Dzisiaj jest 01 lis 2024, 1:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 296 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Gero pisze:
Moim zdaniem ktoś kto idzie na manifestacje zakrywając mordę pod kominiarka powinien być zatrzymywany "z urzędu". Chcesz demonstrować pokaz twarz...

Generalnie zgadzam się, ale taka oto dziwna myśl wpadła mi do głowy... Czym tak naprawdę różni się demonstrowanie swoich poglądów na rozmaitych forach dyskusyjnych czy w komentarzach pod artykułami od demonstrowania swoich podglądów na ulicy??? I tutaj i tam ludzie chcą mieć prawo do przedstawiania swoich poglądów, choć niekoniecznie z "otwartą przyłbicą"...
Ja naturalnie jestem zwolennikiem otwartego wyrażania swoich racji, ale większość raczej nie bardzo... :roll:

Tytuł:
rekrut
rekrut

CICHY pisze:
Uczestniczyłem we Wrocławiu w II Marszu Patriotów

W przyszłym roku przyłączę się do Marszu Patriotów z moimi chłopakami, pełny szacunek dla Cichego.

Żyjemy we własnym kraju, to nie wstyd uczestniczyć w marszu niepodległości. Wzmacniajmy więzi, dumę narodową. Gdzie nasi politycy, którzy tak dbają o Polskę... Podpisuję się pod wypowiedzią Dr Dre

Należałoby wyartykułować bardziej kto zaprosił niemieckich bojówkarzy do Polski, bo w jakim celu to już wiemy

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

przekorny pisze:
Ja naturalnie jestem zwolennikiem otwartego wyrażania swoich racji, ale większość raczej nie bardzo... :roll:

Tak, ale do czasu ... jeśli nie przeginasz i nie naruszasz dóbr osobistych innych osób to jesteś anonimowy.. jeśli jednak przekroczysz granice i ktoś będzie chciał dochodzić swych praw w sądzie to namierzyć taka osobę trudno nie jest... w przeciwieństwie do grup dewastujących cudze mienie kiedy to żeby mieć pewność co do osoby trzeba ja najpierw złapać...

Tak czy inaczej koszty tej listopadowej zabawy poniesiemy niestety wszyscy...

Ostatnio zmieniony 13 lis 2011, 12:09 przez Gero, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Gero pisze:
Moim zdaniem ktoś kto idzie na manifestacje zakrywając mordę pod kominiarka powinien być zatrzymywany "z urzędu". Chcesz demonstrować pokaz twarz...

Uważaj Gero bo możesz wyjść na szowinistę i faszystę za takie wypowiedzi, bo tym samym możesz niejako ustawowo nie dopuścić do marszu np. muzułmańskich kobiet :D

Widzisz... w tym przypadku nie chodziło o zakryte twarze tylko o zwykłe albo olewatorstwo urzędników albo prowokację - ja obstawiam na olewatorstwo i powszechną niekompetencje urzędniczą - czyli skierowanie dwóch demonstracji na kolizyjny kurs. Doprowadzenie ZEZWOLENIAMI URZĘDOWYMI na spotkanie się jednej demonstracji z drugą, która od początku nawoływała do kolorowej agresji. Pomijając kwestie ideologiczne w tym wypadku sporą winę ponoszą jak zwykle niekompetentni urzędnicy, którzy są zmorą tego biednego kraju.

Tytuł:
pismak
pismak

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,1063 ... egla_.html
To by sobie "patrioci" w domu siedzieli. W ogóle strasznie groźni ci lewaccy bandyci patrząc na zdjęcia.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Gero pisze:
Chcesz demonstrować pokaz twarz...

Jestem za
]:->

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
I powiem szczerze są mocni bo chroni ich policja gdyby nie ona wdeptali byśmy ich w bruk

wszystko na temat
wesołych świąt w takim razie :/

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

xionc pisze:
http://www.tokfm.pl/Tokfm...epodlegla_.html
To by sobie "patrioci" w domu siedzieli. W ogóle strasznie groźni ci lewaccy bandyci patrząc na zdjęcia.

Nie przeginaj przecież to nie o te dzieciaki chodzi.

[ Dodano: Nie Lis 13, 2011 12:59 pm ]
neandertalski pisze:
wszystko na temat

Tak masz rację a jak inaczej postąpić z BANDYTAMI.
SPADKOBIERCAMI tych ludzi?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Gero pisze:
Tak, ale do czasu ... jeśli nie przeginasz i nie naruszasz dóbr osobistych innych osób to jesteś anonimowy.

