Dzisiaj jest 11 maja 2025, 11:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

batosza pisze:
Nie napisałem, że obraźliwe, tylko generalizujące. Ale swoją drogą ma wydźwięk pejoratywny. Czyli prościej: uogólniasz, stosując określenie nacechowane negatywnie!

Skąd ci sie takie odczucia wzięły?
'były wojskowy" jest PROSTYM stwierdzeniem uzywanym przez PROSTYCH ludzi. Ten gośc BYŁ w wojsku, a TERAZ juz NIE jest.
I tyle tego pejoratywnego określenia.
Całkiem inną rzeczą jest natomiast to, jakich nawyków nabył w wojsku ten "były wojskowy", czy nie są one negatywne, i czy juz sie (w razie czego)- z nich wyleczył.
Przyznasz,ze zycie cywila sie od zycia wojskowego nieco rózni??

Hmmm, NADAL mam cie za bardzio subtelnego.....
Edit: Ale Na siłę nie prostuj biegu rzeki, w miejscu- gdzie jest zakręt. :)

Ostatnio zmieniony 23 lis 2006, 23:34 przez złośliwy, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Wracając do głównego tematu chciałbym przeprosić azję za post;
Cytuj:
Jest na FORUM kilku ludzi popierających Fiedorowicza, w których argumentacji znajduję szczere przekonanie o słuszności swojego wyboru (gobo 007, krytyczny) i TO SZANUJĘ. Ale są także ludzie, którzy preferują Fiedorowicza, bo walczą o chleb(azja,gregor-85, pisor) lub szyneczkę (Marko)- TO jedynie... ROZUMIEM.

Niesłusznie wymieniłem Ciebie w tym towarzystwie. Mea culpa...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Cytuj:
Hmmm, NADAL mam cie za bardzio subtelnego.....

bardzio się cieszę :P
Nie w tym, rzecz. Dobrze wiemy, że argumenty w stylu "były wojskowy" to żadne argumenty, bo są wojskowi i Wojskowi. Piłsudski trochę zrobił a wojskowym też był (pomijając Berezę Kartuską i parę innych, zrobił dużo dobrego - ale nie o Nim teraz wątek).
Chodzi o to, że jak ktoś z zewnątrz poczyta sobie niektóre posty (teraz już większości się nie da, bo nikitę wyciął skalpelem Alex) to może sobie parę rzeczy pomyśleć. A nie wytłumaczysz, że to się dzieje pod wpływem emocji. Nie daj Boże będzie generalizował i wrzuci nas do jednego worka (bynajmniej nie turoszowskiego) z Bogatynią.

Zaraz dam linka do ich forum. Poczytacie i zobaczycie jak takie dyskusje mogą wyewoluować.

EDIT co lepsze kawałki też musiał ktoś wyciąć (jak u nas), ale na pewno zaraz coś się pojawi:
http://e-bogatynia.pl/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=416&func=showcat&catid=39

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

mieszczuch pisze:
Wracając do głównego tematu chciałbym przeprosić azję za post;
Cytuj:
Jest na FORUM kilku ludzi popierających Fiedorowicza, w których argumentacji znajduję szczere przekonanie o słuszności swojego wyboru (gobo 007, krytyczny) i TO SZANUJĘ. Ale są także ludzie, którzy preferują Fiedorowicza, bo walczą o chleb(azja,gregor-85, pisor) lub szyneczkę (Marko)- TO jedynie... ROZUMIEM.

Niesłusznie wymieniłem Ciebie w tym towarzystwie. Mea culpa...

Przeprosiny przyjęte :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Jako, że już więcej do poniedziałku nic politycznego nie napiszę (ale rozwiązania zagadek zgodnie z obietnicą zamieszczę) chciałem przeprosić wszystkich, którzy moimi wypowiedziami bądź obecnością na forum poczuli się urażeni. Zarejestrowałem się tutaj, aby podyskutować o programach kandydatów i o ich kompetencjach. Czasem mnie ponosiło, jak prawie wszystkich zresztą. Jednak stosunek postów zawierających sensowne argumenty do tych pozostałych powoduje, że aż "serce roście"! Na miejscu burmistrza chciałbym mieć takich doradców.
Żaden z kandydatów nie będzie złym wyborem. Niech wygra lepszy!

rekrut
rekrut

Oj przydałoby się tego szacunku oj przydałoby się .

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.