Dzisiaj jest 14 maja 2025, 10:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Miałem w przeciągu ostatniego miesiąca dwie nie miłe sytuacje. Pierwsza zdarzyła się w dziale geodezji, gdzie przez pani urzędniczki błąd narażony zostałem na wydatki, podróże do Zgorzelca, stratę czasu i nerwów. W rezultacie wszystko wróciło do punktu wyjścia. Na moje pytanie kto zawinił, usłyszałem MY. A gdy spytałem kto zwróci mi poniesione koszta z tytułu np. wypisu z gruntów - usłyszałem - NIKT.
Następna sprawa. Urząd skarbowy. Zawsze zeznanie podatkowe wypełniał mi ktoś , za co oczywiście płaciłem. W tym roku postanowiłem zrobić to sam. Tak też zrobiłem i złożyłem w US, a po ok. 2 miesiącach , będąc w Zgorzelcu chciałem upewnić się czy wszystko z zeznaniem jest ok, więc udałem się do tego urzędu. Pani zapewniła mnie że - tak, wszystko jest w porządku. Cztery dni temu dostałem wezwanie , celem uzupełnienia brakujących danych. I znowu jazda specjalnie po to aby uzupełnić dane i usłyszeć że termin zwrotu podatku zaczyna biec od początku. Nie ukrywam że jestem wściekły. Co o tym myślicie, czy ktoś powinien za takie postępowanie urzędników odpowiedzieć, lub pociągać takich ludzi do odpowiedzialności? Miał ktoś podobną sytuację?? :smt096

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 14:39 przez 100, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

http://www.nacjonalista.pl/2010/05/30/z ... owego.html
]:->

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Urząd Miasta dziś zamknięty na 3 spusty :(

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Urząd Miasta dziś zamknięty na 3 spusty

Mają wolne za 1 maja

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Taaa oni zawsze mają przywileje- a odpowiedzialności ŻADNEJ!!! ]:->

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Panowie bez przesady to nie urzędnicy z UM w Zgorzelcu podejmują takie absurdalne ustawy. Wolne za to że było wolne!!!!! :smt026 , pracodawcy nie mają wyjścia muszą stosować prawo i wszyscy najemni u normalnych pracodawców maja takie wolne. Chuck ty też miałeś.

Ostatnio zmieniony 01 cze 2010, 5:57 przez bog180, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
Chuck ty też miałeś.

Nie mial bo jest zmianowcem i teoretycznie sobota nie jest dla niego dniem wolnym.
Wolne ustala mu grafik.

Za to ja mialem bo pracuje na jedna zmiane :smt026

Tytuł:
rekrut
rekrut

MARUNIO !!! w zupełności sie z Tobą zgadzam w dziale geodezji ja miałem tez nie miłe zdarzenie. Poszedłem na pół godziny przed zakończeniem pracy w celu zaciągnięcia informacji jak sprawdzić czy moja działka jest prawidłowo wyznaczona otóż zastałem tam młodego pana, który był zajęty obsługa telefonu komórkowego a ja raczyłem mu przeszkodzić i na pytanie dotyczące już wspomnianej działki otrzymałem lakoniczną odpowiedz że to powinien zrobić geodeta nie był w stanie mi powiedzieć na podstawie czego wyznacza sie podział granic działek, musiałem ,,ciągnąć go za język'' bo inaczej nic bym sie nie dowiedział a na odchodne dostałem wykaz geodetów.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
Nie mial bo jest zmianowcem i teoretycznie sobota nie jest dla niego dniem wolnym.
Wolne ustala mu grafik.

Ale za to inny dzień miał wolny... :roll:

kiero pisze:
na odchodne dostałem wykaz geodetów.

Jeśli chodzi o Starostwo to takowy wykaz jest na tablicy 8)
Żaden problem poza tym odnaleźć geodetę.
Ja akurat ze Starostwem w tych tematach nie miałem żadnych problemów - wręcz wzorcowo załatwiano mi sprawy.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

kiero, z tego co czytam też oczekiwałeś od osób tam pracujących innego zachowania.
Poddaję pod rozwagę fakt, że tacy urzędnicy nie boją się odpowiedzialności za swoje postępowanie, bo takowej chyba niema, czego efektem są częste obrazki siedzących na kaloryferze, trzymających w ręku filiżanki z kawką pań, co nie są zainteresowane swoją pracą , a co dopiero klientem.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Oczywiście że tak, idąc do urzędu w jakiejkolwiek sprawie powinniśmy otrzymać wyczerpującą nas informację.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

kiero pisze:
powinniśmy otrzymać wyczerpującą nas informację
...po której jesteśmy na ogół całkiem wyczerpani :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

kiero pisze:
MARUNIO !!! w zupełności sie z Tobą zgadzam w dziale geodezji ja miałem tez nie miłe zdarzenie. Poszedłem na pół godziny przed zakończeniem pracy w celu zaciągnięcia informacji jak sprawdzić czy moja działka jest prawidłowo wyznaczona otóż zastałem tam młodego pana, który był zajęty obsługa telefonu komórkowego a ja raczyłem mu przeszkodzić i na pytanie dotyczące już wspomnianej działki otrzymałem lakoniczną odpowiedz że to powinien zrobić geodeta nie był w stanie mi powiedzieć na podstawie czego wyznacza sie podział granic działek, musiałem ,,ciągnąć go za język'' bo inaczej nic bym sie nie dowiedział a na odchodne dostałem wykaz geodetów.

Sprawdzenie czy działka jest prawidłowo wyznaczona to zadanie geodety więc dobrze Ci odpowiedział (czy lakonicznie to nie wiem, ale na pewno na temat). A to że "na odchodne dostałem wykaz geodetów" to chyba dobrze?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.