Dzisiaj jest 07 lip 2025, 21:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Kto awansuje do finału ??
Czas głosowania minął 21 kwie 2007, 18:38
Turów Zgorzelec 100%  100%  [ 5 ]
Śląsk Wrocław 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 5
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

pisząc tego posta zostało około 26 godzin to pierwszego gwizdka rywalizacji między naszą dumą Turowem Zgorzelec i Śląskiem Wrocław.
Turów odniósł już wg mnie duży sukces, ze podniósł się po poprzednim sezonie i teraz zaczynamy półfinały play-off na własnym parkiecie. Mecze ze śląskiem w tym sezonie należały do meczy zaciętych i meczy, w których dominowała obrona i walka o każdą piłkę. Stan rywalizacji remisowy - my u siebie wygraliśmy, oni u siebie.
co do składów obu drużyn to sądze, że na każdej pozycji powinniśmy mieć lekką przewagę, chyba że uznamy wyższość Oliviera nad Andresem, ale ja takiej nie widzę. Śląsk ma wysokiego Hamiltona i Oduoka, my mamy pod koszem Williego i Dragise. sądzę ze jak zatrzymamy poczynania środkowych Śląska to rywalizacja ułoży się gładko po naszej stronie. Robert Witka vs Radek Hyży to też ciekawy pojedynek - Witka lubi rzucać i grać z dala od kosza oraz potrafi świetnie penetrować, Hyży jest cwany pod koszem bo innej opcji w ataku nie potrafi wykonać. Liczę oczywiście na naszego snajpera Kelatigo, który jak sie wstrzeli jest nie do zatrzymania co pokazał w pierwszej rundzie po w 2 i 3 meczu (10/14 za 3 jak dobrze pamiętam).
a więc sądzę że mamy jak dotychczas historyczną szanse gry w finale, ale trzeba pokazać wszystkie nasze atuty
obstawiam 4:2 dla Turowa
PEACE

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

No i stało się. Gramy ze Śląskiem w półfinale Play-Off. Cel został już osiągnięty, jesteśmy w pierwszej czwórce, to bardzo duże osiągnięcie, porównując zeszłoroczny sezon w który zajeliśmy 7 miejsce. Obstawiam że ten mecz wygramy po zaciętej wlace 4:2. Dużo będzie zależeć od formy Thomasa Kelatiego i Andresa Rodrigueza, który będzie musiał zatrzymać gwiazde Śląska Deana Olivera. Będzie to pojedynek trenerów specjalizujących się w defensywie, której mam nadzieje wgra nasz Turów.
Pozdrawiam

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam wszystkich ktorzy tutaj jeszcze pozostali :)
Wlasnie jest po meczu . Moge powiedziec tylko BRAWO.BRAWO.BRAWO.
Brawo tez dla trenera ze dal zagrac kazdemu . Piatka z ostatnich 4 minut byla naprawde super :grin: .
Bardzo dobrze rozpoczete polfinaly .
Jeszcze raz BRAWO.
Let`s go Turow Let`s go !!!!
Pozdrawiam wytrwalych . Pozostalych z e-basket tez :)))

Tytuł:
obserwator
obserwator

Panowie koszykarze! Wszystko super! Piekny meczy ale nie o tym chcialem pisac...

Jest mi wstyd za to co kibice zrobili na meczu... Wy sie uwazacie za 'przyjaciol' 'Slaska?! Zastanowcie sie nad soba...
"Co ja widze co sie dzieje dzisiaj Slask nie istnieje?" :smt021
Brak mi slow na wasze niektore zachowania i przyspiewki... A o Waszym zachowaniu po meczu wzgledem Radka Hyzego juz nie wspomne... Poprostu udowodniliscie, ze chyba co niektorzy nie dorosli do sukcesu TUROWA...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dzisiejszy mecz to popisowa dra Turowa i slabsze spotkanie Ślaska.Jak w zyciu ktos wygrywa ktos przegrywa.Ale jest jedna zasada ktorej nalezy sie trzymac "Nie kopie sie lezacego" a tak wlasnie dzisiaj stalo sie ze Ślaskiem. A kto kopna zapytacie?? Niestety nasi wspaniali kibice z K.K Turów.Zawiodlem sie troszke,od od kad pamietak byliscie duma naszego zespolu szostym graczek,ktorego nigdy nie lapala zadyszka. Rozumiem ze to polfinaly ze Turów ma szanse na mistrzostow ale niech to mistorzostow zdobedzie w milej atmosferze.Dzisiejsze skandowanie "....Ślas nie istnieje..." ogromnie mnie zdziwilo i to ma byc przyjazn, rozumieim takze ze Wasza przyspiewka moglabyc wywolana niewybrednymi wypowiedzialmi Radka Hyżego.Ale miano najlepszego fan klubu w lidze do czegos zoobowiazuje :grin: trzeba bylo wznies sie ponad to wszystko. Postawcie sie na miejscu kibicow Ślaska jak sie musieli czuc,przyjechali tu w przyjazni a zostali tak przywitani wstyd!!!.Obys Cie nie musieli wysluchiwac podobnych tekstow pod Waszym adresem w kolejnych meczach we Wrocku.Pzdr Turów

