Cytuj:
myślałem że głos w tym temacie zabierze bombas - ale się troche zawidłem.
cierpliwość jest cnotą a z widłami raczej ostrożnie
i dlaczego oczekiwania kierowane są do mnie

:
Powiem tak: dopóki istniała tzw "grupa historyczna" , był zapał, plany i nadzieja. Uczestniczyłem w działaniach tej grupy do czasu, aż kłótnie, nieporozumienia i wzajemne oskarżenia doprowadziły do jej rozpadu. Przez czas jeszcze jakiś spotykaliśmy się w czwartki w Beście i próbowaliśmy coś robić, ale to także się skończyło. Jednym z planowanych przedsięwzięć była właśnie Bitwa i biwak napoleoński. Autorzy pomysłu mieli go realizować w ramach projektu Europejskiej Stolicy Kultury 2010, który jak wiadomo poniósł klęskę. Potem były przymiarki do realizacji pomysłu pod innym szyldem, ale jego główny autor, skłócony z Aleksandrem, odszedł z tego portalu i nie wiadomo, czy do pomysłu chciałby wrócić. Może się odezwie, bo bitwa i biwak warte są tego.
Ja tu nic więcej nie mogę, ale chętnie pomogę, jakby się znów zaczęło kręcić. Wiem, że Euroopera chciała kiedyś to firmować, ale to już inna bajka. Chcieć a móc, to dwie różne sprawy.
Ja tymczasem, sprowokowany poniekąd przez niektórych forumowiczów podjąłem decyzję o kandydowaniu do Rady Miasta z ramienia Platformy Obywatelskiej. Liczę na poparcie, szczególnie mieszkańców okręgu wyborczego nr 1
I przypomnieć chciałem, że na imię mam Michał, bo moje nazwisko już się pojawiło także na zinfo, z tym, że przy okazji kandydatury całkiem innej osoby o imieniu Piotr. Tak więc, jak mnie ktoś zechce poprzeć, to wybierajcie Michała a nie Piotra

no i dość, Admin gotów jeszcze wyciąć :wink: