Dzisiaj jest 19 maja 2025, 22:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2060 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 138  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
ludu full, muza gra, alex alias moderator stawia panierowane kurczaki... zyc nie umierac ;) no dobra... piwa jeszcze nie postawil :(
wracam do forumowiczow ;)

[ Dodano: Czw Lis 19, 2009 9:19 pm ]
wiecej orzeszkow dla nas :) ooooooo... wyszedl tez... a w p****u wszyscy wychodza :(

szacunek że jeszcze dałeś radę:
Cytuj:
juz prawie na spiaco ale dalem rade pomniejszyc foty i upiekszyc Czarka na kadrach
:D

Starym zwyczajem pokuszę się o mały opis przebiegu imprezy.
Niemożliwe jest, aby mieć przegląd wszystkiego, co się działo. Dlatego wskazane są inne komentarze, z różnych punktów spotkania. Na początku czekał na nas kameralny zestaw kanap i dwa złączone stoliki. Po mniej więcej godzinie okazało się, że P2Br nie przewidział frekwencji, która przekroczyła 20 osób ( z dojrzanymi z daleka forumowiczami, którzy nie próbowali nawet dopchać się do 'koryta' z orzeszkami :grin: ) Trzeba było rozsunąć kanapy, wstawić dodatkowe stoliki, co spowodowało powrót starego spotkaniowego problemu: wyjście do toalety, w którym uczestniczy nieraz ze cztery osoby, zanim potrzebujący zostanie odblokowany i pędem dopadnie pisuaru. Nowy niekonwencjonalny pomysł zaprezentował Marko, przeczołgując się pod stolikiem :grin:.
Dodatkowym elementem wyróżniającym nas z otoczenia były dostawione krzesełka hockerowe do standardowego stołu. Siedzący na nich wyglądali jak sędziowie siatkówki, dobrze, że żaden nie spadł przechylając się do rozmówców, bo słyszalność była słaba. Grała bowiem trzyosobowa kapela z solistką Malwiną. Grali ładny jazz, ale rozmów to nie ułatwiało. Część więc gadała, część słuchała. Było piwo po 5 i po 6 złotych, a to z powodu słabego przepływu informacji pomiędzy szefostwem P2Br a personelem. W ten sposób przepłaciłem 2 zł od obiecanej ceny. Za to orzeszki były w ilości niewyczerpanej, co świadczy, że jesteśmy dobrą marką, skoro się do nas dopłaca :smt023 :grin: , może należałoby zadbać o jakiś poważny marketing.
Potwierdzam minusy miejsca: głośno, ciemno i tłoczno. Wybór piwa niewielki, nie ma żadnego ciemnego, gatunki te same, co wszędzie: Lech, Tyskie, Żywiec. Podpowiadam też pomysł wieszania reklam w toaletach, na wysokości oczu nad pisuarem np, bo tak patrzeć na puste kafelki.. gdy tymczasem można byłoby na czymś przyjemnym oko zaczepić a P2Br - zarobić parę zetów.
Marzy mi się wielki okrągły stół, przy którym zasiąść by mogło i ponad dwadzieścia osób, każdy by się widział i od biedy z każdym by mógł rozmawiać. Rozwiązałby też niebagatelny problem wychodzenia do toalety ;) Może w końcu ktoś wpadnie na pomysł zmajstrowania takiego stołu, bo do tej pory nie było takiej potrzeby: forumowicze mieścili się przy zestawionych kwadratach.
To tyle dla potomności, czekam na uzupełnienia, bo jestem ciekawy o czym rozmawiało się w innych częściach stołu :smt030

Ostatnio zmieniony 20 lis 2009, 9:53 przez Chuck Norris jr, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:
Było piwo po 5 i po 6 złotych, a to z powodu słabego przepływu informacji pomiędzy szefostwem P2Br a personelem.

Dlatego proponuję aby jedna osoba z obsługi miała połapane kto jest z naszej bandy ;)

Chuck Norris jr pisze:
Za to orzeszki były w ilości niewyczerpanej, co świadczy, że jesteśmy dobrą marką, skoro się do nas dopłaca , może należałoby zadbać o jakiś poważny marketing.

