Dzisiaj jest 11 maja 2025, 11:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mieszczuch pisze:
Jestem ciekawy czy skorzystają z takich ludzi jak krytyczny z FORUM (na poważnie) ... i czy krytyczny potrafi chodzić w marynarce? :-D

neandertalski pisze:
nie ukrywam, ze krytyczny jest moim idolem :-)
i jeżeli jakaś prawdziwa lewica mogłaby w tym mieście wreszcie powstać to nie wyobrażam sobie aby mogło to nastąpic bez niego, krytyczny wie o czym mówi i nie jest to wcale zjawisko często spotykane zarówno na lewej jak i na prawej stronie ringu

Jedno i drugie miłe i bardzo dzięki.

Mieszczuch w tej chwili trwa proces spłacania politycznych długów, a tam nie ma miejsca dla ludzi takich jak ja. Co gorsza jak widać z rozwijającej się sytuacji dla wielu porządnych też się nie znajdzie tylko dlatego że pracowali z Fiedorowiczem. Podział łupów trwa i uwierz mi nie spodziewaj się wśród zdobywców nowych nazwisk.

Neandertalski - budowa nowej lewicy (mozę lepiej centrolewu patrzać z czysto pragmatycznego punktu widzenia ?) hmm....- teraz możemy to rozważać, za pół roku uznamy za oczywistość za rok najdalej będzie to konieczność...:)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny, będę Ci teraz kadził uwaga!
:-)
żarty żartami ale dzięki Twoim wpisom na forum, ja przynajmniej poczułem, ze nie zwariowałem i myśląc to co myślę nie muszę być wcale potencjalnym kandydatem do leczenia u psychiatry z "czerwonki", no wiesz coś jak: nie jesteśmy sami we wszechświecie;) no bo niestety nie czarujmy się, czy będziemy mówili o lewicy czy centrolewie i tak nazwą Cię kumuchem koniec końców...
może więc pomówmy po prostu o alternatywie dla prawicy bogoojczyźnianej na dobry początek ;-)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

krytyczny i neandertalski - macie moje wsparcie :) - może nie całkiem w sprawie lewicy, ale centrolewu - owszem.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Krytyczny - nie ma co - zostałeś wytypowany na przywódcę lewej strony szachownicy :) Popieram - a teraz pomyśl co zrobić, żeby tacy ludzie jak Nikos, Kajetan czy Leszczyński (i wielu wielu innych, którzy teraz skorzystają z odbioru długów stanowiskowych) nie "zaszczycali" nas swoją obecnością polityczną gdziekolwiek.

ps. neandertalski - ja też jeszcze nie wybieram się do psychiatry z powodu leczenia "czerwonki"

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

A jak będziecie potrzebowali ścisłowca od statystyki czy optymalizacji, to walcie śmiało. Popieram racjonalizm. Najlepszego!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Krytyczny - nie ma co - zostałeś wytypowany na przywódcę lewej strony szachownicy

Hehe... się rozmarzyłem - ten splendor, ten nimb przywództwa :) hehe...stawiam na starą dobrą pracę kolektywną, otwartość umysłów i nie usztywnienie kontaktów :)

Tytuł:
VIP
VIP

wracając do tematu... to kim jest Pan Józek, co ma wspólnego z kręgami zbożowymi i czy nie odgrywa czasem w tym rozdaniu roli ojca chrzestnego ?

Tytuł:
obserwator
obserwator

azja pisze:
a teraz pomyśl co zrobić, żeby tacy ludzie jak Nikos, Kajetan czy Leszczyński (i wielu wielu innych, którzy teraz skorzystają z odbioru długów stanowiskowych) nie "zaszczycali" nas swoją obecnością polityczną gdziekolwiek.

nie to zebym sie czepiał (a zwłaszcza- złośliwie), ale dla równowagi w takim poscie, nie powinno zabraknąc przykładowych kilku nazwisk, co sobie już swe długi odbierało przez ostatnich 8 lat...

