Dr. Dre - w ten sposób można niemal każde stanowisko przeanalizować pod kątem zasadności utrzymania i wyprowadzić tezę, że jest ono zbędne i z oszczędności należałoby je zlikwidować, a zaoszczędzone środki przekazać na zbożne cele. Również i Twoje, w spółce należącej do Skarbu Państwa. Myślę, że gdyby Twoimi obowiązkami obdzielić sprawiedliwie resztę "załogi", nie wpłynęłoby to na wyniki finansowe spółki, a jeśli już, to raczej dodatnio aniżeli ujemnie...
Jeśli wskazałem na koszt utrzymania tej placówki to miałem na myśli raczej ponowne rozważenie zasadności jej finansowania, biorąc pod uwagę "bogatą" ofertę kulturalną, z jaką Muzeum wychodzi do mieszkańców i ogromne potrzeby miasta (dziurawe drogi, sypiące się elewacje itd. itp.) na które wciąż brakuje środków...
Jak pewnie wiesz, Muzeum powstało tylko dlatego, żeby miasto mogło otrzymać środki unijne na rewitalizację Przedmieścia. Okres ochronny, który obejmował Muzeum (mam na myśli konieczność jego funkcjonowania) zdaje się już minął, lub minie lada moment.
Oszczędność polegająca na braku konieczności kosztownego utrzymania Muzeum i sprzedaży kamienicy mogłaby podreperować niejeden z działów pn. miejskie inwestycje...
Załogę tego przybytku można by wcielić w strukturę MDK jako wydział, referat czy coś podobnego, gdzie również mieliby możliwość wykazania swojej inwencji,... organizacyjnej. Organizacją Jakubów czy cyklicznych, pieszych spacerów do Goerlitz mogliby zajmować się przecież i stamtąd.
zubku, twój "tumiwisizm" jeśli chodzi o opinię mieszkańców na twój temat, czy łatwość artykułowania negatywnych opinii o ludziach, którzy mają nieco inny gust czy spojrzenie na rzeczywistość aniżeli ty,.. jest imponujący. Zwłaszcza, że wyraża je człowiek, który próbuje kreować się na osobnika tzw. "wyższej kultury". Wydaje się, że tego typu opinię o tobie podziela niewielu poza,.. tobą samym. Ale skoro żyje się tobie dobrze we własnym wyimaginowanym świecie to mi nie wypada nic innego jak życzyć tobie,.. powodzenia...