Dzisiaj jest 13 maja 2025, 0:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

ostatnia wersja funkcji przekornego ( za dzisiejszą wojewódzką ) - administrator budynku Muzeum. aletrnatywy 4 się kłaniają.

polecam też artykuł w sächsische zeitung z 10 marca -Museum für einen weißen Fleck- niestety wersja elektroniczna jest płatna.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
administrator budynku Muzeum. aletrnatywy 4 się kłaniają.
czego Ty zubek chcesz?
Z całym szacunkiem, ale jak pamięć mnie nie myli, to szafowanie porównaniami typu: 'spiskowa teoria dziejów', 'wujek dobra rada', czy też powyższe, nie przynosi Ci chwały, próbujesz tymi wytrychami otwierać pozamykane drzwi. Do otwierania służą klucze, które trzeba umieć dopasować do zamków. No, można drzwi jeszcze wyłamać, ale do tego potrzeba trochę krzepy :grin:
Cytuj:
polecam też artykuł w sächsische zeitung z 10 marca -Museum für einen weißen Fleck- niestety wersja elektroniczna jest płatna.
jeśli czytałeś a jest płatny, to choć się podziel treścią, np streść krótko, bo chętnych do poczytania byłoby paru /albo zeskanuj lub sfotografuj i wrzuć na forum, to może ktoś przetłumaczy, jeśli ciekawy/.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

nie bardzo rozumiem... mam Ci wyjaśnić o co mi chodzi z Alternatywami?

co do dalszej części postu -
niestety nie posiadam skanera. ogólnie artykuł traktuje o muzeum podobnie jak tekst Kasi Matli, choć może trochę bardziej entuzjastycznie ;-) tak jak napisałem gdzieś tam wcześniej -miało nie być słowa o przekornym i obecnej sytuacji - i nie ma.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Cytuj:
czego Ty zubek chcesz?

no właśnie zubek, czego Ty się rzucasz, przecież przekorny jest politologiem więc funkcja administratora budynku jest naturalną konsekwencją jego wykształcenia :-)))
tak tak, Anioł nie człowiek z tego przekornego ;-)

Tytuł:
VIP
VIP

odświeżam bo się zrobiło śmiesznie :D

Dzisiaj poświęciłem część z moich oszczędności (1,8 zł) i ZAKUPIŁEM gazetę Powiatową. Ku mojemu zdziwieniu na stronie 4 w dolnym rogu znalazłem foto przekornego jako dziennikarza dyżurującego. Rzuciłem ponownie kontrolnie okiem na datę gazety czy aby przez przypadek nie nabyłem numeru sprzed 2 lat,ale nie ! Oto w najnowszym wydaniu jako dziennikarz dyżurujący widnieje nasz poczciwy przekorny.

Czy to jest odwrót od władzy o 180% ? Czy Gazeta Powiatowa stała się sprzymierzeńcem Urzędu Miasta ?

Przekorny... czy możesz napisać czym się kierowałeś podejmując taką decyzję ?

Tytuł:
pismak
pismak

W temacie "Tanie paliwa w Zgorzelcu- realny pomysł?"
przekorny pisze:
Jeśli za otwartą krytykę płaci się utratą pracy, to jest to patologia i karykatura władzy a nie jej zdrowa, demokratyczna forma."

Swój stosunek do przełożonego wykazałeś w temacie Muzeum Łużyckie. Możesz również pochwalić się swoim działaniem w Muzeum, opisanym przez siebie na piśmie, którego rozstrzygnięcie zgodnie z prawem poznamy wkrótce.

Jeżeli dalej uważasz, że utraciłeś pracę za "otwartą krytykę",..... to jest to patologia i karykatura.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+1godz.