Dzisiaj jest 13 maja 2025, 16:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
gaduła
gaduła

Od nowego sezonu będą nowe przepisy:
np.linia rzutów za 3 z 6.25 na 6.75
więcej:
http://www.pzkosz.pl/d/documents/nowe_b ... a_2010.pdf

http://www.pzkosz.pl/d/documents/przepi ... o_2010.pdf

Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 16:14 przez 4mA, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

4mA pisze:
Od nowego sezonu będą nowe przepisy:
np.linia rzutów za 3 z 6.25 na 6.75
więcej:
http://www.pzkosz.pl/d/do...o_fiba_2010.pdf

http://www.pzkosz.pl/d/do...boisko_2010.pdf

Wreszcie coś dobrego- tak uważam. Moim skromnym zdaniem następuje coś, co powinno mieć miejsce od chwili, kiedy do naszej ligi zaczęli być sprowadzani zawodnicy zza oceanu. Powyższe przepisy pozwalają wreszcie na prowadzenie amerykanom gry w taki sposób, w jaki zostali nauczeni. Oby jeszcze tylko sędziowie zaczęli czerpać wzorce od kolegów zza oceanu i jest szansa, że moje wnuki będą na żywo oglądać koszykówkę na najwyższym poziomie, bo w obecnej chwili jedynie Asseco jest w stanie zagwarantować określony poziom gry. Ich "wpadki" są wg mnie raczej celowe i podyktowane chęcią odpoczynku, aniżeli spadkiem formy. Pacesas wykazuje się bardzo wielkim znawcą koszykówki nie pozwalając swoim zawodnikom na udział w pseudomeczu Gwiazd w przededniu rundy Play Off. Mam nadzieję, że El Furioso również pokaże j...dra i nie pozwoli M.Wrightowi na wycieczkę 800 km w jedną stronę i towarzyszące temu zmęczenie, tylko po to, by zadowolić oczekiwania Lublińskiej publiczności.

Tytuł:
pismak
pismak

Przepisy zmieniają, żeby zamerykanizować Europę. I chyba dobrze :)

Wiadomo, że NBA jest najlepszą ligą na świecie. Chociaż można tam znaleźć wiele minusów. Zasadniczą różnicą jednak, w porównaniu do Europy, jest stawianie na widowiskowość w meczu.

Ja jestem "za" zmianami, ale oprócz boiska i praw pisanych, muszą zajść zmiany wśród sędziów chociażby.

Tytuł:
pismak
pismak

O ile Pacek ma czym tłumaczyć nieobecność swoich podwładnych o tyle Furioso nie ma czym podeprzeć swojej decyzji.
A jak wiadomo zarząd mamy dziwny i zapewne według nich taki mecz oraz droga będą "niedzielnym spacerkiem" dla Wrighta.

Cytuj:
Ja jestem "za" zmianami, ale oprócz boiska i praw pisanych, muszą zajść zmiany wśród sędziów chociażby.

Ta na początek odizolowanie obecnych od boisk , bądź odesłanie w III ligę , a następnie wyszkolenie nowej gwardii. Niestety ale kwalifikacje sędziów porównywać można do sposobu zarządzania Turowem ]:-> ]:->

Co do meczu nie było źle ale także nie było rewelacyjnie.

3 na 19 za "3" . Wynik gorszy chyba od 1 ligowych wypocin.
Po Loydzie więcej się spodziewałem. Jest u nas dość długo a tu niecałe 8 minut 2 pkt i 1 asysta.
5 naszych pomyłek ( przy 1 Czarnych) podczas osobistych.
ITD ITP no i oczywiście ten eval. Wygraliśmy a i tak byliśmy w plecy ( fakt faktem o 1 pkt) w evalu.

Za Turowem pójdę wszędzie. Za zawodnikami zapłaczę, ale jak Furioso ( który mnie zawiódł cholernie ) oraz Michalski odejdą to się w trupa uchleję.

Dobranoc.

P.S Po zaciętym meczu Orlando wygrało z Miami 108 : 102 ( po 1 dogrywce )

Ostatnio zmieniony 19 mar 2010, 2:54 przez Avaddon18, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Analizując tabele oraz przyszłe dwie ostatnie kolejki zasadniczego kroi się fajna sytuacja. Wychodzi na to że jeśli Aptekarze wygrają z Treflem w najbliższym meczu to, najprawdopodobniej przed ostatnią rundą mamy super komfortową układankę.

