Dzisiaj jest 14 maja 2025, 23:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Grzegorz pisze:
To ciekawe.
Ciekawszym jednak jest to, czy osoby zasiadające na stołkach decyzyjnych mają plan działania na przyszłość, czy tylko plan na przetrwanie na stołkach.

to prawie jak z piosenki punk'owej z lat 90.
Spiewało sie tak głosząc hasła przeciwko polityce i politykom.

...to by pasowało do:
"Wszyscy politycy to złodzieje i Babilon płonie. Chcą tylko przetrwać na swych stołkach...bo politycy to złodzieje i nieroby"

Teraz tak śpieają rap'erzy kiedyś pun-krock'owcy

Może napiszesz jakiś dobry tekst dla podziemnej sceny punkowej albo hiphopowej?

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
makaron napisał/a:
Inicjatywa uchwałodawcza także przysługuje burmistrzowi w/s np. podwyżki opłaty za wodę co nie oznacza, że burmistrz musi znać budżet wodociągów na pamięć

Powinien

Domyślam się na podstawie tego stwierdzenia, że wyuczyłeś swojego węża ogrodowego całego budżetu na pamięć :lol: :lol: :lol: Ponoć Gronicz z nim przegrałby w cuglach :lol: :lol: :lol: .

Grzegorz pisze:
To firma działająca z moich pieniędzy.

Pieniądze BYŁY twoje do momentu kiedy nie wpłaciłeś ich do kasy PWiK jako należność za zużytą wodę, ewentualnie do momentu gdy nie wpłaciłeś ich do kasy miejskiej lub skarbówki jako należność podatkową.

Cytuj:
To ja Ci wytłumaczę.
Zaczynasz pracować nad jakimś projektem finansowym
Masz się pod nim podpisać.
Nie uwierzę, że burmistrz nie bierze udziału w tworzeniu budżetu. Jeśli tak by było, tym gorzej dla niego.

Jakoś słabo Ci to poszło.
Burmistrz bierze udział w tworzeniu budżetu (przynajmniej powinien brać udział) i zapewne zna niektóre liczby chociażby przybliżone albo i dokładne ale wcale nie obliguje go to do wyuczenia się ich na pamięć. Nie musi, nie ma takiego obowiązku. Po to jest forma papierowa aby zawsze zaglądnąć do niego i upewnić się dokładnie jaka kwota w danym punkcie widnieje w budżecie.
Kiedyś dotarła do mnie płyta CD z debaty przedwyborczej Gronicz - Fiedorowicz, jak dobrze pamiętam to Fiedorowicz powoływał się w niej na dane z budżetu miejskiego ale nie zawsze był w stanie określić precyzyjnie kwotę i posiłkował się zapiskami na kartkach (domyślam się, ze to był budżet lub jego zestawienie na potrzeby debaty). Jakoś ponad 8 lat na stanowisku burmistrza a i tak znajomość budżetu kiepska mierząc waszymi standardami.
Dla mnie dalej szukacie haczyka po to tylko aby dokopać niewygodnemu burmistrzowi ( w domyśle z nieodpowiedniego układu).

Tytuł:
obserwator
obserwator

Makaron, nikt tutaj nie mówi, że Burmistrz ma znać dane z budżetu na pamięć. Chodzi o znajomość podstawowych danych. Chyba to jest jasne!!!Zapewniam Cię, że M.Fiedorowicz zna dzisiejszy budżet lepiej niż aktualnie panujący Burmistrz. Dla przedsiębiorców ważne jest jakie są środki na inwestycje, bo mają oni szansę na zdobycie kontraktów, to chyba oczywiste. I o to m.in.pytano Burmistrza w Kaprysie. Jeżeli zawodzi Go pamięć to niech sobie zrobi ściągę .

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Czyli dochodzimy do sedna sprawy...
Wy jesteście niezadowoleni bo wam nic od Gronicza nie kapie
Jak przyjdzie stary to zatrudni tylko lokalnych kolesi i znowu będzie laba.....

Sorry Panowie, ale tyle można wywnioskować z waszych wypowiedzi.