No tak, ale co z tymi, którzy chcą zamanifestować pewne poglądy, jednak z uwagi na wszędobylskie kamery i fotoreporterów nie chcą, żeby ich rozpoznali np. przełożeni z pracy, ponieważ być może groziłaby im utrata źródła dochodu?? Chcą manifestować, chcą to robić w pokojowy sposób, jednak chcą przy tym pozostać anonimowi... Myślisz, że takich ludzi jest mało???

tadam pisze:
Widzisz... w tym przypadku nie chodziło o zakryte twarze tylko o zwykłe albo olewatorstwo urzędników albo prowokację - ja obstawiam na olewatorstwo i powszechną niekompetencje urzędniczą - czyli skierowanie dwóch demonstracji na kolizyjny kurs.

Ja natomiast stawiałbym na prowokację... Gronkiewicz-Waltz nie piastuje swojej funkcji od wczoraj a w Warszawie co i rusz odbywają się różnego rodzaju pochody i manifestacje. Naprawdę trudno mi uwierzyć w tak totalny brak wyobraźni urzędniczej, która w konsekwencji doprowadziła do zetknięcia się dwóch antagonistycznych grup w tym samym czasie i miejscu.
Rząd od dawna szuka pretekstu do zaostrzeniu przepisów mogących w przyszłości wspomóc tłumienie niepokojów społecznych.
Słyszałeś zapewne o zatrzymaniu nieformalnego przywódce kibiców Legii "Starucha"??
Zamiast (jak to zwykle bywa) wpaść do niego do domu o 6:00 rano, kilkadziesiąt radiowozów pojechało zatrzymać go... podczas uroczystości związanej z oddaniem hołdu powstańcom warszawskim. "Staruch" był wówczas w "towarzystwie setek kibiców - czy policjantom również zabrakło wyobraźni, czy może mieliśmy do czynienia z niekompetencją???

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
powiem szczerze są mocni bo chroni ich policja gdyby nie ona wdeptali byśmy ich w bruk,

Nawet jeśli Twoje inne wypowiedzi byłyby mądre to takimi tekstami wszystko psujesz... :roll:
Dziwię Ci się , że nadal stosujesz taką retorykę :|

Tytuł:
rekrut
rekrut

YELLO_35 pisze:
CICHY pisze:
powiem szczerze są mocni bo chroni ich policja gdyby nie ona wdeptali byśmy ich w bruk,

Nawet jeśli Twoje inne wypowiedzi byłyby mądre to takimi tekstami wszystko psujesz... :roll:
Dziwię Ci się , że nadal stosujesz taką retorykę :|

Nie bierzcie wypowiedzi Cichego dosłownie, pewnie miał na myśli, że sporo więcej ludzi było po stronie marszu niepodległości niż po stronie przeciwników marszu.

Często media z premedytacją nakręcają atmosferę, szukają wszędzie sensacji, wypaczając rzeczywistość przy okazji

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
nadal stosujesz taką retorykę

A jaką mam stosować? Nazywam rzeczy po imieniu.Bandyci są wszędzie.Jeśli ktoś przychodzi blokować legalną manifestację jest dla mnie bandytą i koniec.I tej retoryki nie zmienię bo jest ona naturalna.A to czy Twoim zdaniem wypisuję mniejsze lub większe głupoty masz prawo tak myśleć.Bo czym innym jest stać wzdłuż pochodu z hasłami i skandować hasła a co innego jest posiadać sprzęt do walki butelki z płynami łatwopalnymi itd.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
A jaką mam stosować? Nazywam rzeczy po imieniu.Bandyci są wszędzie.Jeśli ktoś przychodzi blokować legalną manifestację jest dla mnie bandytą i koniec

Szkoda , że nic nie rozumiesz... :roll:
Ale OK.

Zerknąłem na jutube - wychodzi na to , że juz nawet fotoreporter nie może czuć się bezpiecznie... :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=lWtQSl8g ... deos_music

bez komentarza...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Nazywam rzeczy po imieniu.Bandyci są wszędzie.Jeśli ktoś przychodzi blokować legalną manifestację jest dla mnie bandytą i koniec.

http://www.youtube.com/watch?v=bJBuzPHZsYQ

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
http://www.youtube.com/watch?v=bJBuzPHZsYQ

Dajesz sobą manipulować neandertalski... :roll:
TV celowo pokazuje , że NOP-owcy są źli. A oni przecież chcą dobrze :smt044 :smt082

atomic pisze:
Często media z premedytacją nakręcają atmosferę, szukają wszędzie sensacji, wypaczając rzeczywistość przy okazji

no właśnie... :|
Nakręcili... :roll:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 296 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.