Alex:
Cytuj:
Jak to mieszczuch przeczyta to na pewno Cię pochwali, bo ja sam czuję się usatysfakcjonowany.
Cóż, lubię i szanuję Mieszczucha, głównie za jego niezwykłe poczucie humoru, upór i konsekwencje w realizacji swoich planów. Ponadto, jak zauważyłem, mamy podobne zapatrywania na wiele spraw które wokół nas wszystkich się rozgrywają. Jednak co do pochwał czy też nagan,...to obchodzą mnie one mniej więcej tyle, co Mieszczucha moje uwagi skierowane w jego kierunku.
Cytuj:
Czy w takim razie nie podoba się Tobie to co się dzieje po wyborach, a może jesteś czymś rozczarowany ?
Jak wiesz, od wyborów minęło niespełna 2 miesiące a nie jest to okres czasu wystarczający do realizacji większości zapowiadanych przedwyborczych obietnic, zgodzisz się chyba ze mną???
Jednakże sygnały zapowiadanych przed wyborami zmian, w pozytywnym tego słowa znaczeniu, już powinny do nas zacząć powoli docierać. Uzbrójmy się więc wszyscy w cierpliwość,..być może już wkrótce sygnały te będziemy w stanie odebrać!!!
Co do realizacji tej części deklaracji które był w stanie już w trakcie swojego krótkiego czasu urzędowania wypełnić, a z których z tych czy owych względów nie wywiązał się, cóż mogę powiedzieć,...
Mam wrażenie, że to Ty Alex możesz nam bliżej naświetlić np. fakt, dlaczego burmistrz, mimo wcześniejszej "uroczystej" obietnicy systematycznego komunikowania się ze społeczeństwem za pośrednictwem m.in. Twojego portalu, z tej obietnicy nie wywiązuje się jak do tej pory!!???
Czy nie pytałeś go o to??
Ja mogę powiedzieć jedynie tyle, że konsekwencje niewypełniania złożonych wcześniej obietnic, które być może w obecnej chwili bagatelizuje, w przyszłości mogą okazać się fatalne w skutkach.