Dzisiaj jest 07 lip 2025, 17:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 236 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
taaa w panterkę i cygaro pali
chodziło mi turku o to, czy na co dzień, na ulicy, nosi te swoje popowskie szaty, bo nigdy na ulicach takiego popa miejscowego nie zauważyłem. O to mnie chodziło, a 'mundur' to taka przenośnia ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 9:58 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nie wiem czy dobrze zauważyłem, ale chyba miał koloratkę... Może jakiś nowy wzór mundurka? :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Jednak nie widziałem go nigdy piechotą, zawsze w aucie
a w aucie jeździ w sutannie i w tej popowskiej czapce? (nie wiem jak się ona nazywa, ale wiadomo jak wygląda)
Obrazek

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

poproszeni o interwencję straznicy miejscy radzą by wezwać sobie Masadę. A może Masada pomoże zmusić do pracy Straż Miejską , bo chyba zanieczyszczanie miejsca publicznego jest powodem do ich interwencji ? Chociaż na radar sie tego złapać nie da to juz oni się tego nie imają
.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Straż Miejska ? Rozwiązać.
]:->

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
Straż Miejska ? Rozwiązać.

POPIERAM!!

Dzisiaj (26.01.2010, godzina 15.45) kolejna żenująca sytuacja w wykonaniu prawie Straży Miejskiej (alias wiejskiej).

Wracałem z pracy autobusem ulicą Broniewskiego. Przed autobusem toczyło się wozidło SM, które na wysokości przedszkola ustąpiło pierwszeństwa pieszemu. Ale nie o to tu kaman :/
Chwilę po tym (gdy jeszcze pieszy nie zszedł z ulicy) wyprzedziło autobus i toczydło SM czerwone Audi A4 Avant - NA PASACH. Kiedyś chyba było za to komplet punktów teraz chyba 10.

Reakcja SM?? ŻADNA!!

Skręcili chyba w park żeby ich czasem nie rozpoznać.

Ostatnio zmieniony 26 sty 2010, 15:43 przez yARO_81, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 9:59 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jadąc sobie dziś ulicą Daszyńskiego oraz Wrocławską , natrafiłem na nieoznakowany samochód Deawoo Leganza , który należy do straży miejskiej. Stał sobie jakoś na wysokości Piwnicy Staromiejskiej. W ostatniej chwili zobaczyłem iż na blacie ma wyłożony fotoradar. Co prawda jechałem niespełna 30 km/h , a dozwolona prędkość jest do 20km/h , zatem mam nadzieję iż nie zostałem uwieczniony. Ale Chodzi mi o coś innego. Z daleka wyglądało jakby nikt w tym aucie nie siedział , bo przecież chyba nie ma takiego obowiązku ( chyba ?? ), ale po chwili zobaczyłem jak zerwał sie i postawił do piony Strażnik "Wiejski". Nie wiem co go przebudziło - wystraszyło , ale z wyrazu twarzy wyglądało jakby sie nerwowo obudził. Był zaspany i wyluzowany a fotel na maxa rozłożony . Zatem mam pytanko , czy oni tak sobie mogą podczas służby leżeć i spać , czy np Komendant Straży "Wiejskiej" wydał rozporządzenie , które nakazuje chowanie sie podczas wystawiania fotoradaru ??

Tytuł:
rekrut
rekrut

W tak, krótkim czasie zauważyć fotoradar, poczekać na przebudzenie strażnika, zauważyć, że siedzenie było na maksa rozłożone i przy okazji zerknąć na jego wyraz twarzy i stwierdzić, że nie obudził się wyluzowany. Gratuluje. Brakuje mi jeszcze informacji jakie miał kolor oczu. :smt082

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ja jechałem w poniedziałek ulicą Andersa, podjeżdżałem pod wiadukt. Na końcu tegoż wiaduktu stał sobie samochodzik SM z foto pstrykiem, który zapewne zrobił mi fotkę z serii "mamy cię", a w samochodziku siedziało dwóch jegomości. Ten na miejscu pasażera był tak wyluzowany, że nóżki sobie na kokpit założył a jego radocha z robionych fotek była taka, że jakby uszu nie miał to by mu się uśmiech dookoła głowy owinął :smt082 więc nie zdziwi mnie już nic w działaniu tych ludzików.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Nie piszcie takich rzeczy bo dzielny sheryf będzie musiał bronić godności swoich rycerzy.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

sławek pisze:
W tak, krótkim czasie zauważyć fotoradar, poczekać na przebudzenie strażnika, zauważyć, że siedzenie było na maksa rozłożone i przy okazji zerknąć na jego wyraz twarzy i stwierdzić, że nie obudził się wyluzowany. Gratuluje. Brakuje mi jeszcze informacji jakie miał kolor oczu. :smt082

Jak dobrze pamiętam to brązowe :) A poza tym jak masz problemy z refleksem , wzrokiem czy czymś innym to zachowaj to dla siebie lub wybierz sie do odpowiedniego lekarza :)

Ostatnio zmieniony 21 kwie 2010, 15:54 przez Hakeem, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

ostatnio drogówka stała radiowozem i 'suszyła' kierowców na trasie z koźmina do zgorzelca (taka długa prosta bez ograniczeń - czyli max 90 km/h można jechać). no i trafił się mandat za jazdę 100 km/h. nie wiem czemu takie patrole mają służyć - jakieś zagrożenie dla czyjegokolwiek bezpieczeństwa to jest? padła z mojej strony prośba o poprzestanie na pouczeniu - na co pan z policji powiedział 'nie po to tu stoję żeby pouczeń udzielać'. szczęka zjeżdża normalnie... maszynka do klepania pieniędzy czy jak?
dziwić się później że policja ma poważanie jakie ma u obywateli, tylko mandaty wlepiać i szukać innych głupich metod na udowodnienie sensu własnego istnienia...
na autostradę proponuję wjechać i wlepiać mandaty za jazdę 111 km/h...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 10:02 przez turek, łącznie zmieniany 3 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 236 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.