Już wcześniej dostrzegałem w nas markę - jakkolwiek to rozumieć ;)
I dlatego trzeba o nas dbać :smt026

Tytuł:
VIP
VIP

moje foty:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cóż, nie da się ukryć, że spotkanie z głośną muzyką w tle nie przebiegło tak jak można się było spodziewać. Rozmowy mogły się toczyć jedynie w przerwach pomiędzy poszczególnymi partiami występu.
Nie można było nie zauważyć, że właściciele pubu zadbali o nas za co składam serdeczne podziękowania. Mieliśmy przygotowane miejsce, zaserwowano nam ekstra orzeszki, jakieś przekąski - słowem, jeśli chodzi o gościnność właścicieli 2B - najwyższe noty.

Jeśli jednak nasze spotkania nie znudziły jeszcze braci, musimy pomyśleć o bardziej funkcjonalnym ustawieniu stolików i kanap - w taki sposób, aby wszyscy uczestnicy spotkań mogli bez problemu wysłuchać poszczególnych wypowiedzi i mieli możliwość wzięcia czynnego udziału w dyskusji.

Jak wspomniałem, rozmowy mogły się toczyć jedynie w krótkich momentach gdy milkła muzyka. Niemniej jednak nawet w antraktach można było wymienić serie ciekawych zdań.
Jak można się było spodziewać, za tarczę strzelniczą w którą skierowano salwę pytań posłużył przedstawiciel opcji rządzącej miastem, mianowicie Artur Bieliński - Przewodniczący Rady Miasta - wiceprzewodniczący koła PO w mieście - jeden z najbliższych współpracowników burmistrza Rafała Gronicza.

Pytania, którymi "zbombardowany" został Artur, dotyczyły m. in. II etapu rewitalizacji miasta (I etap przeprowadził Mirosław Fiedorowicz, II natomiast szumnie zapowiadał Rafał Gronicz), zagospodarowania placu przed dawną "Arkadią", zwolnień prezesów spółek miejskich, podeptania ustaleń i umów przedwyborczych, budowy utopii zwanej nową halą sportową, niedawnego głosowania nad jego odwołaniem z pełnionej funkcji w RM etc.

Jak zauważył były wicemarszałek Sejmiku Dolnośląskiego Szymon Pacyniak, II etap realizacji miasta, zgodnie ze stosownymi zapisami, odbyć się miał w latach 2007-2009. Jak wszyscy wiemy,.. nie odbył się, choć mam gdzieś artykuł z jednej z lokalnych gazet, w którym to wiceburmistrz ds Inwestycji Anetta Czułowska zapowiadała zarówno przeprowadzenie rewitalizacji jak i wyremontowania placu przed "Arkadią" już,.. w 2008 roku. Kolejne obietnice, jak widać bez pokrycia. Któregoś dnia muszę wkleić tutaj ten artykuł.. ;-)

Jeśli chodzi o powody wyrzucenia z pracy prezesów (w tym obecnego na spotkaniu, byłego prezesa CSR Sławomira Zawadę), Artur B. o dziwo, odesłał pytającego po odpowiedź do,...byłego prezesa. Jak wiadomo wszem i wobec, powodem jego dymisji była,.. nielojalność - w wolnym tłumaczeniu oznacza - brak uległości, milczenie i ślepe posłuszeństwo wobec szefa (BM). Kiedy ktoś z grona forumowiczów przypomniał, że wg zamówionego przez miasto sondażu, którego wyniki w jasny sposób wskazywały na zadowolenie mieszkańców z funkcjonowania CSR pod "wodzą" Sławka Zawady - konfuzja Przewodniczącego sięgnęła zenitu.. :shock:

Wnikliwe drążenie któregoś z forumowiczów, starającego dowiedzieć się jak wygląda na dzień dzisiejszy sprawa z budową hali sportowej, a nade wszystko z obiecanymi (wg zapewnień Rafała Gronicza i spółki) 20 mln z Ministerstwa Sportu,... tutaj również Artur wykazał się dużą dozą,... milczenia i wyrywkowych, niejasnych wypowiedzi. :-?

