UM Zgorzelec bez Wydziału Kultury nie zrobi tego!!!
I SŁUSZNIE !!!!!
Urząd miejski nie jest od tego, żeby Wam festiwale, i inne pierdoły organizować.
Urząd miasta nie jest również od tego, żeby maczać merytorycznie palce w czymkolwiek.!!!!!!!!!
Urząd miejski ma natomiast nasze pieniądze, którymi
POWINIEN MĄDRZE GOSPODAROWAĆ i zabezpieczać podstawowe potrzeby oraz zachcianki jego mieszkańców.
To. Że naprzyjmowano bubków nieumiejących nic zrobić i każe im się coś na kształt Dni MIasta organizować, to nie moja wina.
Urząd miasta w przypadku nawet Greckiego Festiwalu powinien wybrać osobę, osoby, firmę, firmy do organizacji festiwalu, dni Zgorzelca a nie miotać się za pomocą nieudolnych ludzi z organizacja przedsięwzięcia, któremu nigdy nie Może podołać.
I jeszcze jedno. Nie powinien wsadzać nosa i instruować organizatora, podcinając mu skrzydła.
NIe jest istotne tutaj, czy Nikos R. najlepiej, czy nie najlepiej organizuje tą impreze. Wybierzcie inną firmę, moze bedzie lepiej.
Wnoszę dodatkowo aby połączyć Festiwal Grecki, Dni Miasta, Wielkanoc, Boże Narodzenie, Dzień Zmarłych, 22 Lipca, 1 maja, Nowy Rok, Dzień Babci.
Wiecie jaka będzie oszczędność.
Mierzi mnie, jak widzę tylko, w schemacie, kiełbachę i piwo oraz płynącą wśród tej rzeki chwilowo ociemniałego piwem tłumu władzuni.
Oczywiście moje zdanie nie musi się podobać ludziom ale nie o to chodzi.
Przy okazji …… widzę, że od kiedy władzunia dostała się na urząd to jakby o niejakim Aleksandrze zapominała …… inaczej rzecz biorąc miała go w pupie z obiecankami. Mnie w każdym bądź razie ma. Takie jest moje odczucie.
Obiecanki-macanki
Pozdrawiam
Ball Kani