Ostatnio zmieniony 15 lut 2010, 7:42 przez Bezstronny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Bezstronny pisze:
Czyli dochodzimy do sedna sprawy...
Wy jesteście niezadowoleni bo wam nic od Gronicza nie kapie

Szanowny bezstronny nie sądź wszystkich wg siebie.
Mnie R. Gronicz nigdy nie kapał. Nigdy nie zabiegałem żeby kapał.
Nigdy nie będę zabiegał żeby kapał.
To abyśmy się dobrze na początek zrozumieli.

Bezstronny pisze:
Jak przyjdzie stary to zatrudni tylko lokalnych kolesi i znowu będzie laba

Mnie nie zatrudni.
Ja postaram się uważnie patrzeć mu na ręce M. Fiedorowiczowi, aby nie zatrudniał nieudaczników. Jeśli będzie miał taki zamiar, będę krzyczał, jak teraz.
Ważne jest jednak, że niejaki R. Gronicz już wystarczająco dużo nie zrobił lub spartolił narażając miasto na milionowe wydatki.

jendrzej pisze:
Chodzi o znajomość podstawowych danych. Chyba to jest jasne

Dla Makarona chyba nie. Będzie się trzymał do końca swojej wersji zeznań.

makaron pisze:
Domyślam się na podstawie tego stwierdzenia, że wyuczyłeś swojego węża ogrodowego całego budżetu na pamięć

Szanowny Makaronie
Mój budżet znają wszystkie osoby zainteresowane, z kielnią i taczką włącznie. Bo to jest podstawa egzystencji.

Z Twoich wypowiedzi wynika, że burmistrz to nie musi nic wiedzieć i wystarczy, że jest.

makaron pisze:
Pieniądze BYŁY twoje do momentu kiedy nie wpłaciłeś ich do kasy PWiK

Makaronie ja nie o tych pieniądzach mówię w PWiK NYSA.
Domyśl się o jakich myślę.
Czy sądzisz, że PWiK ma tylko jedno źródło zasilania finansowego?

makaron pisze:
i posiłkował się zapiskami na kartkach

Obecny burmistrz nawet nie zapisuje sobie danych. Oczywiście nie musi ale to świadczy gorzej o nim niż o M. Fiedorowiczu, który potrafił sobie zorganizować dane.
Prawdopodobnie R. Gronicz może odpowiadać w temacie pogody a i to z pewnym prawdopodobieństwem.

makaron pisze:
Dla mnie dalej szukacie haczyka po to tylko aby dokopać niewygodnemu burmistrzowi ( w domyśle z nieodpowiedniego układu).

Szanowny Makaronie
Prawie w każdym poście staram się informować, że ja nie dokopuję osobie aktualnie siedzącej na stanowisku burmistrza.
Ja staram się go uratować przed konsekwencjami jego nietrafionych decyzji.
Staram się mu uświadomić, że najlepiej zrobi jeśli natychmiast złoży urząd i nigdy na stanowisko osoby kierującej pracownikami starać się nie będzie.
Będzie to dobre dla nas mieszkańców i dla niego.

Ja naprawdę nie mam nic do niego ale niech już sobie idzie gdziekolwiek ... najlepiej na własny rozrachunek.

P
G

a za 272 dni

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Dla Makarona chyba nie. Będzie się trzymał do końca swojej wersji zeznań.

Podstawowe dane to pojecie względne. Dla mnie to jest np. łączna wartość inwestycji w ciągu roku w mieście. Na co to komu potrzebne??? Właścicieli lokalnych firm bardziej interesuje zapewne szczegółowe zestawienie do konkretnej inwestycji np. firmę remontową ile przeznaczonych jest pieniędzy na remonty i jakich obiektów, firmę świadczącą usługi elektryczne wartość inwestycji związanych z oświetleniem ulic, firmę budowlaną planowane inwestycje budowlane, lokalnych handlowców artykułami biurowymi wartość zamówień przewidzianych na pokrycie potrzeb magistratu itd, itp. Tego wszystkiego wg was ma się burmistrz nauczyć na pamięć??? A może jendrzeju z Grzegorzem macie zamiar zrealizować sami wszystkie możliwe inwestycje w tym mieście??? Jak tak to już wszystko jasne :grin: powinniście się cieszyć, że Gronicz chce wybudować tak drogą nową halę wszak czym wieksza inwestycja tym większy zysk dla wykonawcy :D
Grzegorz pisze:
Z Twoich wypowiedzi wynika, że burmistrz to nie musi nic wiedzieć i wystarczy, że jest.