Mianowicie: Będziemy na 4 pozycji przed Treflem ale mając tyle samo pkt ( 40) a AZS będzie ich miał 39 ( oczywiście jeśli wygrają ze Sportino ale to nie będzie trudne). W takiej sytuacji podchodząc do ostatniego meczu ze Śledziami, jeśli przegramy to najprawdopodobniej wpadamy na miejsce 6 , a jeśli wygramy zostajemy na 4 lokacie. To która opcja nam będzie pasowała zależy od dwóch meczy Prokomu : z Czarnymi i Anwilem. Więc wszystko w naszych rękach. Nic jeszcze nie jest stracone, aby spotkać się z Prokomem wyłącznie w finale. Jest prawie git!

No chyba że się mylę...poprawcie mnie...

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

grengo pisze:
[...]zadowolić oczekiwania Lublińskiej publiczności.

Chyba Lubelskiej :P.
Z całą resztą się zgadzam. Skończy się np. bezmózgie siepanie za 3, przez przypadkowych grajków. Jeszcze kwarty powinni zrobić 12 minutowe.
Idzie ku dobremu. To jest preludium przed utworzeniem Europe Division i włączeniem do NBA (może za 20 lat ]:-> ), ale lepiej późno, niż wcześniej, czy jakoś tak :grin: .

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Poczekajmy do końca przedostatniej i ostatniej kolejki. Kto wie czy Prokom nie ustawi się na drugim miejscu, puszczając Anwil na lidera po RS. Oni i tak się bawią polską ligą i nie ma drużyny, która by im odebrała Mistrza. Musialby się Logan I Woods "połamać" aby myśleć o rywalizacji z nimi. Poza tym kto wie, czy nie zechcą mieć "grande derby" w finale w Trójmieście.

Polpharma raczej odpóści mecz z Treflem, mając 3 miejsce już zapewnione. A wyglada na to, że spotkają się w 1/4 z AZS-m, który im w ogóle nie leży w tym sezonie ( 2 porażki w RS ). Ciekawie też jest na poz.10-7. Z tych 4 drużyn ( zagrają między sobą ) wyłonią się 2 drużyny dla Anwilu i Asseco. Moim zdaniem może być tak, tzn. chciałbym aby tak było:
Asseco- Poznań
Anwil - Czarni
Turów - Trefl ( ale raczej bedzie Trefl - Turów )
Polpharma -AZS

ps. w pre-play-off zagramy z Kotwicą bądź Stalą, chyba, że Polonia - młodzicy i Bigos coś wymyślą i wygraja w Kołobrzegu i u siebie z Czarnymi

Tytuł:
obserwator
obserwator

marek77 wiadomosc na PW

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Po przerwie Prokom - Czarni 56 - 25 :shock:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Gray jest bardzo zmobilizowany. Tak pisze na swoim twitterze:

Cytuj:
nothing like march madness! man do i miss them days! can't wait until our playoffs start!

Mniej więcej w tłumaczeniu na polski brzmi to tak: To jak szaleństwo marca! Nie mogę doczekać się, aż nasze play-offy wystratują!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

andrzej.p pisze:
Chyba Lubelskiej :P .

Oczywiście Andrzeju. Mój błąd :oops: :oops: :oops:

hakunamakata pisze:
Musialby się Logan I Woods "połamać" aby myśleć o rywalizacji z nimi.

To całkiem możliwe - bynajmniej w przypadku Loganowskiego. Już kiedyś pamiętam jak przed Play Off miał kłopoty z dłonią, a w trójmieście jest o wiele więcej dyskotek niż w Jeleniej Górze.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Bartus96 pisze:

Cytuj:
nothing like march madness! man do i miss them days! can't wait until our playoffs start!

Mniej więcej w tłumaczeniu na polski brzmi to tak: To jak szaleństwo marca! Nie mogę doczekać się, aż nasze play-offy wystratują!

Tłumaczem to Ty kolego nie zostaniesz na pewno, a jeżeli już się bierzesz to 30 razy sprawdz co napisales.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Bartus96 pisze:
Cytuj:

I pamiętaj po 11 nie będziesz używał google translator do tłumaczenia tekstów...

PEACE 8)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Bartus96 pisze:

Cytuj:

Bartus96 Justin z tęsknotą nawiązywał do właśnie trwającego "Marcowego Szaleństwa" w NCAA... tegoroczne "grande finale" odbędą się w

Obrazek

Tu możesz poczytać sobie na ten temat:
http://www.collegehoops.pl/
http://aboutncaa.blogspot.com/2010/03/n ... ien-2.html
http://www.ncaa.com/brackets/basketball/men/

A tutaj śledzić wszyćkie meczory za friko:
http://mmod.ncaa.com/video/std?ts=12690 ... 2253e&w=90

Ostatnio zmieniony 20 mar 2010, 7:45 przez DragisA, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut

jaro28 wiadomosc na PW
marek77 wiadomosc na PW

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.