Co do ustaleń przedwyborczych, cóż,... wychodzi na to, że były tworzone na potrzebę chwili,... i ekipa rządząca ani myślała ich dotrzymywać.

W trakcie podpytywania Artura nt. niedawnej próby jego odwołania wyskoczył raptem kolejny psikus. Otóż jak się okazało, uchwały która zapadła podczas sesji nadzwyczajnej, Przewodniczący Rady Miasta z typową sobie nonszalancją - nie wysłał do Wojewody - choć zdaniem przebywających na spotkaniu doświadczonych samorządowców miał taki obowiązek. Ponieważ okres w którym PRM jest zobligowany do ich przesyłania (7 dni) minął,... śladu w wyższej instancji po tym głosowaniu nie ma. :(
Jeśli więc ktokolwiek chciałby zapytać Wojewodę np. o to, czy jego zdaniem radny (w tym PRM) może głosować w swoim własnym interesie prawnym, powołując się przy tym na niedawne głosowanie w RM Zgorzelec,... nie może tego zrobić, ponieważ wspomnianej uchwały w Urzędzie Wojewódzkim,.. nie ma. :shock:

Żeby nie przedłużać - nigdy wcześniej nie widziałem Artura Bielińskiego w tak widoczny sposób spłoszonego, przygnębionego, przygwożdżonego i bezradnego jak w trakcie naszego ostatniego spotkania.
Jak zauważył Marko - wyraźnie brakowało Arturowi przycisku odbierającego głos niepokornym radnym - jak robi to często w czasie obrad RM Zgorzelec. :roll:

Konfrontacja ta wyraźnie wykazała, z jak słabych ludzi składa się obecnie nam panująca ekipa w mieście - kiedy poszczególni jej członkowie zostają pozbawieni narzędzi do przymuszania do uległości, lub,... nie mogą za pomocą stosownych posadek "zaskarbić" sobie wdzięczności a co za tym idzie ślepego posłuszeństwa... :oops:

Ostatnio zmieniony 21 lis 2009, 0:16 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

przekorny milczy hehe tam gdzie wie to nie mówiiiiiiiiiiiiii

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Czaruś - darłem się do ciebie a Ty nic :smt028 :smt028 :smt028

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Przydałaby się powtórka takiego spotkania ale w miejscu gdzie każdy mógłby zadać pytanie i przede wszystkim usłyszeć odpowiedź. W czwartek padła propozycja aby urządzać spotkania w środy ale moim zdaniem to już byłoby zbyt wiele zmian w naszej tradycji.

przekorny napisał:
Cytuj:
Jak zauważył były wicemarszałek Sejmiku Dolnośląskiego Szymon Pacyniak,

Przekorny a czy przypadkiem nie powinno być wicemarszałek województwa zamiast sejmiku?? Bo o ile dobrze mi się wydaje sejmiki mają przewodniczących a nie marszałków. :roll:

Tytuł:
pismak
pismak

Dokładnie, Jagna masz rację.
Marszałek jest przewodniczącym zarządu.

Ze strony przykładowego zarządu województwa:
http://www.wrotapomorza.pl/pl/bip/umwp/zarzad
"Zarząd jest wybierany przez radnych Sejmiku w liczbie 5 członków. Zarząd jest organem wykonawczym samorządu Województwa. W skład Zarządu wchodzą: marszałek województwa jako przewodniczący Zarządu, dwaj wicemarszałkowie i dwaj członkowie Zarządu."

