Dzisiaj jest 09 cze 2025, 0:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

xionc pisze:
No tak, teraz taka moda z każdej zapadłej dziury będzie "miasteczko turystyczne"

Cóż, trzeba robić max tego, co zrobić można, żeby turyście zechcieli choćby zatrzymać się u nas na noc i posiłek. A szczytem marzeń jest chyba to, żeby zechcieli poświęcić cały jeden dzień na zwiedzanie naszych walorów... Kilka ich jest, jak by nie było... ;)

xionc pisze:
bo miejscowi nie umieją nawet prostej drogi wybudować.

No z tym trudno polemizować... A Reymonta i Lubańska są tego dowodem... :oops:

zinfoman
zinfoman

przekorny pisze:
Lubańska

Po remoncie i wybudowaniu ronda rewelacja. Jeżdżę tą droga kilka razy dziennie i nie stoję w korku na światłach i nie odczuwam już uszkodzonej tulejki w prawej tylnej zawieszce. Gdyby nie inne drogi to chyba bym jej nie wymieniał :grin: . Lubańska jest OK. Czas na kolejne drogi w Zgorzelcu. :smt028

pismak
pismak

Dr. Dre pisze:
Większy problem widzę w małości i kompleksach mieszkańców tej zapadłej dziury. Wszystkich zakompleksionych powinno się poddać specjalnej terapii i objąć ich szczególną troską, aby przypadkiem nie opuściła ich chęć dalszego oddychania. Współczuje Ci i mam ogromna nadzieję, że wrócisz do zdrowia. :smt064

Miałbym kompleksy gdybym koniecznie chciał sie wyrwać do wielkiego miasta, ergo troche większej dziury np Wrocław. Kompleksów nie mam bo dobrze mi w tym naszym małym pierdolniku zwanym Zgorzelcem.
Lubańska jest prawie ok, studzienki wystają a po deszczu są tam wesołe baseny. Aha i żebym przypadkiem nigdy od ciebie samochodu nie kupił. Bardzo swojskie podejście, jeździć póki sie nie rozsypie.

zinfoman
zinfoman

xionc pisze:
Miałbym kompleksy gdybym koniecznie chciał sie wyrwać do wielkiego miasta, ergo trochę większej dziury np Wrocław

Ha ha ha ha ha ha ha :smt082

xionc pisze:
Lubańska jest prawie ok, studzienki wystają a po deszczu są tam wesołe baseny
Jakby się Tobie przyjrzeć to wyjdzie, że masz większe braki niż ta ulica. :smt064

xionc pisze:
Aha i żebym przypadkiem nigdy od ciebie samochodu nie kupił. Bardzo swojskie podejście, jeździć póki sie nie rozsypie
skleiłem taśmą klejącą i trzyma. ha ha ha. :smt020

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Jeżdżę tą droga kilka razy dziennie i nie stoję w korku na światłach i nie odczuwam już uszkodzonej tulejki w prawej tylnej zawieszce

Dr. Dre pisze:
skleiłem taśmą klejącą i trzyma.

Na nic ci taśma i nowe tulejki jak "ruda" na mnie caly czas spogląda spod błękitu ]:->
Jak wspominałem wcześniej rondo na Lubańskiej jest OK a jakość wykonania na pewno lepsza niż Reymonta. Ostatnio z soboty na niedzielę ludzie z piwnic w domkach wybierali wodę wiadrami z powodu wadliwej kanalizy...

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

fisban pisze:
Ostatnio z soboty na niedzielę ludzie z piwnic w domkach wybierali wodę wiadrami z powodu wadliwej kanalizy...

No co ty, to już o tym mówi się również w kręgach lemingoidalnych??? :shock:
I jak to sobie tłumaczycie, żeby wyszło, że winni są kosmici a nie inwestor???

Przypominam, że na remont tej drogi (powiatowej!!!) złożyło się dwóch "sponsorów". Jeden zewnętrzny a drugi to twój niedościgniony wzór cnót wszelakich, niejaki Rafcio od Groniczów. Lekką łapką wywalił 2 mln zł. z miejskiej szkatuły, łaskawie zwalniając z poniesienia jakichkolwiek kosztów właściciela drogi, czyli powiat zgorzelecki... Nota bene, finansowo "lepiej stojący" od miasta...

