Dzisiaj jest 12 maja 2025, 2:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Zazdroszczę Gero... ;) Ja swoim powinnam sprezentować bomby zegarowe przyklejone do drzwi zamiast stroików świątecznych. W bloku, w którym są dwadzieścia cztery mieszkania, lokatorzy przynajmniej czternastu są aspołeczni... Ostatnio upodobali sobie wystawianie butów, worków na śmieci, drabin itd. na korytarz...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

kiedyś za komuny ludzie przywozili z zachodu zagłuszacze fal radiowych. niestety - nie wiem gdzie to dostać - do tego ich posiadanie czy też używanie było zabronione :(
jak ktoś wie coś na ten temat - to proszę o info.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

kasia145 pisze:
Zazdroszczę Gero... ;) Ja swoim powinnam sprezentować bomby zegarowe przyklejone do drzwi zamiast stroików świątecznych. W bloku, w którym są dwadzieścia cztery mieszkania, lokatorzy przynajmniej czternastu są aspołeczni... Ostatnio upodobali sobie wystawianie butów, worków na śmieci, drabin itd. na korytarz...

Mieszkam w domku szeregowym wiec mam tylko dwoch sasiadow, ale wiem, ze i przy takim ukladzie rozne rzeczy sie zdarzaja. Moj sasiad czasem puszcza muzyczke dosc glosno, ale nie przez caly dzien i nie bylo przypadku zeby po 22 czy z rana cos gralo. W raze czego zawsze moge mu sie odwzajemnic gra na perkusji wiec moze dlatego czuje respekt hehehe

Slyszalem ze studenci z Wroclawia znalezli sposob na takich uciazliwych lokatorow/sasiadow. Ponoc w necie oferowali specjalna plyte audio z nagraniami odglosow mlota pneumatycznego, szlifierki itp sprzetow. Taka plytke wlaczalo sie np rano i wychodzilo do pracy uprzednio wlaczajac funkcje "repeat" i ustawiajac potencjometr na max.
Wada: potrzebny jest dobry sprzet naglasniajacy.

Tytuł:
obserwator
obserwator

kasia145 pisze:

Ja co ciebie kasia nic nie mam, ale czy oni nie sa byli wojskowi???????

:))))))
No i do wszelkiego oręza sa nawykli, tak więc nie miej skrupułów :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Pomysł z nadajnikiem FM o wiele bardziej mi sie podoba :> juz za 30zl mozna kupic zestaw do samodzielnego montazu. a jak zadziala to zabawa bedzie przednia :> ... puscic babci Judas Priest :)

pozdrawiam

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Cytuj:
mały nadajnik na Fm, sa takie na allegro pod usb do przesyłania muzyki bezprzewodowo z mp3 playerów np, ustawić częstotliwość radia
pomysł dobry, tylko że jak się orientuję, tego nadajnika z playerkiem się nie przestraja, dostraja się tylko radio do częstotliwości emitowanej przez nadajnik :o

nie, czestotliwość mozna ustawic co do herca

http://allegro.pl/item143197071_m01_naj ... ometr.html

a jeżeli słucha z kablówki do juz inna sprawa, ale też można temu zaradzić :D w razie czego zgłoś sie do mnie to coś wymyślimy :-D

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

złośliwy napisał:
Cytuj:
Ja co ciebie kasia nic nie mam, ale czy oni nie sa byli wojskowi???????

Teraz w bloku przeważają policjanci chyba, wojskowi pracują w Turowie w większości ;) Mój tata też wojskowym jest, a jakoś nigdy mu do głowy durne pomysły nie przychodziły. Raz, gdy sąsiedzi postawili na podwórku wielki kwietnik (kiedyś takie obok pasażu stały) to zamarzyło nam się posadzenie jodły koreańskiej... ;) Kupiliśmy - rośnie w domu, szkoda nam jej ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Muszę jakoś zrobić rozeznanie ,tylko w jaki sposób dowiedziec się czy ona wogóle ma kablówkę,czy tylko tvp1,2 i polsat.
Niedługo faktury bedą w drzwiach,moze uda mi się dostrzec.
Jeśli ma zwykłe radio to kupuje ten nadajnik ,jesli kablówkę to zgłoszę się do Abdula.Uprzedzam,wbicie gwoździa w koncentryk odpada.
Kable sa pochowane w ścianach ,blok chyba najnowszy na osiedlu,także stawiali go razem z kablami .Nie ma na klatce skrzynki i rozdzielaczy.Myślałem też nad małym sabotażem.
Tak zmodyfikowac jej dzwonek przy drzwiach,że kazde naciśnięcie spowoduje zwarcie i wyskoczenie zabezpieczenia.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Nastała niedziela i temat powrócił.
Dziś 6 rano obudziło mnie to zasrane radio.
Ubrałem się zszedłem,nawet otworzyła,stwierdziła ze ściszy,po moich dośc ostrych słowach.
Oczywiście ściszyła na 10 minut,potem od nowa.
Byłem na policji ,zaraz jade znowu,do dzielnicowego.
Typ co siedzi dziś w okienku raczej olał temat,bo skoro stara i przygłucha to nic nie można zrobić.
Stwierdził też ,że jeśli w tygodniu tak jest, to interwencja jak najbardziej,ale jak w niedziele to dzień świateczny i tzrzeba to zrozumieć,co mnie obchodzi w tygodniu jak i tak pracuje od rana.
Zobaczymy co powie dzielnicowy.

