Dzisiaj jest 13 maja 2025, 7:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

ale się wkurzyłeś.nieźle. masz rację. jesteś, widzę z tego, co piszesz, niezależny od pieniędzy samorządów, w przeciwieństwie do niektórych mediów.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Admin tak trzymać ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Cytat:
2005-07-27
Dwanaście prac Herkulesa - czyli Urząd Miasta wziął sie do roboty..

Jakis czas temu przy okazji układania darni koło Urzędu Miasta na zlecenie Burmistrza Fiedorowicza, pisaliśmy o rzeczach, którymi należało by się zająć zamiast tego. Na efekt nie trzeba było długo czekać bo trzy dni później w BIPie pojawiła się informacja o (...)

... rozumiem, że autorem tych "prac" jest niejaki jacoper, a więc temu Panu już dziękujemy.
Alex tak 3maj i do przodu...:)

Ostatnio zmieniony 28 sie 2008, 0:48 przez grengo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Spokojnie, to, że ktoś ślepo broni BM, to nie znaczy, że wszystkich nienawidzi. Niezależność Aleksa zauważa, każdy kto śledzi forum i inne jego działania. Myślę Alex, że nie musisz udowadniać, że nie jesteś wielbłądem. Trzymam Twoją stronę, choć nieraz dostaję na forum również cięgi. To normalne i tak do tego podchodzę. Zawsze ceniłem sobie niezależność którą mogę na tym forum też prezentować.
Wracając do tematu a ściślej do działań Rady Miasta chcę powiedzieć, że w wielu przypadkach macie racje. Zwróćcie jednak uwagę na fakt, że proponowane przez BM projekty uchwał , które przechodzą bardzo często głównie głosami rządzącej w mieście koalicji poddawane są gruntownej krytyce przez małą grupę radnych. Nie wiem czy orientujecie się, że Rada Miasta jest wielokrotnie wprowadzana w błąd poprzez ukrywanie bądź niepełne przekazywanie informacji, czy przedwczesne wskazywanie winnych i oddalanie tematu. Przykład wspomniane rozliczenie stadionu. Na sesji i w mediach BM poinformował o totalnej winie swojego poprzednika informując, że za czasów jego kadencji wszystko było w porządku - to też nieprawda. Okazało się, że Wojewoda nie potwierdził zarzutów umieszczonych w protokole pokontrolnym a nie w żadnej decyzji. Wystarczyły proste wyjaśnienia poparte dokumentami i okazało się, że miasto działało zgodnie z ustaleniami z Urzędem Wojewódzkim i zgodnie z prawem. Śmiesznym jest twierdzenie, że w wyniku działań obecnego BM wszystko zostało załatwione. Bo gdyby tak było - ja takiej wiedzy nie mam - to oznaczać by musiało, ze to teraz popełniono przestępstwo. Jeśli nasz "zorientowany kolega" ma taką wiedzę, to przypominam o obowiązku powiadomienia prokuratury.

Ostatnio zmieniony 11 wrz 2008, 22:53 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

jacoper pisze:
A czy poprzedni burmistrz wywiązywał się z obietnic. Tak robił coś przed wyborami

A Przedmieście Nyskie i pozyskanie pieniędzy unijnych to co? Sroce spod ogona wyskoczyło? A co ile to kasy z EU i remontów dróg naobiecywał obecny burmistrz? Czy może jakieś prace i remonty są w toku, a my o tym nie wiemy?

Tytuł:
VIP
VIP

grengo - to są newsy mojego autorstwa z czasów poprzedniej władzy

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jestem bezpartyjny i tak pozostanie. Burmistrz ma pracować, bo taka jest jego rola, a media powinny się przyglądać czy aby za wolno nie chodzi i nie za dużo się obija.... No tak to już jest.

Niestety tacy ludzie jak jacoper patrzą wyłącznie na negatywne artykuły ich faworyta. Nie ma tu oczywiście nic dziwnego bo zawsze niedosyt chwalenia na łamach dziennika pozostanie...

[shadow=red]żeby byle kto próbował [/shadow]mi wmawiać, że jestem po stronie jakiejś grupy. Jestem po stronie firm i mieszkańców, którzy

Nie jestem byle kim, tylko mieszkańcem tego miasta i też mam prawo wyrażać swoją opinię jednak
dziwi mnie to dlaczego za poprzedniej ekipyt nie była redakcja przepracowana.Nie potrzebuję pochwał i niedosyt chalenia mi nie potrzebny.

Przepraszam bardzo że byle kto czyli mieszaniec miasta wyraźił swój pogląd na to wszystko

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

jacoper pisze:
dziwi mnie to dlaczego za poprzedniej ekipyt nie była redakcja przepracowana.

wtedy firma się rozwijała. tera ma już wielu pomocników w postaci czytelników którzy donoszą potyczki burmistrza.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Przeczytalem to co napisali zwolennicy burmistrza i od razu przypomnial mi sie cytat z filmu "Miś":
"Czasem, aż oczy bolą patrzeć jak się przemęcza, dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu "Tęcza". Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki!" :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

jacoper pisze:
Przepraszam bardzo że byle kto czyli mieszaniec miasta wyraźił swój pogląd na to wszystko

Człowieku ty udajesz czy naprawdę nic nie rozumiesz ?? przecież nikt Ci nie ma za złe ze bronisz burmistrza i wypowiadasz swoje zdanie, tylko chodzi o to żebyś zwracał większą uwagę na to aby nikogo nie obrazić swoją wypowiedzią !!! potem się dziwisz że ktoś Cię nazywa byle kim... :smt084

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.