Tak na szali - i tu kilka (teraz), i tam kilka (wtedy)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Tak na szali - i tu kilka (teraz), i tam kilka (wtedy

Generalnie wygląda na to że ktoś wpada w pułapkę która sam zastawił. PoPiS szedł po władzę po sztandarami "dość układów", koniec z "miernymi ale wiernymi", a rzeczywistość powoli pokazuje, że to to tylko wyborcze pustosłowie. Ponad Podziałami w tej materii niczego nie obiecywało, byli do bólu przewidywalni.

Wszystkie, plotki, przecieki choć nie potwierdzone (bo przecież nikt nie widzi konieczności informowania kogokolwiek o czymkolwiek, czyli nic się w tej materii nie zmieniło) dają jasny przekaz iż bez względu na to co mówili idą drogą poprzedników.

A co pana Józka... czy Jan Kozłowski to jego rodzina ? Bo i takie nazwisko pojawia się na giełdzie chętnych do najwyższych stanowisk w urzędzie.

Tytuł:
pismak
pismak

li.

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 18:41 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
wracając do tematu... to kim jest Pan Józek, co ma wspólnego z kręgami zbożowymi i czy nie odgrywa czasem w tym rozdaniu roli ojca chrzestnego ?

wygooglać za dużo się nie da, tyle co oficjalnie:

http://www.po.zgorzelec.org/index.php?c ... dzie#_jkoz

"Józef Kozłowski
Przewodniczący w Powiecie Zgorzelec
Członek Zarządu Koła Zgorzelec
Członek Rady i Zarządu PO w Regionie Dolnośląskim
Członek Rady Krajowej PO

Urodzony w 1950 roku we Wrociszowie Dolnym, gmina Sulików.
Wychowany w rodzinie wyznającej wartości chrześcijańskie.
Żonaty- żona Lucyna pracuje w ELTUR GLOBAL. 2- ch synów. Przemysław, absolwent Politechniki Wrocławskiej jest pracownikiem KWB Turów, Andrzej- student 4- tego roku Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu.
W latach 1974-1993 mieszkaniec Bogatyni, obecnie Zgorzelca.

Absolwent Wydziału Mechanicznego Politechniki Wrocławskiej.
Od wielu lat na stanowiskach kierowniczych:

Kierownika wydziału transportu w Elektrowni Turów,

Dyrektora ds. Ekonomicznych ,a obecnie Dyrektor,

Zakładu Transportu BOT KWB Turów.

Równolegle praca z młodzieżą jako nauczyciel przedmiotów zawodowych w Technikum Górniczym w Zgorzelcu.

Przewodniczący Rady Pracowniczej KWB Turów w latach 1990-91.
Członek Rady Parafialnej , jeden z fundatorów budowy kościoła parafii pod wezwaniem Św. Jadwigi w Zgorzelcu.
Wiceprezes Zarządu KS "Nysa" Zgorzelec.

Od dzieciństwa interesuje się sportem. Lubi grać w piłkę nożną, biegi, a ostatnio jazdę na rowerze. Wierny kibic sportowy oraz kibic i propagator sportu lokalnego.
Przez wiele lat wspomaga funkcjonowanie klubów m.in. Granica Bogatynia, Piast Zawidów i Bazalt Sulików. Również Pogoń Markocice, Błękitni Studniska.
Lubi grywać w brydża, szachy.
Uznaje powszechne uprawianie sportu jako najtańszy i najskuteczniejszy sposób wychowania młodzieży i zapobieganiu patologii.

