aleksander pisze:
wracając do tematu... to kim jest Pan Józek, co ma wspólnego z kręgami zbożowymi i czy nie odgrywa czasem w tym rozdaniu roli ojca chrzestnego ?
wygooglać za dużo się nie da, tyle co oficjalnie:
http://www.po.zgorzelec.org/index.php?c ... dzie#_jkoz
"Józef Kozłowski
Przewodniczący w Powiecie Zgorzelec
Członek Zarządu Koła Zgorzelec
Członek Rady i Zarządu PO w Regionie Dolnośląskim
Członek Rady Krajowej PO
Urodzony w 1950 roku we Wrociszowie Dolnym, gmina Sulików.
Wychowany w rodzinie wyznającej wartości chrześcijańskie.
Żonaty- żona Lucyna pracuje w ELTUR GLOBAL. 2- ch synów. Przemysław, absolwent Politechniki Wrocławskiej jest pracownikiem KWB Turów, Andrzej- student 4- tego roku Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu.
W latach 1974-1993 mieszkaniec Bogatyni, obecnie Zgorzelca.
Absolwent Wydziału Mechanicznego Politechniki Wrocławskiej.
Od wielu lat na stanowiskach kierowniczych:
Kierownika wydziału transportu w Elektrowni Turów,
Dyrektora ds. Ekonomicznych ,a obecnie Dyrektor,
Zakładu Transportu BOT KWB Turów.
Równolegle praca z młodzieżą jako nauczyciel przedmiotów zawodowych w Technikum Górniczym w Zgorzelcu.
Przewodniczący Rady Pracowniczej KWB Turów w latach 1990-91.
Członek Rady Parafialnej , jeden z fundatorów budowy kościoła parafii pod wezwaniem Św. Jadwigi w Zgorzelcu.
Wiceprezes Zarządu KS "Nysa" Zgorzelec.
Od dzieciństwa interesuje się sportem. Lubi grać w piłkę nożną, biegi, a ostatnio jazdę na rowerze. Wierny kibic sportowy oraz kibic i propagator sportu lokalnego.
Przez wiele lat wspomaga funkcjonowanie klubów m.in. Granica Bogatynia, Piast Zawidów i Bazalt Sulików. Również Pogoń Markocice, Błękitni Studniska.
Lubi grywać w brydża, szachy.
Uznaje powszechne uprawianie sportu jako najtańszy i najskuteczniejszy sposób wychowania młodzieży i zapobieganiu patologii.
Interesuje się sprawami bieżącymi tyczącymi polityki i gospodarki w kraju i na świecie.
Główna dewiza w pracy i w życiu publicznym to "rozsądne gospodarowanie społecznym mieniem" oraz wrażliwość i pomoc potrzebującym. "
co ciekawe na tej chyba bardzo oficjalnej stronie niewiele można dowiedzieć się o ludziach platformy, w zasadzie tylko kilka sylwetek i powracający - jak dla mnie jednak zaskakujący - fragment o wychowaniu w rodzinie wyznającej wartości chrześcijańskie...
Pojawia się jeszcze Zbigniew Kozłowski na stronie, krytyczny przywołałeś Jana Kozłowskiego, w sumie to popularne nazwisko i może nie ma co od razu podejrzewać kogoś o nepotyzm, nie wiem...
ponieważ siłą rzeczy znam trochę ludzi z Bogatyni, próbowąłem podpytać o niego i dowiedziałem się tylko tyle, ze ma opinię człowieka wyznającego zoologiczną nienawiść do czerwonych, co w sumie czuć nawet z tego wideło