bog180 pisze:
Pawlus jako nadzorca na forum powinieneś trzymać jakiś poziom, twoja wypowiedź w stylu "Dyrektorzy szkół robią niezły interes na czymś takim" jest co najmniej nie na miejscu , sugerujesz , że dostają w łapę, czy co ? . Bo jeżeli za to, robione sa np remonty w szkołach itp to nie dyrektorzy robią interes a uczniowie w co najmniej takim samym stopnu
Po 1 - jestem userem tego forum, dopiero później pełnie "okazjonalnie" funkcję moda, więc subiektywne kryteria niezaangażowania i "święcenia przykładem" mnie nie dotyczą, w razie dalszych rozterek polecam kontakt z alexem. Po 2 - moje sformułowanie "Dyrektorzy szkół robią niezły interes na czymś takim" zostało przez Ciebie indywidualnie (opacznie?) zinterpretowane, natomiast faktem jest, że szkoły (umowy podpisują dyrektorzy) czerpią dość wymierne korzyści z montażu takich instalacji nad głowami swoich uczniów i pracowników.
Jest to więc jak najbardziej intratny interes, jednak pojawiają się 3 znaczące pytania: jak pożytkowane są fundusze z takiej dzierżawy? czy te "mikrofalówki" są korzystne dla uczniów/ czy szkoła dba w ten sposób o dobro uczniów? dlaczego nie są przeprowadzane konsultacje z uczniami, rodzicami, radami rodziców? Odpowiedzi każdy może udzielić sobie sam.