Dzisiaj jest 11 maja 2025, 11:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Jaki jest stan latarni w mieście
Czas głosowania minął 07 lis 2006, 10:02
świetny 0%  0%  [ 0 ]
dobry 0%  0%  [ 0 ]
jakoś ujdzie 46%  46%  [ 6 ]
zły 38%  38%  [ 5 ]
okropny 15%  15%  [ 2 ]
Liczba głosów : 13
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Blog180 .... Którym .... niektórym?????? :)

Blog180 a znajdź mi teraz powiązanie Anety Krawczyk z oświetleniem w Zgorzelcu i jego tfórcami apropos Twojej ostatniej wypowiedzi?

Jak to było w mądrej książce ????
....... ziarnko piasku w oku sąsiada widzimy a kłody we własnym oku pomijamy .... tak to było ? :)

pozdrawiam

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Widze poprostu zbieżne mechanizmy, rzucimy coś na papier a reszte niechętni wymienionego w liście podłapią , a później najwyżej się jakos wyjaśni ale smrodek zostanie.
Na marginesie, mi to akurat nie przeszkadza ale precyzyjny nie jesteś o czym świadczy przepisywanie mojego nicka.

Tytuł: Naświetlenie
obserwator
obserwator

Bog180 (przepraszam za pomyłkę w Twoim nicku - jak się zapędzę to czasami mam takie odchyłki, ale to nie było akurat złośliwe)

Rzucam na papier to, co tyczy oświetlenia oraz autora tego badziewia.
Dodaję dalej:
Park obok ogólniaka oświetlony jest w taki sam sposób jak wspomniane uliczki a więc 70 % światła i pieniędzy jest marnotrawiona (autor !!!!!!!!, autor !!!!!!!!, autor !!!!!!!! chciałbyby się zakrzyknąć, jak po występie teatralnym).
Czy mam wymieniać dalej miejsca, gdzie decydował człowiek, któremu chyba bozia rozum odebrała?

Przycztaj pierwsze posty. Ludzie żalą się, że im ciemno i są nieszczęśliwi. Tutaj mamy szczęście. Iwemy komu zawdzięczamy kaczana.
I wszystko.
Apropos smrodku.
Pozostanie nie tylko smrodek ale również niechlujny pomnik minionej epoki w postaci marnotrawionej energii oraz niewłaściwego oświetlenia.
Pomijam tu oczywiście sferę użyteczną. Bog180 czy Ty wiesz jak te badziewiate lampy umyć??
Przyjrzyj sie dokładnie a zapłaczesz nad decydentami tego pomysłu.

Pozdrawiam

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
jak się zapędzę to czasami mam takie odchyłki
plus za obiektywizm :wink:
co do oświetlenia, oraz tego, na co ma wpływ Architekt Cebula, mam takie zdanie: łatwo jest wyciągnąć palec, wskazać osobę i lać pomyje. Nie chodzi mi o obronę Architekta, choć ktoś go przeciw tym atakom powinien wesprzeć :? Jestem przekonany, że w swojej pozytywnej działalności w ostatniej kadencji, nie miał wsparcia władzy, tj burmistrza, bo sam mi to niejednokrotnie mówił. Próbował w wielu przypadkach przeciwdziałać samowolnym działaniom, ale w pojedynkę był na to za krótki, niestety. Jeśli zaś Ball Kani masz do niego jakieś osobiste wąty, załatw to na pw, bo to oświetlenie to dużo za mało, aby się człowieka czepiać w ten sposób. Tak myślę.

Tytuł:
pismak
pismak

Da

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 18:39 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
podoba mi się "litościwość' bombasa
mieszczuchu, to nie litościwość, ani obrona osoby Architekta. Po prostu, z informacji jakie posiadam, nie wynika taki obraz, jaki przedstawiacie z Ball Kani. Tak to wygląda z mojej strony, każdy ma prawo do własnej oceny, każdy ma też własne źródła informacji.
No, może przydałoby mu się więcej uporu i konsekwencji w działaniu...

a to uważam za niezbyt eleganckie :? :
Cytuj:
przepraszam nie lubię cebuli i czosnku. A co do Cebuli nic nie mam. Niech sobie żyje. Cebula to sezonowe warzywo
bez względu na to, jak ocenimy działalność Architekta Miejskiego :cry:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

W pełni poieram bombasa , nie znam architekta miejskiego nawet nie wiem ,który to człowiek, ale wobec każdego powinno stosować się reguły jakich oczekuje się w stosunku do siebie. To co prezentuje tutaj Ball Kani to przypomina mi kurskiego po wstapieniu do Samoobrony, przyznacie ze krzyzówka niezbyt miła .
Jeżeli argumenty Ball i Mieszczucha sa merytoryczne to myśle ze lepszy efekt odniosłyby poważne posty z pytaniam i do rafała niz takie prostackie /warzywowe / ataki.