Interesuje się sprawami bieżącymi tyczącymi polityki i gospodarki w kraju i na świecie.
Główna dewiza w pracy i w życiu publicznym to "rozsądne gospodarowanie społecznym mieniem" oraz wrażliwość i pomoc potrzebującym. "

co ciekawe na tej chyba bardzo oficjalnej stronie niewiele można dowiedzieć się o ludziach platformy, w zasadzie tylko kilka sylwetek i powracający - jak dla mnie jednak zaskakujący - fragment o wychowaniu w rodzinie wyznającej wartości chrześcijańskie...
Pojawia się jeszcze Zbigniew Kozłowski na stronie, krytyczny przywołałeś Jana Kozłowskiego, w sumie to popularne nazwisko i może nie ma co od razu podejrzewać kogoś o nepotyzm, nie wiem...
ponieważ siłą rzeczy znam trochę ludzi z Bogatyni, próbowąłem podpytać o niego i dowiedziałem się tylko tyle, ze ma opinię człowieka wyznającego zoologiczną nienawiść do czerwonych, co w sumie czuć nawet z tego wideło

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mieszczuch pisze:
Rzeczywistość obecnie pokazuje jedynie dwóch wiceburmistrzów, przewodniczącego Rady Miasta, jego zastępców(również Marko się załapał na wice). A PLOTKA robi resztę np Nikos-dyrektorem MDK-u i zombi na prezesów spółek miasta. Poczekajmy na materię, nie błądźmy w próżni.

Plotka... za plotkę uchodziła informacja o podziale stanowisk w Starostwie i szkoda, że potwierdziła się w 100 %.

Marko załapał się na wice na tej samej zasadzie jak Olejniczak na wicemarszałka Sejmu - reprezentuje w końcu dość silne koło radnych.

Mieszczuch pomijając personalia które są sprawą wtórną, choć istotną. Pomimo wszystko miałem cichą nadzieję, że zmieni się styl dobierania ludzi, że RG wyzwoli się z żelaznego uścisku "przyjaciół" z zaplecza. Trochę mi to przypomina SLD z nową twarzą Olejniczaka i Napieralskiego za którymi ciągnie tabor starych wyjadaczy. Tu jest podobnie, a to miało się właśnie zmienić. . Oczywiście musimy poczekać na oficjalne ruchy i działania i wtedy wyciągnąć wnioski... czy będą inne od dotychczasowych to się okaże.

Na marginesie polityczne zombie powinny odejść do historii wraz z swymi przeciwnikami. Jednak tyle lat karmili się nienawiścią, że za nic nie oddadzą pola...

Cytuj:
ze ma opinię człowieka wyznającego zoologiczną nienawiść do czerwonych

Czy to nie przypadkiem żarliwość neofity ?

Tytuł:
pismak
pismak

Je

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 18:42 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Jestem zwolennikiem silnej opozycji jako filtra dla władzy, dlatego chciałbym , żebyś „strzelał do celu”- nie rozrzucał granatów.

Wiesz problem w tym ,że polityka informacyjna jak leżała tak leży. Wszystko co wiemy opiera się na przeciekach, plotkach, domysłach i wróżbach z fusów. Wcale nie wykluczam, że cześć z nich jest nieprawdziwa albo za ich pomocą są sondowane reakcje (na przykład mam takie podejrzenie co Nikosa i MDK). Tak czy inaczej wolę o tym mówić, nawet gdy ich prawdopodobieństwo wydaje się nie wielkie. Wolę by przekorny miał radochę, ze się pomyliłem niż cieszyć się tym że miałem rację, bo akurat moje pomyłki leżą w interesie nas wszystkich. Polityka kadrowa ma to do siebie, że można ją szybko i w miarę potrzeb chwili zmieniać. Tak więc jeśli były plany obsadzenia takich czy innych stanowisk takimi czy innymi ludźmi, pod wpływem reakcji i ludzi i kręgów zbożowych, mogą te plany ulec zmianie. Wtedy wszystkie przewidywania idą w łeb, ale takie ryzyko.

Ps. przekorny gdzie żeś Ty znikł ?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Ps. przekorny gdzie żeś Ty znikł ?

nie znam przekornego, mam tylko nadzieję, ze nie pisał tu dla chlebka i szyneczki... :-(
zapytam tylko nieśmiało, czy jest on tym Czarkiem, któremu Gronicz dziękował na filmie za obronę na forum?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.