Dzisiaj jest 11 maja 2025, 11:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
pismak
pismak

Grażyna pisze:
A ja bym chciała bardzo , żeby właśnie Ujazd trochę nabrał "rumieńców" , bo smutno tu i szaro,a i czasami jakby straszy .No cóż może i tak będzie trzeba mieć nadzieję , a ja ją mam . :P

Ja również byłem na obu spotkaniach. Złożyłem 3 projekty, min. dotyczący rewitalizacji zalewu "Czerwona Woda" Liczę, że uda się to ruszyć.
Wpólnoty mieszkaniowe na Ujezdzie, jeżeli występują to są prawdopodobnie w blokach na Orzeszkowej i Łużyckiej, ewentualnie w kamienicach na św. Jana, Baczyńskiego... reszta to domki. Sprawa chodników, dróg, oświetlenia jest przesuwana do rozwiązania w UM. Jak masz dobrego sąsiada to razem zasypiecie dziurę, gorzej jak sąsiad jest bucem i dba tylko o to żeby u niego wszytko było tip top. Można by to spróbować zmienić. Mam propozycję dla tych mieszkańców, którzy chcą mieć możliwość wpłynięcia na wygląd naszej dzielnicy - załóżmy stowarzyszenie, którego statutowymi zadaniami będą dbanie o wygląd, poprawa infrastruktury, budowa miejsc urzytecznośći publicznej, etc. na terenie dzielnicy Ujazd. Stowarzyszenie ma takie samo prawo uzyskania funduszy jak wspólnota mieszkaniowa. W odróznieniu od wspólnot stowarzyszenie ma możliwość uzyskania dofinansowania projektu do 95% :!: (wspólnoty do 85%)
Jako stowarzyszenie stanowilibyśmy siłę, która miałaby realną szansę realizacji naszych potrzeb. Są chętni :?:

Tytuł:
pismak
pismak

qba pisze:
Niestety nie byłem na spotkaniu. Czy mógłby ktoś przybliżyć koncepcję zmian ulicy Boh. Getta?

Pytanie czy ktoś złożył projekt zmian ul. Boh. Getta? Nikt na spotkaniach nie robił prezentacji swoich projektów. Na pierwszym spotkaniu zapoznano zainteresowanych czym jest rewitalizacja Zgorzelca i jakie daje szanse. Na drugim spotkaniu każdy indywidualnie konsultował swoje projekty. Pewnie niedługo zostanie opublikowana lista projektów, które zostały zaakceptowane. Wówczas będziesz mógł sprawdzić czy jest coś dotyczące ul. Boh Getta

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dzięki menelopa.
Teraz będę śledził temat

rekrut
rekrut

[ załóżmy stowarzyszenie, którego statutowymi zadaniami będą dbanie o wygląd, poprawa infrastruktury, budowa miejsc urzytecznośći publicznej, etc. na terenie dzielnicy Ujazd. Stowarzyszenie ma takie samo prawo uzyskania funduszy jak wspólnota mieszkaniowa. W odróznieniu od wspólnot stowarzyszenie ma możliwość uzyskania dofinansowania projektu do 95% :!: (wspólnoty do 85%)
Jako stowarzyszenie stanowilibyśmy siłę, która miałaby realną szansę realizacji naszych potrzeb. Są chętni :?:[/quote]

Ja jestem pierwszą chętną :) mieszkam na Ujeździe i borykam się z problemem oświetlenia ulicy na której mieszkam , interweniowalismy z mieszkańcami coś niby zaczęło się dziać geodeci przyjechali cos tam pomierzyli i mówili ,że przewidziane jest oświetlenie tej ulicy i utwardzenie nawierzchni. Ulica od samego początku pozostawała sama sobie ,do tej pory jest kiblem dla poblisko mieszkających psów /właściciele dla piesków zrobili sobie wychodek /bo jakże by można na swoich uliczkach brudzić :evil: Też mam psa ale nie przyszłoby mi do głowy żeby iść z nim na przeciwko pod dalszy dom w celu pozostawienia przez niego tam odchodów :evil: Wkurza mnie jak idzie sobie chłopek roztropek z pieskiem na smyczy który oblewa mój płot czy samochód Zgroza!!! Nie wyobrażam sobie sama wracać do domu po 18.00,jest ciemno,pełno róznych typów,pijaczków .Najpierw trzeba zająć sie bezpieczeństwem i czystością ,zająć się brudasami ,śmieciarzami ,okolicznymi mętami sikającymi gdzie popadnie ....

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Niestety nie byłem na spotkaniu. Czy mógłby ktoś przybliżyć koncepcję zmian ulicy Boh. Getta?

tu jest wątek poświęcony tematowi rewitalizacji miasta, szkoda że niezbyt licznie odwiedzany:
http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.php?t=1549

pismak
pismak

[quote=]"AgapWkurza mnie jak idzie sobie chłopek roztropek z pieskiem na smyczy który oblewa mój płot czy samochód Zgroza!!! [quote]
I tu powinna pojawić się straż miejska Może wreście dajmy im robotę:evil:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

menelopa gratuluję złożenia projektów, EO też złożyła trzy projekty, jeden z nich ma związek z Ujazdem, będziemy się starali utworzyć na części starego cmentarza lapidarium w którym chcemy zgromadzić pomniki jakie jeszcze nadają się do ocalenia - m.in. z Ujazdu własnie, nie narzucam się z niczym ale w jedności siła, może dobrze byłoby działać razem? ot tak mi przysżło do głowy, jeżeli niepotrzebnie to przepraszam.

Tytuł:
pismak
pismak

Współpraca? Jeżeli w czymś się mogę przydać to z chęcią zaangażuję się w wasze działania. :D Sam również nie pogardzę pomocną dłonią

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.