neandertalski pisze:
media jak media, każdy będzie wierzył w to co mu pasuje
Nie zgadzam sie! Nie jak mu pasuje, a raczej jak mu to zostanie przedstawione i oczywiście "skomentowane" aby biedaczek nie musiał się wysilać i przypadkowo samodzielnie myśleć.
neandertalski pisze:
czy w ogóle istnieje coś takiego jak rzeczywistość obiektywna
he he : Historyjka:
Oczyma Pana 1/ Wyszedłem po piwo i papierosy, przed sklepem dostałem w łeb od jakiegoś pijanego gościa, wezwałem policję i odwieźli mnie na pogotowie aby wykonac obdukcję.
Oczyma Pana 2/ Nawaliłem się, bo wczoraj straciłem pracę, a mam 3 dzieci na utrzymaniu, stoję pod sklepem i liczę czy starczy mi na piwo, brakuje 10 gr, więc proszę przechodnia o tą brakującą kwotę. Usłyszałem "spadaj zarób se, idź do pracy" w złości i bólu po stracie pracy walę go w łeb i uciekam.
3/ obiektywna lokalna gazeta opisuje zdarzenie: Dwóch pijanych mieszkańców naszego osiedla pobiła się pod sklepem, jeden uciekł, a drugi został odwieziony przez policję. Komentarz dziennikarza: Coraz więcej na naszym osiedlu menelstwa pijącego alkohol pod sklepem, awanturują się, przeklinają, wszczynają burdy. Strach wyjść na ulicę! Ci dwaj Panowie powinni być przykładnie ukarani.