Pewnie wstyd mu było, że zaledwie tak drobną kwotą wsparł swojego partyjnego kumpla, imć Pasikonika, bo dorzucił powiatowi zgorzeleckiemu za całkowitą darmochę budynek na Ujeździe, tak na moje oko wart grubo ponad milion... Docelowo ma się tam znaleźć DPS "Jutrzenka", kiedy cwany Pasikoń sprzeda zabudowania w których jest ulokowany obecnie, a za pozyskane pieniąchy wyremontuje ten darowany jemu przez szczodrobliwego Rafcia. I żebyś nie myślał (hmm, czy ja na pewno powinienem użyć tego słowa??), ze oto rozgoszczą się w nim wyłącznie zgorzeleccy emeryci. Otóż rozgoszczą się w nim emeryci z terenu całego powiatu zgorzeleckiego... Ale co tam, stać Rafcia na takie gesty - zawsze przecież może coś opędzlować jak mu zabraknie kaski (np. ZPEC), podnieść podatki, albo zwolnić grupę nauczycieli czy jakiś tam urzędników...

No tak, tylko po co ja właściwie piszę o tym fisbaningowi??? :roll:

VIP
VIP
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
No tak, tylko po co ja właściwie piszę o tym fisbaningowi???

Też nie wiem... :smt021

Pisz na temat 8)

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Też nie wiem... :smt021

Pisz na temat 8)

uuuuu powiało grozą :smt111 Czyżby polowanie rozpoczęte..... Ej Alexander się wkurzy bo mu liczba odsłon strony padnie jak zbanujecie przekornego :smt003

przekorny pisze:
niejaki Rafcio
przekorny pisze:
szczodrobliwego Rafcia
przekorny pisze:
stać Rafcia

Takie zdrobnienia są obrzydliwe..... Tak więc weź tabletunię aby główkunia nie pobolewała podczas siedzenia przed komputerkuniem i hemoroidki nie dały znaniunia o sobie :smt078

przekorny pisze:
fisban pisze:
Ostatnio z soboty na niedzielę ludzie z piwnic w domkach wybierali wodę wiadrami z powodu wadliwej kanalizy...

No co ty, to już o tym mówi się również w kręgach lemingoidalnych??? :shock:
I jak to sobie tłumaczycie, żeby wyszło, że winni są kosmici a nie inwestor???

Może czas wezwać do ciebie takie "WUKO od głowy" i przeczyści tobie "stajnie Augiasza" ??? :smt021 Może wtedy twój słowotok nie będzie zalatywał mułem bliskim dna???? Oj zawiodłem się na twojej inwencji twórczej, :smt075 ..... szkoda.

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

fisban pisze:
Może wtedy twój słowotok nie będzie zalatywał mułem bliskim dna????

Ale wtedy nic nie zrozumiesz - wszak tylko do takiej mowy jesteś przyzwyczajony... ;)

Ale jak na temat, to na temat...

Był sobie człek, który wydzierżawił podupadający Zalew, jeszcze za czasów burmistrza Bukowca. Przetrwał i jego, przetrwał również rządy Fiedorowicza.
Nota bene, fisbaningi składały wówczas głębokie ukłony Fiedce, bo to już takie ugodowe typy, co to każdej władzy głęboko kłaniają się w pas... :oops:

Połatał gość budynki i zagospodarował je tak, ze były zdatne do eksploatacji. Dbał o nie, jak tylko zdołał. Płacił jakąś tam kwotę z tytułu dzierżawy i podatki, zatrudnił ludzi do obsługi baru i snuł plany rozwoju tegoż przybytku. Zgorzelczanie przyjeżdżali na wysepkę, czy to rowerami, czy samochodami - mieli się gdzie zatrzymać, napić czegoś, coś zjeść i zabawić się przy muzyce na żywo...
Nadszedł jednak rok 2006, zmieniły się osoby na stanowisku burmistrza i układ kolesiowsko-partyjniacki. Młody Rafik szybciutko postanowił, że po co gość ma tam robić interes, jak może go nie robić... Poza tym trącił nieco poprzednim układem, co strasznie się nie podobało nowej ekipie. Całkiem jak Nikos, któremu również postanowili ukrócić Festiwal Grecki...