Tytuł:
pismak
pismak

kk

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 18:39 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

rekrut
rekrut

Od trzech dni /a właściwie nocy/ Osiedle Centralne tonie w ciemnościach. I gwoli przypomnienia. LATARNIE SĄ. Nie ważne jakie, czyste, brudne, z duszą, czy bez, świecą słabo czy mocno. Są i stoją na swoim miejscu. Co podziało się z prądem??? Dlaczego służby odpowiedzialne za oświetlenie miejskie do tej pory nic nie zdziałały?
Czy pana Burmistrza nic to nie obchodzi? A może już zabrakło w budżecie pieniędzy na oświetlenie?
Pozdrawiam.

obserwator
obserwator

Adrimb !!!!!!

Zamiast biadolić o ciemnościach na osiedlu Centralnym, znajdź winnego!!!!!!!!!
A może mam Ci pomóc?

Widzę, że współrozmówcy, przynajmniej niektórzy, próbują mnie utopić w pomyjach, które sam uszykowałem dla kogoś innego. Dla winnego niewłaściwego oświetlenia w Parkach i na ulicach Zgorzelca.

Jak zgaśnie żarówka w mieście i jest ciemno, winny jest ten, kto ma w swoim zakresie ma sprawne utrzymanie sprzętu oświetleniowego w Zgorzelcu.
Nie jest nim burmistrz.

W przypadku oddania do użytku nowego projektu oświetlenie i wdrożeniu go winnym jest ten, który zgodził się na to.
Uważam, że większą wyobraźnię od poprzedniego burmistrza powinien mieć architekt.

i co????

Nic. Nie potrafi sobie wyobrazić niektórych rzeczy.

ALE JAJA !!!! PRZEZ WAS SPÓŹNIE SIĘ DO PRACY I AUTOBUS MI UCIEKNIE i będę musiał samochodem jechać

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

mieszczuch mój post z oświetleniem miał tyle samo wspólnego co twój ostatni. Wydaje mi sie że podmiotowośc dyskusji jest tak samo ważna jaki jej przedmiotowośc . BaLL Kani wyskoczył na forum z zamiarem dokopania niewazne komu , trzeba znaleźc ofiarę nie ważny cały chory system ale musi byc ofiarą. Typowe myslenie PiSuarów. I mimo pozorów również z oswietlenim ma to ścisły związek , jezeli ktoś od poczatku do końca nie zajmie sie uporządkowaniem sprawy a zadowoli się dwoma czy trzema głowami to nadal będziemy chodzili po omacku. Te głowy powinny zleciec ale nie dla zadowolenia Ball KAni i innych w tym moim tylko dla uporzadkowania sprawy. A więc najpierw solidnie sprawdzic stan faktyczny, ustalic co i kto robił żle i to nie na podstawie naszych stronniczych postów, oraz powołac kogoś komu zleci się naprawe sytuacji z konkretnymi zadaniami i datą rozliczenia sie z nich.

Tytuł:
pismak
pismak

Po

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 18:40 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Udało mi się przed chwilą skontaktować z Adamem Cebulą, który niestety nie może wziąć udziału w dyskusji z uwagi na fakt, że obecnie przebywa w Finlandii na delegacji.

Adam jest bardzo zainteresowany bezpośrednią rozmową i stwierdził, że może się wypowiedzieć na forum, ale chętnie weźmie udział w dyskusji w BB w następny czwartek, tylko musi zapytać o zgodę burmistrza.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
BaLL Kani wyskoczył na forum z zamiarem dokopania niewazne komu , trzeba znaleźc ofiarę nie ważny cały chory system ale musi byc ofiarą.
w myśl przysłowia, że najciemniej zawsze pod latarnią :)

Cytuj:
Adam jest bardzo zainteresowany bezpośrednią rozmową i stwierdził, że może się wypowiedzieć na forum, ale chętnie weźmie udział w dyskusji w BB w następny czwartek, tylko musi zapytać o zgodę burmistrza.
zapraszany także wcześniej przeze mnie, wyrażał chęć spotkania w któryś czwartek. Co do końcówki :shock: , to pewnie przyjdzie prywatnie, więc po co mu pozwolenie? :o
I co to jest BB? Brigitte Bardot? :D

Tytuł:
pismak
pismak

BB

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 18:40 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.