Przez pomyłke otworzyłem nowy temat pod adresem
http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.php?t=1624
i tym samym tytułem. Zamiescilem treśc jak niżej:
Można różnie sądzić o decyzji części polityków, którzy przerwali kampanie wyborcza przed 2ga turą wyborów samorządowych. Gra medialna pod publikę, czy rzeczywisty ukłon wobec ofiar i ich rodzin. Obojętnie jak to oceniają media, ja osobiście sytuacje w Zgorzelcu odbieram z niesmakiem. W obliczu tragedii, na każdym zaułku w szyderczym uśmiechu, widać jedną gębę, której w obliczu tej tragedii jest do śmiechu. Można by usprawiedliwić. Wydrukowano i powieszono przed nieszczęściem w Halembie. Tylko dysponent tych ironicznych, drwin wobec rodzin tragicznie zmarłych górników powinien zlecić zamianę tych wizerunków na poważny albo zasłonić szydercze twarze. Dysponent i jego sztab nie tylko maja gdzieś oddanie hołdu, ale nasilają dystrybucje (dzisiaj po południu - 23.11.2006), wizerunku śmiejącej się i rozbawionej nad czyimś grobem górników - MORDY. Przepraszam admina, za to wyrażenie, ale właściciel tej faciaty robi medialny szyderczy grymas otworu gębowego - na swój własny koszt.
Dla wiedzy „zgorzeleckiego klauna”, autora arlekinady w obliczu nieszczęścia, zamieszczam listę ofiar w kopalni Halemba, aby mógł, śmiejącą gębę z własnym autografem i dzisiejszą datą wysłać rodzinom zmarłych:
- Teodor Banduch, 50 lat
- Jan Bilman, 45 lat
- Ireneusz Brabański, 32 lata
- Krzysztof Bubała, 37 lat
- Dariusz Dola, 30 lat
- Arkadiusz Falkus, 29 lat
- Krystian Gaszka, 41 lat
- Janusz Gęsikowski, 47 lat
- Andrzej Giemza, 47 lat
- Przemysław Jóźwiak, 23 lata
- Daniel Kindla, 21 lat
- Jacek Mierzchała, 39 lat
- Mariusz Miłkowski, 36 lat
- Bernard Poloczek, 46 lat
- Krzysztof Prygiel, 51 lat
- Tadeusz Rymarzewski, 51 lat
- Henryk Samisz, 52 lata
- Wit Siepka, 48 lat
- Krystian Sitek, 47 lat
- Edward Sobota, 59 lat
- Mirosław Toczek, 45 lat
- Zbigniew Turmiak, 38 lat
- Adrian Wąsowski, 23 lata
Aleksander odpowiedział nierzgodnie z duchem wypowiedzi. Nie interesuje mnie stosunek państwa do tej tragedii a konktertnego obywatela. Drugim przesłaniem jest negacja skrajnych zachowań w takiej chwili. Manifestacja czarnego koloru oraz kabaretowy smiech to skrajności. Zachowajmy tylko powagę i ciszę.