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 23 lis 2012, 10:51 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jagna

Cytuj:
Przekorny a czy przypadkiem nie powinno być wicemarszałek województwa zamiast sejmiku?? Bo o ile dobrze mi się wydaje sejmiki mają przewodniczących a nie marszałków. :roll:

Masz rację Jagno, choć określenie funkcji które ja użyłem, tj. wicemarszałek sejmiku jest równie często stosowane, jak i wicemarszałek województwa. Łatwo to sprawdzić "wklikując" oba te określenia w wyszukiwarkę. Jako przykładem posłużę się np. tym
Takie "potraktowanie" funkcji o której mowa bierze się zapewne z faktu, iż to właśnie do wyłącznej właściwości sejmiku województwa należy powoływanie zarządu województwa. Ale zgadzam się z Tobą - poprawna nazwa winna być wicemarszałek województwa... ;-)

tutek, z Tobą natomiast pozwolę się nie zgodzić. W trakcie normalnych spotkań w skład których wchodzimy jedynie my, czyli forumowicze, normalnym jest wymiana luźnych zdań i opinii na przeróżne tematy - niekoniecznie przedstawiając je później na forum.
Jednak ponieważ zaprosiliśmy tym razem w sposób oficjalny osoby, nazwijmy je publiczne, z podaniem funkcji które pełnią - spodziewać się należałoby konkretnej wymiany zdań na tematy zarówno polityczne jak i te dotyczące gospodarowania mieniem publicznym.
Osoby które zaprosiliśmy - z racji tego, że dobrowolnie pełnią odpowiedzialne stanowiska w mieście - nie mogą bać się trudnych i niewygodnych pytań i odpowiedzialności za słowa które wypowiedzą.

Przy całej mojej sympatii do Ciebie,.. nie pozwolę na to, żebyś określał mi co i w jakiej formie mam pisać - podobnie jak i ja nie stosuję tego typu wybiegów w stosunku do Ciebie. Mam takie samo prawo jak i Ty do wyrażania swojej opinii co do odbytego spotkania - więc przyhamuj nieco z tymi uwagami.

Jeśli spotkanie i wypowiedzi poszczególnych jego członków nie przebiegało tak jak to subiektywnie przedstawiłem - popraw mnie, nie pouczaj mnie jednak w jakiej formie mam je opisywać. Nie wmawiaj mi również, że:

Cytuj:
Reszta Twojej wypowiedzi, to zwykłe uprawianie polityki i prywata, która zieje jadem nienawiści

bo to właśnie Ty w tym momencie manipulujesz rzeczywistością. Nie zieję żadną nienawiścią ani do burmistrza, ani tym bardziej do Artura Bielińskiego. Tego drugiego darzę nawet ogromną sympatią,... oczywiście jako osobę prywatną.
Jednak kiedy rozmawiam z nim jako mieszkaniec mający przed sobą Przewodniczącego Rady Miasta, bliskiego współpracownika burmistrza, mam prawo nie zgodzić się, skrytykować oraz zmieszać z błotem decyzje które ja osobiście uważam za złe, a które zapadają m. in. za jego wiedzą i zgodą.

Dość długo czekałem aż ktokolwiek opisze spotkanie zanim sam się do tego zabrałem. Politycy, Kolego Tutek, to nie jest grupa bezradnych dzieci, żeby ograniczyć się jedynie do dobrodusznego uśmiechu i pogłaskania po główkach, kiedy coś popsują.
Wierz mi, ludziom obecnie sprawującym władzę w mieście nawet powieka nie drgnęła kiedy wyrzucali z pracy urzędników UM po objęciu funkcji po swoich poprzednikach. Zdziwiłbyś się, z jak zadziwiającą lekkością wyrzucali z pracy prezesów spółek miejskich... nominując na ich miejsce własnych kolegów partyjnych.

I nawet nie zastanowili się choćby przez sekundę - że ich decyzje stanowią dramat dla rodzin pracowników usuwanych ze stanowiska.