Aby jakoś się wytłumaczyć z wykopania człeka z Zalewu, Gronicz zaczął bajdurzył coś o własnych wizjach rozwoju i... cofnął (lub nie przedłużył) umowę dzierżawy tego terenu.
Facet chcąc nie chcąc zabrał więc swoje zabawki i odszedł... Do miasta przestały wpływać podatki i kasa z dzierżawy, ktoś tam również stracił pracę...

Od tego czasu, a wydarzyło się to w roku 2007, budynki pozostawione na pastwę złomiarzy i innych rozrywkowych fisb... tfu, chłopaczków, niszczeją, nie zabezpieczone w należyty sposób przez władze miasta.

Pitek - nieoficjalna tuba platformiana, wspomniał coś niedawno o niemożności rozpoczęcia inwestycji na tym terenie, z uwagi na trwająca rozprawę sądową... Oczywiście można mu wierzyć - podobnie jak Tefałenowi - jeśli tylko bardzo mocno się tego pragnie. Jednak w swoich mętnych próbach wybielenia Gronicza zapomniał wspomnieć o tym, że to miasto złożyło pozew przeciwko byłemu dzierżawcy. I że jako właściciel tego terenu, zobowiązany jest do należytego zabezpieczenia publicznego mienia... Czego w sposób ewidentny nie uczynił...

Fisbaningi, podobnie jak ich bliscy kuzyni, czyli lemingi, nie widzą jednak niczego złego w destrukcyjnych działaniach burmistrza i gotowi są nadal wznosić wiwat na jego cześć... No chyba, że zmieni się władza - wówczas swój cielęcy zachwyt skierują w inną stronę... :smt027

pismak
pismak

przekorny znowu nie wział pigułek, dlatego taki nakręcony

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

xionc pisze:
przekorny znowu nie wział pigułek, dlatego taki nakręcony

A które byś mi polecał. Pewnie masz już "rozpracowane" wszystkie, Ksioncu???

Pewnie nie uwierzysz, ale nie trzeba się "nakręcać", żeby napisać więcej jak pół zdania, jak Ty... :smt075

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Przekorny powiem Ci, że to co piszesz ma akurat w tym wypadku sens.

zinfoman
zinfoman

Nie trudno jest jednak opisywać wygrzebywać te części miasta które są zaniedbane, niedoinwestowanie czy nawet te spartaczone jak choćby wspomniana ulica Reymonta. To potrafi każdy. Do tego akurat nie jest potrzebny intelekt, błyskotliwość czy mundrość. Tego nauczył się także przekorny. Sztuką jest osiągnięcie pewnego obiektywizmu, którego Mu jednak brakuje. Wysypka wywoływana słowem Rafcio przesłania Mu cały świat, zatracił się w niej i zamęcza tym siebie i nas. Mam wrażenie, że tą metodę stosuje po słynnych słowach/radach Ojca Jarosława, w których naucza jak skutecznie przekonywać społeczeństwo do siebie. Trzeba permanentnie powtarzać słowa krytyki bez względu na śmieszność jaką tym wywołuje. Przekorny przykleił sobie łatkę, niezadowolenia, zaniedbania, bubli, długów, nieprawidłowości, ludzkiej głupoty, partyjniactwa. Gdzie sie nie pojawi same nieszczęścia, wszystko w ciemnych barwach, a w tym pośpiechu dnia codziennego to człowiek już czasem zapomina czy to jego nieszczęścia czy innych. Czy to opis jego dokonań czy tylko dokonania innych przez niego opisywane. Wszystko się myli. Łatka pozostaje. Przekorny = kryzys, dramat, płacz, głód, cierpienie, wojny, kataklizmy, czarne dzieci w wydętymi brzuszkami. :smt075

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Fakt, faktem, że Zgorzelec to oprócz starówki jest dziurą zabitą dechami. Nic się ciekawego tu nie dzieje, jest po prostu brzydko, hala jest budowana już kilka lat i co z tego wynika? Ano nic właśnie.

zinfoman
zinfoman

Skoro pofatygowałeś się napisać, że nic się nie dzieje w tym mieście to wysil się i napisz co chciałbyś aby się działo... No proszę. Czego oczekujesz? Najlepiej w punktach. Co do urody naszego miasta to pełna zgoda, mamy piękną starówkę :smt033

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.