Dzisiaj jest 10 maja 2025, 5:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ważniejsze będą wybory do samorządu lokalnego w roku przyszłym z punktu widzenia Zgorzelca i jego mieszkańców, może więc dobrze byłoby wziąć to już dziś pod uwagę :?: Czas szybko płynie a w tej chwili jest go jeszcze dość sporo. :oops:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

paździoch pisze:
Ważniejsze będą wybory do samorządu lokalnego w roku przyszłym z punktu widzenia Zgorzelca i jego mieszkańców, może więc dobrze byłoby wziąć to już dziś pod uwagę :?: Czas szybko płynie a w tej chwili jest go jeszcze dość sporo. :oops:

To zabrzmiało jak nawoływanie : "platforma wyborcza forum.zgorzelec.info" :)

Tytuł:
VIP
VIP

W Internecie pojawił się kolejny przykład niekompetencji. Kandydat na posła Grzegorz Niedźwiecki (Jelenia Góra) swoją kampanię wspiera SPAMEM, czyli masowo rozsyłaną pocztą internetową do osób, które jej nie oczekują. List o treści "poleć innym www.XXXXXXX.com kandydat na posła Grzegorz Niedźwiecki" został rozesłany pod kilkadziesiąd adresów e-mail z naszego regionu.

Mozliwe tylko w Polsce: Członek Ruchu Ochrony Praw Obywatelskich i Walki z Korupcją, łamie ustawę o świadczeniu usług drogą elektroniczną (art. 10 ust. 1). To czy taka osoba zasługuje, by piastować w przyszłości tak odpowiedzialne stanowisko ? Wyborcy odpowiedzą sobie sami.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
W Internecie pojawił się kolejny przykład niekompetencji. Kandydat na posła Grzegorz Niedźwiecki (Jelenia Góra) swoją kampanię wspiera SPAMEM, czyli masowo rozsyłaną pocztą internetową do osób, które jej nie oczekują. List o treści "poleć innym www.XXXXXXX.com kandydat na posła Grzegorz Niedźwiecki" został rozesłany pod kilkadziesiąd adresów e-mail z naszego regionu.

Mozliwe tylko w Polsce: Członek Ruchu Ochrony Praw Obywatelskich i Walki z Korupcją, łamie ustawę o świadczeniu usług drogą elektroniczną (art. 10 ust. 1). To czy taka osoba zasługuje, by piastować w przyszłości tak odpowiedzialne stanowisko ? Wyborcy odpowiedzą sobie sami.

Eee....ale news...w takim razie Kaczyński rozsyłajac 200.000 e-maili w świetle kamer jest najwiekszym spamerem jakiego widziałem na oczy, w dodatku bezkarnym i stojacym ponad prawem i sprawiedliwością dziejową o które tak walczy...

Tytuł:
obserwator
obserwator

krytyczny pisze:
Eee....ale news...w takim razie Kaczyński rozsyłajac 200.000 e-maili w świetle kamer jest najwiekszym spamerem jakiego widziałem na oczy, w dodatku bezkarnym i stojacym ponad prawem i sprawiedliwością dziejową o które tak walczy...

Ale weź pod uwage że taki Kaczyński mógł wysłać te 200 tys. majli wykupując odpowiednią usługe w jakimś portalu (portalach) które to mogą wysyłać majle do swoich użytkowników korzystających z darmowych kont. Jak ktoś zakłada darmowe konto pocztowe zgadza się jednoczesnie na takie praktyki - i to jest jak najbardziej OK. Co innego jak ktoś wysyła majle reklamowe (wyborcze) bez zgody adresatów - to jest wtedy SPAM

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Wg. ogólnie przyjętetej definicji z http://www.nospam-pl.net/standard.php#1

List Kaczyńskiego spełniał punkty 1 i 3 - spełniał 2/3 warunków, tak więc jest to wystaczajaco dużo by za spam to uznać.

Tytuł:
obserwator
obserwator

krytyczny pisze:
Wg. ogólnie przyjętetej definicji z http://www.nospam-pl.net/standard.php#1

List Kaczyńskiego spełniał punkty 1 i 3 - spełniał 2/3 warunków, tak więc jest to wystaczajaco dużo by za spam to uznać.