Nie, z moich wypowiedzi wynika, że burmistrz nie musi znać liczb z budżetu wystarczy, że potrafi go prawidłowo odczytać i sprawnie się nim posługiwać. Oczywiście Ty szanowny Grzegorzu jak zwykle upraszczasz i spłycasz sens moich wypowiedzi pod swój tok rozumowania.
Grzegorz pisze:
Ja staram się go uratować przed konsekwencjami jego nietrafionych decyzji.

Grzegorzu martw się o swoje interesy a nie o nietrafione decyzje burmistrza to jego problem i to on poniesie za nie konsekwencje nie Ty.
Cytuj:
Czy sądzisz, że PWiK ma tylko jedno źródło zasilania finansowego?

A co jesteś jego sponsorem? Taki z Ciebie filantrop??? ]:->

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
Właścicieli lokalnych firm bardziej interesuje zapewne szczegółowe zestawienie do konkretnej inwestycji

Z pewnością masz rację

makaron pisze:
Tego wszystkiego wg was ma się burmistrz nauczyć na pamięć

Wielce Szanowny Makaronie.
Nawet przez myśl mi nie przejdzie, że jeśli TY idziesz na spotkanie przedsiębiorców zgorzeleckich, to przygotowujesz się na to spotkanie z zakresu gotowania na zimnym ogniu.
Sądzę, że na takie spotkanie idziesz przygotowany merytorycznie.
Jeśli danych jest zbyt wiele, to masz do pomocy ściągi, zestawienia i inne materiały
Jestem przekonany, że Ty tak zrobiłbyś.
Osoba aktualnie siedząca na stanowisku burmistrza przyszła, wydawać by się mogło, bić pianę i mówić o pierdółkach.

makaron pisze:
może jendrzeju z Grzegorzem macie zamiar zrealizować sami wszystkie możliwe inwestycje w tym mieście

Makaronie.
Proszę przyjmij do wiadomości, że nie zrealizuję żadnej inwestycji w Zgorzelcu.
Nie ta działalność gospodarcza.
Mnie jedynie martwi marnotrawstwo grosza publicznego.
Poczytaj dzisiejszą gazetę lokalną.
Osoba siedząca na stanowisku burmistrza łka i przez łzy żali się że współpracuje ze złymi pracownikami, których sam tam postawił.
Reguła jest prosta tutaj. Zły stawia na złego.

makaron pisze:
burmistrz nie musi znać liczb z budżetu wystarczy,

Jestem innego zdania ale Twoje szanuję.

makaron pisze:
Grzegorzu martw się o swoje interesy a nie o nietrafione decyzje burmistrza to jego problem i to on poniesie za nie konsekwencje nie Ty.

NIGDY!!!
Nietrafione decyzje osoby siedzącej na stanowisku burmistrza, to jego problem ale pieniądze są moje!
Zrozum to!!

P
G
a za 271 dni ....

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Mnie nie zatrudni.
Ja postaram się uważnie patrzeć mu na ręce M. Fiedorowiczowi, aby nie zatrudniał nieudaczników.
:D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

O! Ładne - gratulacje! Nie ma to jak samokrytycyzm. :smt082

Tytuł:
pismak
pismak

Chuck Norris jr pisze:
:)

To poza uśmiechem Chuck Norris jr nic więcej nie ma do powiedzenia w temacie nieudolnej osoby siedzącej na stanowisku burmistrza?
Chuck Norris jr tak przy okazji, patrząc na Ciebie uśmiechającego się stwierdzam, że mógłbyś udać się do dentysty. Prawa górna dwójka ma przebarwienia. Mogę polecić dobrego dentystę , jeśli się zdecydujesz. (Aleeeee mu dowaliłemmmm!!)

Ja wiem, że trudno jest przyznać się do błędu.
Ja mam to już za sobą.
Ja przyznałem, że popełniłem błąd i głosowałem na R. Gronicza.
Postaram się tego błędu nie popełnić.
Uważam, że w R. Gronicz jest osobą najmniej nadającą się na burmistrza miasta Zgorzelec.