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

:smt026 1:0 dla Turowa :smt026

Nie będę się dużo rozpisywał o meczu, co się działo wszyscy widzieli, zacytuje tylko za PLK.pl cytat Macieja Zielińskiego odnośnie dzisiejszego spotkania:

Kluczem do zwycięstwa jest walka o każdą piłkę do ostatniej sekundy, nie można się poddawać. Tak jak to robi Dragisa Drobnkak. Dla niego nie ma straconych piłek, skacze na bandy reklamowe jeżeli trzeba, nigdy się nie cofnie. O to chodzi i tylko dzięki takiej grze można wygrywać w play-off.

PS Brawo dla Ljubo, 5 bloków...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

mecz byl ekstra i chce pochwalic caly team za walke - Dragisa rzucal sie po bandach zebu uratowac 1 piłkę - to swiadczy o tym jak chlopakom zależało !!

a co do kibicowania - moze niech ktos zauważy w jakim stanie przyjechali kibice Śląska którzy juz przy wejściu chwiali sie na nogach a nie tylko kementować swoich !! my zyjemy koszem a oni czują ze 18 już tuż tuż - trzeba było ich ostudzić a atmosfera w sali była tak jak przewidywałem ekstra !!!
pozdrawiam kibiców obydwu drużyn
PEACE

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Niecuu pisze:
...przyjechali tu w przyjazni...

Tutaj raczej nie masz racji. Przyjażń już zanikła w tamtym sezonie.

Lipa1987 pisze:
Jest mi wstyd za to co kibice zrobili na meczu... Wy sie uwazacie za 'przyjaciol' 'Slaska?! Zastanowcie sie nad soba...
"Co ja widze co sie dzieje dzisiaj Slask nie istnieje?"

Tak jak napisałem wyżej. Zdecydowana większość nie uważa sie za przyjaciół Śląska. Ja osobiście traktuje ich neutralnie, bez wrogości. Co do samych kibiców Śląska słyszałem, że chcieli sie dzisiaj szykować na ustawkę po meczu. Ale to pewnie plotka...

Co do meczu to powiem tyle. Jest 1:0 i więżę, że dowieziemy tę serię do stanu 4:??

P :smt028 zdr :smt028 .

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

matii pisze:
a co do kibicowania - moze niech ktos zauważy w jakim stanie przyjechali kibice Śląska którzy juz przy wejściu chwiali sie na nogach a nie tylko kementować swoich !!

A co ma piernik do wiatraka? Moze i przyjechali wstawieni, bo chyba pewnie o to Ci chodzi, chociaz sam nie wiem, w jakim byli stanie, bo nie rozmawialem z nimi, ale nawet jesli, to byli agresywni? Rzucali sie do kogos? Wyzywali kogos? Nie! Wiec ja nie wiem, po co przytaczasz taka moim zdaniem pierdołę, ktora nie ma nic wspolnego z tym, ze to Wy, Klub Kibica, tak spiewaliscie! Nie mozna bylo zaspiewac: "Jedzcie do domu"? Na pewno ladniej by to wygladalo na hali i w TV...

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Jeżeli byli spokojni to dlaczego na początku meczu ochraniaze wyprowadzili z 5 kibiców z Wrocławia nie wiem o co chodziło, ale nie chcieli zdjąć flagi która zasłaniała reklamy i rzucali się do ochraniany tak to wyglądało. Nie bronie tu naszych kibiców tylko pisze jak było.
pozdro

Tytuł:
obserwator
obserwator

matii pisze:
a co do kibicowania - moze niech ktos zauważy w jakim stanie przyjechali kibice Śląska którzy juz przy wejściu chwiali sie na nogach

Czlowieku... Zauwaz ze Klub Kibica, ze Zgorzelca na kazdy mecz ktory jedzie jest nietrzezwy, ze nawet nie maja sily krzyczec! Wiem bo bylem tego naocznym swiadkiem w Tarnowie! Ale tu nie o to chodzi! Chodzi mi o to jak oni sie zachowuja... W jednym sezonie przyjaciel Slask, W nastepnym Stal... a w przyszlym moze sie z Anwilem zaprzyjaznijcie!