Cytuj:
Nie będzie on świadczył dobrze o nas samych kiedy to bedziemy tu pisać, że zapraszamy tych i owych, a następnie będziemy się chełpić tym, jak co poniektórych udało nam się zgasić i zrobić maluczkich :| Nie do tego celu chyba służy ten wątek :roll:

Najnormalniej w świecie mam gdzieś to jak nas odbierają przedstawiciele władz. Możesz mi zresztą wierzyć, że już nas odbierają nie najlepiej, kiedy czytają o sobie te czy inne rzeczy,..
Nie jest mi jednakże obojętne kto rządzi tym miastem teraz i rządzić będzie nim w przyszłości. Dlatego też nie mam najmniejszego zamiaru sprawiać błędnego wrażenia, że brać forumowa to zgraja "rubasznych" chłopaczków - na spotkania których można wdepnąć, pogadać, nawciskać kitu i zadowolonym z własnej przebiegłości i naszej naiwności - udać się do domu.

Zapraszani w przyszłości goście muszą mieć świadomość, że swoją postawą, wypowiedziami a nade wszystko wiedzą i uczciwością oraz planami na przyszłość dot. przecież nas wszystkich mogą zaskarbić sobie naszą sympatię i późniejsze wsparcie. Jednak kiedy polityka (w szerokim znaczeniu słowa) przez nich uprawiana wymknie się poza granice dopuszczalnych norm - spotkają się z ostrą i bezkompromisową krytyką.
Tak jak teraz właśnie...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 23 lis 2012, 10:53 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

tutek

Cytuj:
Zacietrzewiasz się Przekorny zupelnie niepotrzebnie ;)

Mylisz się,... siedzę sobie w fotelu i emanuję nadzwyczajnym wręcz spokojem.. ;-)

Cytuj:
Czyli Twoje celne spostrzeżenia jak najbardziej tak Czesio ;)

Cieszę się Mieciu (pozwolisz, że odtąd będę tak Ciebie nazywał??), że tak odebrałeś mojego posta. Ja jednak na przekór będę pisał tutaj na tematy dot. spotkań forumowiczów z zaproszonymi gośćmi. :P

Cytuj:
Widzisz, i to siękłóci z Twoją ideą by zapraszać ważne persony na nasze spotkania, bo jeżeli ktoś przeczyta najpierw, że Masz gdzieś jak odbierają nasze spotkania, to nie Zdziw się, że Ci zwyczajnie odmówią, przy próbie zaproszenia ich do nas :(

I tutaj znowu się mylisz Mieciu. Nie wiem jak Ty, ale ja nie mam ochoty na burmistrza czy choćby radnego, który będzie się bał spotkań z mieszkańcami miasta. Nawet gdy pytania jakie będą mu stawiane, nie będą należały do najłatwiejszych. Jeden, który okłamał nas, obiecując przed wyborami, że będzie się komunikował z nami (mieszkańcami) za pośrednictwem również tego forum - wystarczy mi w zupełności. Każdy z przyszłych polityków musi więc ważyć słowa... - ponieważ koniec końców spotka go odpowiedzialność polityczna za czczą gadaninę. :cry:

Cytuj:
- Zdecydowanie nadużywasz słowa "bezkompromisowo" :grin:

Nie sądzę, Mieciu... ;-)

ps. Jeśli wolisz, żebym zwracał się do Ciebie per Wacuś, daj tylko znać... ;-) :lol:

Ostatnio zmieniony 22 lis 2009, 15:59 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 23 lis 2012, 10:55 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ja zgadzam się z tutkiem. Wątek był zawsze sympatyczną odskocznią od tych wszystkich politycznych sporów itp. Ale miejmy nadzieję że to tylko chwilowa "usterka" która nie będzie powracać ;)

I chłopaki nie kłócić mi się tutaj :smt058

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Pelna zgodnosc z Jagną i tutkiem.

Czesio przestan chrzanic ten watek. Nie o polityce on traktuje!! :smt084

P.S.
przekorny pisze:
ps. Jeśli wolisz, żebym zwracał się do Ciebie per Wacuś, daj tylko znać... ;-) :lol:

nie dosc, ze ublizasz forumowiczom podczas spotkan to jeszcze zaczynasz to robic na forum w o wiele wiekszym gronie. :smt021 :smt084

Ostatnio zmieniony 22 lis 2009, 21:10 przez yARO_81, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2060 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 138  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.