Streetball 2010 w Zgorzelcu. Zobaczcie galerię zdjęć z imprezyPolska Gazeta Wrocławska Janusz Pawul
Wczoraj 17:25:34 , Aktualizacja dzisiaj 10:18:12
104 drużyny, jedna złamana ręka i niezmierzona ilość frajdy. Tak właśnie było na 10. jubileuszowym festiwalu ulicznej koszykówkiDwa dni trwały rozgrywki tegorocznego Streetballa, który już po raz 10 z rzędu opanował miasto. Po raz szósty gry odbywały się na ul. Warszawskiej, w samym centrum miasta. W najbardziej prestiżowej kategorii open wygrała drużyna o nazwie Jak Najbardziej, przerywając hegemonię składu o nazwie Blokersi, który startując w Streetballu 10 razy, wygrywał 9. Na osłodę Blokersi zgarnęli nagrodę za konkurs rzutów wolnych na czas i nagrodę za całokształt ;> Drugie miejsce w kat. open wywalczyła ekipa Super Partia, a trzecie drużyna 3 Kropki. Wśród pań - open tryumfowały Czarne Mańki przed zespołem Kwak. W rozegranym w ramach festiwalu turnieju VIP-ów najlepsza była reprezentacja straży granicznej, przed zespołem zgorzeleckich nauczycieli i ekipą gminy wiejskiej Zgorzelec.
Finał dwudniowego turnieju uświetnili swoją obecnością najlepszy polski koszykarz - Adam Wójcik i jeden z najlepszych europejskich graczy - Thomas Kelati.
Nasi najlepsi
- kat. szkół ponadgimnazjalnych chłopcy: 1 Nie Jest Dobrze, 2 Kasta Squad, 3 Kozibąki Atakują; dziewczęta: 1 Disco Robaczki, 2 Szpira
- kat. gimnazja chłopcy: 1 Do Meka Izi, 2 Wyrewolwerowani Rewolwerowcy, 3 Czeczeni; dziewczęta : 1 Roztentegowywacze, Nie Mogę Nic Na To Poradzić, VIP.
- szkoły podstawowe chłopcy: 1 And 1, 2 Zabójcze Żółwie, 3 Lakers; dziewczęta: 1 UKS Leszcze, 2 Street, 3 Asy
zdjęcia: Tomasz Szeremeta/Janusz Pawul