Cytuj:
od dnia 16 czerwca 2007 r. ustąpią przyczyny ogłoszenia poprzedniego komunikatu z dnia 12 czerwca 2007 r. w sprawie unikania wody i woda z kranu od tego dnia będzie nadawała się do picia, przygotowywania zimnych napojów i potraw, mycia owoców i warzyw, wytwarzania lodu, mycia naczyń kuchennych i sztućców, szorowania zębów, mycia rąk i innych części ciała, do kąpieli, a także bez ograniczeń do wszelkich innych potrzeb.
nie wiem czy traktować poważnie komunikat, bo pierwsze moje odczucie jest typu: ktoś sobie normalnie jaja robi z publiki
tam /link wyżej/ także druga perełka z tego gatunku:
Cytuj:
Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Zgorzelcu zawiadamia odbiorców wody wodociągowej w miejscowości RUSZÓW, że nawet po przegotowaniu woda z kranu tymczasowo nie nadaje się do picia, przygotowywania zimnych napojów i potraw, mycia owoców i warzyw, wytwarzania lodu, mycia naczyń kuchennych i sztućców, szorowania zębów, a także do mycia rąk i innych części ciała, ani też do kąpieli.
kiedyś myślałem o profilaktycznym zrobieniu sonie odwiertu na podwórku, ot tak, na wszelki wypadek. Czy ktoś może coś powiedzieć, jak to od strony prawnej wygląda?