Spiewajcie sobie co chcecie! ALe nie oczekujcie od nikogo szacunku za swoje zachowanie! :smt021

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ja tylko takie male uwagi.

matii pisze:
moze niech ktos zauważy w jakim stanie przyjechali kibice Śląska którzy juz przy wejściu chwiali sie na nogach

Mysle ze wypominanie % przez kibiców Turowa jest troche nie na miejscu majac na uwadze wasze nieco wieksze dokonania w tym zakresie, żeby nie wspominac o lataniu przez barierki w Ostrowie ;)

KeMoT^^ pisze:
Co do samych kibiców Śląska słyszałem, że chcieli sie dzisiaj szykować na ustawkę po meczu. Ale to pewnie plotka...

Gdzie to slyszales ? z kim ta ustawka ? Czy ty wiesz o czym piszesz ? Bo jak piszesz ot tak zeby napisac to przestań bredzic i rozsiewac ferment. Ustawke... to tak niektorzy chcieli w barze węglowym sie ustawiac ... z szaszłykami.

Zielak^^ pisze:
ochraniaze wyprowadzili z 5 kibiców z Wrocławia nie wiem o co chodziło

Nie 5 tylko 1 a potem sami za nim poszlo jeszcze 2. O szczegołach nie bede sie rozpisywal dlaczego zostal wyprowadzony. W kazdym badz razie przy wjesciu mowilismy ze mamy flagi. A jak potem jeden komadnos z drugim komandosem zaczyna bez powodu szarpac ludzi(w tym kobiety) dookoloa to zostawie to bez komentarza. Głownie jeden młody rambo chciał sie wykazac.

pozdro ;]

Tytuł:
rekrut
rekrut

Turów wygrał i tak powinno pozostać. gramy do 4 wiec niech nikt nie cieszy sie bo gramy przeciwko urlepowi ktory jest nieprzewidywalny zreszta jak caly slask pod jego wodzą. cieszy mnie fakt swietnej gry wysokich i krzyska bo to bylo naprawde kapitalne. Andres i Thomas jak zwykle. sa nie do zatrzymania przez slask. czyli wszystkie moje przypuszczenia okazaly sie prawda.

co do kibicowania to brak mi sil. pozdrawiam idiote ktory wyzywal slask stojac podemna i malo mnie nie sprowokowal. o kibibcowaniu w zgorzelcu to mozna napisac ksaizke.. science-fiction. bo to nie kibicowanie to spęd bydła. sorry bardzo za mocne slowa ale nie wiem jak mam okreslic ludzi ktorzy nie znaja historii, tradycji i powiazan tego klubu. sorry bardzo ale w zgorzelcu nigdy nie bedzie zadnych przyjazni bo ludzie sa poprostu lekko nieswiadomi niczego. kieruja sie bzdurami i baaardzo lubią %. a na takich podstawach to mozna wybierac sobie kumpli spod sklepu. dziekuje, dowidzenia.

Tytuł:
obserwator
obserwator

acher pisze:
a na takich podstawach to mozna wybierac sobie kumpli spod sklepu. dziekuje, dowidzenia.

Dlatego wybrali STAL :twisted:

Tytuł:
rekrut
rekrut

KeMoT^^ pisze:
Tutaj raczej nie masz racji. Przyjażń już zanikła w tamtym sezonie.

Kemot, chorągiewko droga..gdy istniał FC Śląska w Zgorzelcu to ty pływałeś jeszcze w jądrach swojego ojca.

Przypomne Ci coś. Kto jeździł na Eurolige do Ludowej ? Jaki zespół przyjeżdzał do Zgorzelca na sparingi międzysezonowe aby wypromowac koszykówke w Zgorzelcu gdy ten walczył w II a potem w I lidze ?

W jednym sezonie lubi się niby Śląsk a w drugim już nie ? Dlaczego ?
Pewnie dlatego, że nie rozumiesz pewnych zasad kibicowskich. W trakcie meczu jesteśmy wrogami (wyzywamy się nawzajem i gwiżdzemu na siebie) a po idziemy na piwo ? To coś Ci się pomieszało. Chcesz zobaczyć jak wygląda prawdziwa przyjaźń ? To zapraszam do Gdańska na mecz Lechia - Śląsk. Wczoraj Lechici zapewnili Śląskowi 550 darmowych biletów, jedzenie, picie (w tym %%), miejsca do spania. I to wszystko oczywiście za darmo. Na meczu wszyscy stoją razem i wspólnie tworzą oprawę. To jest przyjaźń.

A co do szalu "zgodowego", to faktycznie wiele was łączy. Całe 3 sezony spędzone na parkietach ekstraklasy. Napewno przeżyliście już wiele razem.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.