No panowie w ostatnich dniach pare ciekawych roszad, a tu cisza
Dzisiejszy transfer, a zarazem powrót do DBE.
Chaz Carr w Polonii SPEC
Cytuj:
Amerykanin z jamajskim paszportem Chaz Carr będzie nowym koszykarzem Polonii SPEC Warszawa.
Carr (25 lat, 183 cm) jest rozgrywającym, ale może też występować jako rzucający obrońca. Amerykanin jest absolwentem Boston University, a ostatni sezon spędził w Unii Tarnów. W tarnowskim zespole notował średnio 15 punktów i prawie 3 asysty na mecz. Ten sezon Carr zaczął w Slovanie Ljubljana. Jednocześnie Polonię opuścił Carlos Cedeno.
Cóż, nie udało się z Carlosem Cedenom, może uda się z Chazem Carrem. Jak dla mnie to dobry ruch, ze strony Kaminskiego. Zawodnik z pewnym doświadczeniem w polsce (poprzedni sezon w Uni). Taki ktoś przyda sie w szeregach Poloni. Potrafi coś rozegrać, ale i też rzucić. Odciąży trochę Hudsona i Avlijevasa.
Polonie również wzmocnił Piotr Szybilski. Jego grę pamietam tylko z Wisły Kraków/Uni Tarnów, a że było to jakiś czas temu, więc dużo o nim niewiem. Gracz z "lekką" nadwagą. Ciekawe jak Kamyk go wkomponuje.
Dickel i Pelkic opuszczają Anwil.Cytuj:
Bojan Pelkic i Mark Dickel odchodzą z Anwilu, ale Nowozelandczyk zagra jeszcze w piątkowym meczu z AZS.
- Mark Dickel i Bojan Pelkic opuszczą Anwil – mówi trener włocławian Ales Pipan. – Pelkić odchodzi już w środę. Dickel odejdzie po piątkowym meczu z AZS. Ma on wciąż problemy z plecami, a ja szukam rozgrywającego, który prezentuje inny styl gry. – dodaje Pipan.
Szkoda troche, tego Dickela. Napewno liga straci na widowisku (ahh te, no look pass). Podobno, żona rodzi mu dziecko i musi opuścić Włocławek

Hahaha nie no, Polatowski mógł lepszą ściemę wymyślić. Sam Dickel, napewno na brak ofert ,nie będzie narzekac. Lada moment, ukaże się info o nowym klubie Nowozelandczyka. Szczerze mówiąc, jestem ciekaw gdzie trafi. Szkoda tylko kibiców Anwilu. Tracą ulubieńca
Peace