No i byłem,dzielnicowy wykazał się dość profesjonalnie.
W tygodniu ma podjąć interwencję.
U babki i u jej córki,sam nawet doszedł,że rodzina najlepiej jak kupi jej słuchawki,albo aparat słuchowy.
Swoją droga mają ci dzielnicowi niezłe rozeznanie,kto z kim mieszka,kto siedzi z agranica itp.
Zobaczymy co będzie dalej,nawet zasugerował mi ,że dobrze byłoby podać ją do sądu.
O spółdzielni ma takie zdanie jak wszyscy ,nie warto nawet sobie głowy zawracać.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
O spółdzielni ma takie zdanie jak wszyscy ,nie warto nawet sobie głowy zawracać.
a jakby tak spółdzielnię podać? :o, przecież ma obowiązek zapewnić mieszkańcom godziwe warunki bytowe :?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

bombas3 pisze:
Cytuj:
a jakby tak spółdzielnię podać? :o, przecież ma obowiązek zapewnić mieszkańcom godziwe warunki bytowe :?

Co Ty Bombas,podac instytucję do sądu to raczej nie koniecznie.
Dzielnicowy najpierw się spytał czy to mieszkanie spółdzielcze czy wykupione,zeznałem zgodnie z prawdą,że spółdzielcze własnosciowe.
Zapisałem się kilka miesięcy temu w poczet członków,takze teoretycznie mógłbym skierowac pismo itp.
Ale po zgłoszeniu awari zaworu w grzejniku facio taki wielki z gazrurką na wyposarzeniu zawitał po czwartym telefonie ,także sam widzisz.
Zobaczymy co sie stanie ,dzielnicowy po wizycie u niej za zajśc też do mnie we wtorek jakoś.
Jeśli wszystko zawiedzie to podam ja do sadu.

Tytuł:
VIP
VIP

http://www.allegro.pl/item145547509_tra ... j_sie.html
:?

Tytuł:
obserwator
obserwator

http://www.parowozy.com.pl/oktober2005/ ... 102005.mp3

:)

oczywiście, w 'kółeczku" ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nie uważam za koniecznie zakładanie nowego tematu, więc wyłożę sprawę tutaj...

Jak poradzić sobie z sąsiadami, którzy notorycznie wyprowadzają psa bez smyczy, zostawiają go luzem na klatce schodowej (ewentualnie przed blokiem), puszczają go samego na dwór (drzwi wyjściowe często są zamknięte) itd.? Psa swojego wyprowadzam na smyczy, pilnuję strasznie, aby kłopotu nie narobił, ale kurna... Siłą rzeczy, gdy pies psa spotka robi się awantura, szczek, gryzienie itd. Właścicielem psa jest dziewczyna w wieku ok. 16 lat oraz oczywiście jej rodzice. Wszystkim po kolei zwracałam uwagę - na nic to się zdało. Przed chwilą miała miejsce kolejna taka sytuacja - do psiej awantury doszła jeszcze pyskówka moja z ową dziewczyną. No jak to załatwić, bo już nerwów mi brakuje? :\ Głupie to, dla własnego dobra psa by trzymali na smyczy, to nie ja się po weterynarzach prowadzać będę ze swoim później, bo charakterek to on ma i w kaszę sobie nie da dmuchać... Co dziwniejsze - tym razem to nie moje bydle pierwsze atakuje, sama w szoku jestem.
Wspólnota, Straż Miejska, dzielnicowy, którego nie znam nawet... - do nich to zgłosić czy nadal się tak z tymi sąsiadami szarpać..?

Aleks - rację miałeś tydzień temu - jaki właściciel, taki pies :P

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Ja załatwiłem z dzielnicowym,był,a czy załatwi sprawę to zobacze w niedziele.

Otruj psa sąsiadów :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.