Cytuj:
wymyślasz tylko kto coś mógłby zrobić, ale powiedz czym sam byś się chciał zająć
wydaje mi się, że odpowiedź powinna raczej znaleźć się na moim wątku wyborczym, jak zresztą i pytanie :wink:
Nie mam specjalnie wymagań, lubie robić coś, co ma sens i oczywiście gazetka, którą miałem na myśli to nie taka węgliniecka, którą opisujesz. Mniej ważne zrobić, bardziej: utrzymywać na przyzwoitym poziomie. Zgadzam się, że powszechny Internet to przyszłość i należy w nią inwestować, jednak papier ma swoją tradycję i póki co jest szerzej odbierany, przykład takiego biuletynu: Goerlitz.
Mam parę pomysłów, czy do zrealizowania

, to zależy od zespołu, z którym to by przyszło wspólnie robić. Parki zgorzeleckie, już o tym pisałem wiele razy. Podwórka zgorzeleckie, mam tu pewne konkretne pomysły łaczące elementy integracji społecznej, uczenia współpracy sąsiedzkiej, zaszczepiania potrzeby estetyki, ładu i porządku. Sprawy kultury, z którymi miałem już do czynienia, podobnie jak z kontaktami i współpracą pomiędzy Goerlitz a Zgorzelcem, a który to temat jest jakby nieobecny w kampanii. Ścieżki rowerowe, przede wszystkim w mieście, ich uwzględnianie we wszystkich projektach związanych z komunikacją i urbanistyką.
Wydaje mi się, że może starczy, choć trudno przewidzieć, czy nie przyjdzie zajmować się całkiem innymi sprawami, w zależności od potrzeb, byle tylko sensownie i racjonalnie.
Obiecywać nie chcę, poza może tym, że będę się starał w miarę możliwości realizować te rzeczy, na których się znam i które lubię.