fisban pisze:
O Ziemkiewiczu już pisałem..... tekst podawany za wzór spostrzerzeń rzeczywistości to jakiś, przepraszam za określenie, bełkot i do tego mocno nieobiektywny, pokazujący spojrzenie tylko jednej strony.......
To oczywiście druga strona tego „nie obiektywizmu”. Widzisz Ziemkiewicz w zestawieniu z Tobą?... dobre

- przegrałeś

On przynajmniej wysilił sie na przedstawienie kilku faktów z którymi ciężko nawet dyskutować. Ty zaś kolejny raz próbujesz oczernić, ośmieszyć autora. To może on też jest kibol? To takie "Wasze".
fisban pisze:
Wg mnie bardziej obiektywny i profesjonalniej napisany artykuł na temat przyszłości Tuska.
Kogo interesuje Tusek to nie On jest temu winny ( naiwnie uwierzył w tą neoreligię nie dostrzegając komuny i podobieństwa do CCCP ) niedługo obudzi się z wielkim kacem, trochę Mu nawet współczuję. Lubię go, miły inteligentny ciepły, tylko niech nie udaje "samca alfa" proszę, bo nawet On, wieczorem, pewnie sie z tego śmieje. Tylko że fisbanie ja tu nie o nim. Winę za ten stan bardziej obwiniam Towarzysza Millera

, Tusk tylko kontynuuje jego dzieło. Co widać także na wykresie przekornego.
fisban pisze:
historia polityczna w Grecji po wojnie domowej odbiega dość mocno od polskich realiów.
Dokładnie - każdy kraj europejski ma własną historię, kulturę
fisban pisze:
Dopłaty w jakimś tam stopniu pomogły trochę rzeczy w Polsce pobudować.
He he to manipulacja: Kto wie czy Polska bez poniesionych kosztów stowarzyszeniowych, dostosowywanie wysokości podatków do unijnych i wiele innych czynników które narzuciła nam unia, Polska nie była by w stanie sama modernizować swojej infrastruktury. Bez długu który pozostaje. Gierek budował przynajmniej fabryki abstrahując oczywiście od późniejszego złego zarządzania nimi. Socjalizm! Centralne zarządzanie! Popełniamy podobne błędy, tylko bardziej kolorowo!
fisban pisze:
nawet po ozdrowieniu musi radykalnie zmienić swoją mentalność, czyli przejść na " zdrowy tryb życia",
O! Mam Cię! Czyli jak w CCCP ludzie musza być bardziej postępowi? Chcesz zmieniać przyzwyczajenia, mentalność, styl życia wszystkich Europejczyków? Już widzę komentarze konserwatywnych Brytyjczyków...

Fisbanie jeśli Włoch, Grek, Hiszpan chce utrzymać sjestę i pracować mniej od Niemców to ich sprawa i Ja nie zamierzam dopłacać do Ich "flow".
Trzeba sobie w końcu zdać sprawę że unijne dotacje przejada aparat urzędniczy

. I cwaniacy!

Byłem kiedyś na konferencji Microsoftu na której przekonywano do informatycznych projektów innowacyjnych, na które były pieniądze. Jako negatywne zjawisko określano tam fakt iż większość projektów lokowano w strukturach urzędniczych, a w sektorze prywatnym przyjmowano durne projekty np. projekt zakupu 20 koparek jednonaczyniowych w firmie budowlanej

Papier wszystko przyjmie... wszystko zależy od motywacji

urzędników.
Proszę, jeden ze spin doktorów PO już zwąchał kłopoty i mogę się założyć że za rok zobaczymy go u transseksualistów od Palikota. Cóż młody jest, ambitny i jeszcze nie zdążył skonsumować swojego sukcesu politycznego. Bidulek.
http://biznes.onet.pl/nowak-stan-drog-p ... news-detal
Po tych słowach naszego "chłopca" od polityki zagranicznej myślę sobie, że będziemy ostatnim krajem Uni Europejskiej i nadal będziemy głosić zachwyt z faktu jej istnienia.
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/europ ... omosc.html