy na rękach , a jak nie idzie to "huzia na Józia". Uważam, że liga jest na tyle słaba, że z takim składem jaki jest, Turów może jeszcze coś w tym sezonie ugrać. Urlep musi to wszystko jakoś poukładać i wymusić większe zaangażowanie i poświęcenie. Sami zawodnicy też muszą wykazać się większym profezjonalizmem. Z wyłączeniem Prokomu, dalej ( przynajmniej na papierze ) jesteśmy drugą siłą w lidze.
2. Sytuacja z Wójcikiem jest wg mnie przygnębiająca. Facet, który ma tyle zasług siedzi na ławie i nawet minuty nie zagra. Czy to taka gra w celu zmniejszenia wysokości jego kontraktu, czy faktycznie Wójcik jest aż tak w beznadziejnej formie? Taka patowa sytuacja nie służy drużynie, tym bardziej, że to kapitan i pozostali zawodnicy, zwłaszcza Polacy , mogą nieaprobować takiego postępowania włodarzy klubu. Potwierdza to regułę, że u Urlepa nie ma świetych krów, ale jeżeli ma już nie zagrać, to wypłacić mu cała pulę i niech odpoczywa we Wrocławiu.
3. Teraz arcyważny mecz z Anwilem. Mam na myśli aspekt sportowy i psychologiczny. Sportowy, ponieważ wygrana daje nam finał w PP, psychologiczny, ponieważ Anwilowi zawsze się u nas dobrze grało ( wygrywali ), a sprawienie im łomotu, mogło by naruszyć ich kręgosłup i pewność siebie.Warto w tym meczu dać z siebie wszystko dopingując na maksa.
4. Na kalkulacje w lidze jest jeszcze za wcześnie. Jest tyle mozliwość, że układać się pod jakąś pozycje po RS nie ma najmniejszego sensu. Trzeba wygrać z Polpharmą, wierzyć, że Prokom meczu z nimi nie odpuści i wygrywać wszystko do końca. Wtedy 3 miejsce będzie nasze, bez oglądania się na innych. Dopóki taka szansa jest trzeba walczyć i wygrywać.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

a tak, ciesze sie. W tym sezonie ceny karnetow byly wziete z kosmosu i musialbym sie zapozyczac, zeby sobie takowy nabyc. A tak to bez problemu sobie ide na mecz wtedy, kiedy mam czas/pieniadze na bilet i nie musze martwic sie o to, jak oddac 3 stowy. W poprzednich latach karnety bralem, w tym roku nie bylo mnie stac, a poziom spektakli jaki prezentuja nasi grajkowie pozwala mi sie cieszyc z tego, ze sie nie wpedzilem niepotrzebnie w dlugi. Koniec tematu.

Zostalo kilka godzin okna transferowego. Po cichu mam nadzieje ze ktos sie zglosi po Wojcika, bo ostatnie tygodnie pokazuja ze Adam u nas jest - co tu duzo gadac - niepotrzebny. Ludze sie rowniez ze w ostatniej chwili dojdzie ktos na obwod, ktos mimo wszystko lepszy niz wspominany tu wczesniej NG. Ciekaw jestem czy Rindin zadebiutuje u nas jeszcze w tym sezonie (biorac pod uwage doniesienia o jego beznadziejnej formie i rzekomym urazie plecow nie sadze, aby debiut mial miejsce w RS). 225 cm w tej chwili wydaje sie byc jednak jego jedynym atutem, i tak prawde mowiac troche nie rozumiem zasadnosci tego transferu - w tym sezonie pewnie i tak juz by nigdzie nie zagral na tyle dobrze, zeby dostal oferty przedluzenia kontraktu, a tak to mamy "kolejna gebe do wykarmienia". Za kase ktora on dostaje + RZEKOMY transfer NG mysle, ze mozna bylo pokusic sie o kogos, kto jednak by dal nam te 10-15 przyzwoitej gry na pg/sg +8 ppg, 3-4 apg, 3pts ~35-40%. Nie orientuje sie za bardzo w kwestiach menadzerskich i agencjo-menadzerskich, ale czy nie mozna bylo sprobowac poszukac kogos spoza tej "jedynej slusznej" agencyjki? Kraza pogloski o problemach Znicza, moze warto jeszcze sprobowac wyciagnac stamtad Chappela? Nie jest to typowy strzelec, ale - przynajmniej statystycznie - jest to jeden z lepszych grajkow PLK i zaszkodzic by nam nie zaszkodzil, a w razie potrzeby moglby wziac ciezar zdobywania punktow w kluczowych momentach na swoje barki. Grubej kasy tez by sobie nie wolal, bo jezeli Znicz faktycznie ma problemy finansowe, to i tak Jeremy lepiej by mial u nas...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Blair nie widzę szans na to aby El Profesorre zmienił pracodawcę...

Jego konto co miesiąc powiększa się o okrągłą sumkę 50 patyków. Ponoć nigdy nie zarabiał tak wiele. Czołówka ligi zamknęła już składy, a jedyni którzy chcą jeszcze zakręcić karuzelą transferową to Kotwa i Polo'11... jednak w ich przypadku chcieć a móc robi kolosalną różnicę. Na exodus zagranicę Pan Adam również nie ma ochoty, a poza tym ciągłe przyspawanie do ławy niezbyt dobrze wygląda w koszykarskim CV...

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

http://www.kosz.sport24.pl/news/show/11 ... -w-turowie

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Choć zegar tyka, a okno transferowe nie zostało jeszcze zamknięte na 4 spusty to można pokusić się o podsumowanko:

http://www.sports.pl/Koszykowka/PLK-kon ... 1,297.html

W sumie na licencje wydaliśmy jedyne 10 tauzenów... aleee sumka najprawdopodobnie wzrośnie...

Ostatnio zmieniony 15 lut 2010, 14:24 przez DragisA, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Sprawa Adama Wójcika jest dosyć ciekawa. Doszły mnie słuchy iż jest on w Zgorzelcu tylko i wyłącznie ze względu na kasę. Mianowicie nieistniejący już Śląsk Wrocław wisi Adamowi sporo kasy , a jak każdy wie kasa od samego klubu Śląsk jest już nie do ściągnięcia. Zatem przewodniczący PO Grzegorz załatwił mu fuchę w Zgorzelcu do czasu kiedy odzyska zaległe pieniążki. I tym samym my tzn PGE Turów Zgorzelec spłaca długi Śląska Wrocław wobec profesora Adama. Tyle do mnie dotarło. Czy to jest prawda, nie wiem , ale reasumując jego czas spędzony w Zgorzelcu wcale to nie musi być jakaś tam bajka. Choć odrobina prawdy w tym może być. Ale nie mi to osądzać. Szkoda tylko że polityka jednak mam ogromny wpływ na sport w naszym mieście jak również w całym kraju. Tą kasę naprawdę można by było przeznaczyć na szkolenie młodzieży !!!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Prezesejro pełną gębą... Tuuuurowie podążaj tą drogą...

http://piatakwarta.wordpress.com/2010/0 ... #more-1592

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.