Dr. Dre pisze:
O! Ładne - gratulacje! Nie ma to jak samokrytycyzm.

Doktorku to nie samokrytycyzm.
To niemal deklaracja działania dla polepszenia losu mieszkańców lokalnego obszaru poprzez moją pracę u podstaw.

Doktorku kiedyś m.in. ja wołałem o potrzebie odwołania przeróżnych urzędników, wykazujących się skrajną niekompetencją.
Są w moim posiadaniu informacje na temat negatywnych ocen urzędników Urzędu Miasta Zgorzelec mieszkańców lokalnego samorządu i skutków ich działania. Prawdopodobnie jednak ze względu na to samo pochodzenie partyjne, trzymano osobę do ostatniej chwili, kiedy zagrożone było już siedzenie i wtedy dopiero przejrzał na oczy wspomniany człowiek siedzący na stanowisku burmistrza i zwalniał urzędnika.
Ile w tym czasie złego zrobił wspomniany urzędnik, to wie z pewnością tylko on i R. Gronicz.
Przykładem może być ostatnia sprawa Orlika, w której krzyczeliśmy o rekordzie polski w kosztach budowy.
Żadnej reakcji!!
Jak CBA zaczęło kontrolować dokumenty, to rozpoczął się lament osoby siedzącej na stanowisku burmistrza, że zawiódł się na osobach ze swojego grona.
O czym to świadczy?
Wg mnie o tym, że osoba siedząca na stanowisku burmistrza nie miała żadnego wpływu na zatrudnianie w urzędzie osób na konkretnych stanowiskach i po raz kolejny potwierdza się moja teza o tym, że osoba aktualnie siedząca na stanowisku burmistrza jest sterowana numerycznie również w sprawach kadrowych.

Artykuł w lokalnym tygodniku ukazał się znowu konkretnie.
Ciekaw jestem, czy również został opłacony przez urząd z moich pieniędzy.
W chwili obecnej posiadam już pewną bazę danych dotyczących tematów publikowanych w lokalnym tygodniku.
Ciekawi mnie, czy przy okazji audytu, który z pewnością wykona przyszły burmistrz, daty publikacji artykułów o "dokonaniach i wyjaśnieniach burmistrza" nie pokryje się w wydatkami na promocję miasta.
To tak tylko dla zwiększenia ogromu pracy podrzucę przyszłemu audytorowi temat.
Być może któryś z radnych przekaże mi taką informację o datach dokonania wydatków na promocję miasta w nawiązaniu do wydatków na ten jeden tygodnik.
Ciekawe?

No cóż.
Na początek tyle.
Wiem, że wykonuję tytaniczną pracę mrówki w tej dziedzinie ale wiem, że robię to dla dobra społeczności lokalnej.

P
G

Śmiać się i radować będziemy wszyscy, jak wreszcie za 270 dni ..

Ostatnio zmieniony 17 lut 2010, 8:34 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Wiem, że wykonuję tytaniczną pracę mrówki w tej dziedzinie ale wiem, że robię to dla dobra społeczności lokalnej.

Społeczność lokalna będzie Ci za to niezmiernie wdzięczna, zapewne nie zapomni tego aż do śmierci (Twojej lub jej) :D
Grzegorz pisze:
Osoba aktualnie siedząca na stanowisku burmistrza przyszła, wydawać by się mogło, bić pianę i mówić o pierdółkach.

Czyli można pokusić się o stwierdzenie, ze olała to spotkanie potraktowała Was mało poważnie. A to jest różnica nie znać się a nie traktować poważnie. I tu tkwi cały problem. Nie możecie znieść, że Rafałek Was zignorował potraktował marginalnie :grin: , podrzędnie :lol: .
No dobra nie będę już więcej się pastwił.
Nie lepiej było napisać Grzegorzu od razu, że burmistrz nie traktuje Was poważnie a nie wypisywać, że nie zna budżetu? Prosta prawda jest lepsza niż agitacje przedwyborcze. Jedyny pożytek z tego, że na forum wątek pociągnęliśmy.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jeżeli rzeczywiście jest tak jak napisałeś, to jest jest skandal w najwyższym wymiarze!!!
Myślę, że odniesie się do tego sam Burmistrz. Jak można powiedzieć (napisać), że Burmistrz olał, ignorował itp. grupę przedsiębiorców, którzy chcieli się dowiedzieć cokolwiek o dalszym rozwoju naszego miasta. Czy to tak wiele? Jezeli ktoś ma jeszcze wątpliwości co do dalszych losów Burmistrza, no to mu serdecznie współczuję.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

makaron pisze:
Nie możecie znieść, że Rafałek Was zignorował potraktował marginalnie :grin: , podrzędnie :lol: .