Zwróć uwage że pomiędzy tymi punktami jest magiczne słowo "ORAZ", co oznacza że te warunki muszą być "JEDNOCZEŚNIE" spełnione żeby zakwalifikować coś jako spam. Nie jestem za ani przeciw kaczyńskiemu a jedynie stwierdzam fakty.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

wlasnie mialem dziwny telefon. dzwonil do mnie pan wojciech olejniczak z SLD i z tasmy ladnie przepraszal za swoje bledy itp. jestem ciekawy z kad wzieto moj prywatny nr telefonu, jakie koszta sa tego przedsiewziecia i po co to wszystko.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Pan Olejniczak, również mnie, biednego żuczka, zauważył w związku z wyborami. Na dodatek maszynka z nagranym głosem Olejniczaka dzwoniłą do mnie kilkakrotnie. Chyba dlatego, że nie chciałem wysłuchać w całości przesłania tego kandydata. Pomysły polityków rozkładają mnie zupełnie.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Dokonałem przykrego odkrycia, a w zasadzie to dwóch przykrych dla mnie odkryć. Odkrycia pierwszego dokonałem na stronie zgorzeleckiego PO, na która wszedłem z nudów.
Okazuje się że pan Baranowski to wiceprzewodniczący zarządu powiatowego PO - zanim pozbierałem szczęke z podłogi, która opadłami ze tam ze zdziwienia minęła dłuższa chwila. Wiceprzewodniczący partii która obejmie rządy w Polsce, partii prawej sprawiedliwej, wolnej od układów i wogóle cud malina, wchodzi w układy z byłym skompromitowanym członkiem SLD Maciejem D. (sprawa Jakubów) i ja widać nie stanowi to dla niego problemu. W skład zarządu powiatowego wchodzi również Jan Michalski, o ile się nie mylę przełożony Mącieja D. z Centrum Sportowego, który zapewne nic złego w działalności Macieja D. nie widzi.
Drugie przykre odkrycie dokonane na stronach demokraci.pl szef koła w Zgorzelcu Ireneusz Aniszkiewicz...heh...ciekawe gdzie go nie chcieli w PISiorkach czy w POdpaskach że wylądował w demokratach. Dla wyjaśnienia przykre ponieważ demokraci.pl byli mi bliscy ideowo...w tej sytuacji..ech szkoda gadać.

Wniosek smutny taki po wyborach nic się nie zmieni, przyszłoroczne wybory samorządowe przy takich konfiguracjach personalnych też nic nie zmienią...układ, układzik układem pogania...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

SLD do mnie dzwonilo :D i cos ktos mowil zeby glosowac na " 7" :P Ale gdybym byl pelnoletni i mialbym isc glosowac to i tak bym nie glosowal ;] bo za kilka lat mnie juz tu nie bedzie :]

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Po informacji Krytycznego zrobiło mi się smutno.
Przecież wiem, że cały ten lokalny układ władzy opiera się na znajomościach. Tak to zazwyczaj bywa w takich grajdołach jak Zgorzelec. Ale tliła się jeszcze nadzieja, że się mylę. Że to, czego się obawiałem da się zmienić w najbliższych wyborach samorządowych. Że dojdą do głosu ludzie nieumoczeni, uczciwi, którzy oprą władzę na poszanowaniu prawa. I jakoś ta nadzieja wygasa.
A może się mylę?[/i][/b]

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 23017.html

a ja polece przed wyborami link powyżej... no i na kogo tutaj głosować, żeby w kolejnej kadencji też się tak ubawić :roll:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

HEHE do mnie tez dzisiaj dzwonili.Ach ci politycy juz sami nie wiedzą czego mają sie chwycić.skrzynki pocztowe zapchane śmieciami,skrzynki mailowe podobnie,miasto zaśmiecone,teraz jeszcze zajmują nam linie telefoniczną bezsensownymi telefonami na które nikt nie ma ochoty tracić czasu.Niech już będzie po tych wyborach bo zaczynam mieć tego dość!!!

Tytuł:
obserwator
obserwator

ja mam pytanie do tych co im tak zależy być wybranym.KTO POSPRZĄTA TE WSZYSTKIE foldery,plakaty itp.co za brak fachowości tych co roznoszą te reklamówki.poprostu najlepiej pier..... w klatkach gdzie się da i z głowy.a ziteresowani zawsze znajdą co im sie spodoba.popatrzcie na reklamów ki niektórych marketów....
pozdrawiam zainteresowanych

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.