kuba_w pisze:
Gafa dziewiąta – sytuacja z brakiem kwiatów lub chociażby kupnem znicza przez organizatora powtórzyła się pod pomnikiem na cmentarzu komunalnym, choć czynna była kwiaciarnia przy wejściu.
nikos pisze:
WITAM SERDECZNIE
Jestem nad polskim morzem no i teraz przeczytałem te bzdury o dyplomatycznym protokole,i kto go miał realizować itd.Jeśli to pisze Pan Latośiński to po powrocie szybko się ustosonkuję do dych nieprawdziwych sugestji podpierając się dokumentami jakie posiadam z Urzędu Miasta jak i Ambasady Greckiej w Warszawie.Poczekam do 6 sierpnia gdyż w tym dniu mam spotkanie z Panem Burmistrzem Rafałem Groniczem.Po tym wystosuję swoje oświadczenie w formie wywiadu lub pisemnie.Przekładając odpowiedzialność na mnie za niedociągnięcia innych jest nie odpowiedzialnośćią.Ci co są mi już od zawsze krityczni zapraszam do zorganizowania spotkania, będę do dyspozycji aby na wszystko odpowiedzieć i jak męnczennik stanąć na szubienicy.A może mam popełnić wcześniej samobójstwo.
pozdrawiam
Nikos Rusketos
No wiecie wstyd !!! czołowy artysta i najpopularniejszy Grek w Polsce, który tyle zrobił czytając o tym na stronie
http://www.orfeusz.info/index.php?k_d=271&Cytuj:
-Od 1990 roku jest przewodniczącym Towarzystwa Greków w Polsce oddział w Zgorzelecu.
-Od 1995 roku do 2006 roku, był III kadencje radnym miasta Zgorzelec.
- Doprowadził do umieszczenia na budynku Urzędu Miasta w Zgorzelcu tablicy pamiątkowej, na której czytamy: "Grecy przyczynili się do rozwoju społecznego, gospodarczego i kulturalnego miasta Zgorzelec"
-Przyczynił się do nazwania skweru nad nysą Bulwarem Greckim.
-Zainicjował również nazwanie jednej z ulic imieniem polsko-greckiego bohatera, Jerzego Iwanowa-Szajnowicza.
-Dzięki niemu władze Zgorzelca podpisały partnerską współpracę z greckim miastem Naoussa.
-Był pomysłodawcą umieszczenia na cmentarzu komunalnym obelisku upamiętniającego" 600 pochowanych greków, którym nie było dane ponownie zobaczyć swojej ojczyzny".
-Jest Dyrektorem i reżyserem już IX edycji Międzynarodowego Festiwalu Piosenki Greckiej.
-Wraz z Greckimi i Polskimi przyjaciółmi wybudowano w Zgorzelcu Cerkiew Prawosławną.
-Z Burmistrzem miasta Dziwnów, od wielu lat organizuje Dzień Grecki. Miasto Dziwnów był pierwszym przystankiem greków w Polsce. Tam w 1949r. przygotowano tajny szpital dla rannych greków pod kryptonimem "250".Tam też na nowej obcej ziemi, poznali się jego rodzice.Założyli w Polsce rodzinę, gdzie przyszło na świat trzech synów.
-NIKOS RUSKETOS zapraszany jest na seminaria w Polsce i za Granicą, prezentując doświadczenia w stosunkach Polsko-Greckich oraz historię swoich przodków.
-W Zgorzelcu jest animatorem i organizatorem wielu wydarzeń artystycznych (charytatywnych, jak i komercyjnych): Dzieciom Zgorzelca, Wybory Miss Bobru, Kwisy i Nysy oraz wielkich koncertów z udziałem gwiazd Polskiej i Mędzynarodowej estrady.
NIKOS RUSKETOS - jest czołowym artystą i najpopularniejszym Grekiem w Polsce.
NIE Stać go na kwiatki i znicze !!!!!
NO nic tylko pozdrowić nie tylko artystę, ale i całe społeczeństwo greckie w Zgorzelcu.
Ważne jest to, że wiedzą gdzie przyjść i odstać swoje- wystarczający szacuneczek .
Czekam na wypowiedz po 6 sierpnia