nie wystawiłeś najlepszego świadectwa burmistrzowi tym stwierdzeniem...

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
Społeczność lokalna będzie Ci za to niezmiernie wdzięczna, zapewne nie zapomni tego aż do śmierci (Twojej lub jej)

Wielce Szanowny Makaronie
Dziękuję za słowa otuchy w tym co robię.
Twoje słowa utwierdzają mnie w przekonaniu, że czynię słusznie.

makaron pisze:
Nie lepiej było napisać Grzegorzu od razu, że burmistrz nie traktuje Was poważnie a nie wypisywać, że nie zna budżetu?

Szanowny Makaronie
Uprzejmie informuję, że o fakcie, jak byłeś łaskaw wcześniej napisać, "olania nas" pisałem już dużo wcześniej.
Pozwól, że przypomnę.
Pierwszym sygnałem, kiedy zapaliło się żółte światełko nad poczynaniami osoby siedzącej na stanowisku burmistrza, była odmowa spotkania się z mikroprzedsiębiorcami ze Zgorzelca.
To było głośne.
Wtedy właśnie olał nas, jako przedsiębiorców zgorzeleckich.
Szanowny Makaronie wtedy właśnie mnie "olał".

Chciałbym Cię poinformować, że w spotkaniu niejakiego R. Gronicza z biznesmenami z klubu zgorzeleckiego nie uczestniczyłem.
Byłem niemal w 100 % przekonany, że spotkanie to nic nie da.
Nie pomyliłem się.

makaron pisze:
Prosta prawda jest lepsza niż agitacje przedwyborcze. Jedyny pożytek z tego, że na forum wątek pociągnęliśmy.

Szanowny Makaronie
Powiem prawdę w związku z tym, co napisałeś.
Wg mnie R. Gronicz nie nadaje się na burmistrza miasta Zgorzelec

To nie jest agitacja.
To ostrzeżenie przez powtórnym popełnieniem błędu dotyczącym niewłaściwego wyboru.

makaron pisze:
Jedyny pożytek z tego, że na forum wątek pociągnęliśmy.

Nie nie. To nie tak
Wykonaliśmy wielką pracę.
Jeśli ktokolwiek przeczyta ten wątek, to przynajmniej zastanowi się nad zasadnością oddania głosu na kogoś, kto nie rokuje nadziei poprawy warunków lokalnej społeczności.

P
G

w każdym bądź razie za 270 dni

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Jeśli ktokolwiek przeczyta ten wątek, to przynajmniej zastanowi się nad zasadnością oddania głosu na kogoś, kto nie rokuje nadziei poprawy warunków lokalnej społeczności.

Ktoś kto nie czytał go do tej pory raczej sobie da spokój, za dużo napłodziliśmy.
tadam pisze:
nie wystawiłeś najlepszego świadectwa burmistrzowi tym stwierdzeniem...

bo nie mam w tym żadnego interesu aby mu słodzić, jak również nie mam powodów aby szkodzić.
jendrzej pisze:
Jak można powiedzieć (napisać), że Burmistrz olał, ignorował itp. grupę przedsiębiorców, którzy chcieli się dowiedzieć cokolwiek o dalszym rozwoju naszego miasta.

Ano można jak to wyżej uczyniłem. Zaznaczam jednak, że to jest tylko mój wysnuty wniosek z poprzednich postów opisujących co burmistrz powiedział na spotkaniu lub czego nie powiedział. Ot takie moje przemyślenie :grin:
Z góry uprzedzam Cie jendrzeju abyś nie próbował interpretować moich postów jako jakąś nieoficjalną próbę wypowiedzenia się Gronicza na tym forum.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.