Dzisiaj jest 11 maja 2025, 11:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Witam po dłuższej przerwie na forum. Zafundowałem sobie mały urlop. Wracam do Was, choć może niektórych to nie ucieszy.

Zacznę od przedstawienia swojego stanowiska w sprawie festiwalu.
Osobiście uważam, że Festiwal Piosenki Greckiej w Polsce kojarzy się ze Zgorzelcem, wielu Greków mieszkających w Polsce i w Grecji na myśl o „Polskich Grekach” myśli o Nikosie ze Zgorzelca. Jest to Nikosa zasługa, bo to on od początku jest osobą, która działa w tym zakresie, przy okazji dobrze promuje nasze miasto i daje nam możliwość dobrej zabawy.

Zgorzelec na festiwalu nie traci tylko zyskuje. Zgorzelec działalności Nikosa nie musi się wstydzić, nie musi też Nikosa promować, bo to On promuje Zgorzelec.

Oczywiście wspierają Nikosa w jego działalności samorządy, tak jak też wspierają uzdolnioną sportowo, artystycznie i naukowo młodzież i dorosłych.

Kończąc myślę, że po tej całej kampanii wyborczej pełnej nieprzemyślanych wypowiedzi czas na spokojne funkcjonowanie i przemyślane działania podejmowane z tymi, którzy chcą działać na rzecz naszego miasta. Myślę, że nikt nie ma zapędów na zaczynanie od burzenia wszystkiego, bo czasu i środków na odbudowę jest zbyt mało. Mądrość wielu narodów polega na doskonaleniu a nie burzeniu.

Jestem za utrzymaniem festiwalu w Zgorzelcu. Jedno co chciałbym zmienic to pogoda. Może w końcu festiwal odbędzie sie bez deszczu.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Wracam do Was, choć może niektórych to nie ucieszy.
sam zauważyłeś, że czasy /klimat na forum/ się zmienił, wszak już po wyborach, więc wnioskiem logicznym będzie również konstruktywna dyskusja a nie rozglądanie się za wrogami :? .
Jak przewidywałem nie ma już wielu z 'wyborczych' dyskutantów. Dyskusję można też prowadzić w czwartkowe wieczory poza forum :wink:
Co do festiwalu Piosenki Greckiej - byłoby nierozsądne likwidować go /pogoda może się w końcu zmienić :D /, biorąc jednak pod uwagę liczne uwagi pod adresem jego poziomu artystycznego /podkreślam, że nie jest to moja opinia, bo deszczu nie lubię/, dobrze byłoby się nad tym zastanowić. Skoro Zgorzelec ma być promowany przez FPG, to niech to będzie promocja na poziomie wyższym niż przechodzony Demis Russos.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko pisze:

Oczywiście wspierają Nikosa w jego działalności samorządy, tak jak też wspierają uzdolnioną sportowo, artystycznie i naukowo młodzież i dorosłych.
Kończąc myślę, że po tej całej kampanii wyborczej pełnej nieprzemyślanych wypowiedzi czas na spokojne funkcjonowanie i przemyślane działania podejmowane z tymi, którzy chcą działać na rzecz naszego miasta.
Jestem za utrzymaniem festiwalu w Zgorzelcu. Jedno co chciałbym zmienić to pogoda. Może w końcu festiwal odbędzie sie bez deszczu.

Osobiście nie mam zdania nt. festiwalu. Może powinien być w innej formie. Co do pogody to się zgadzam choć na to nie mamy wpływu.

Natomiast Twoje zdanie Marko mnie dziwi , ponieważ widziałem Ciebie na biesiadzie. Przy stole suto zastawionym trunkami.
Ja też byłem ale za wejście musiałem płacić. Być może Ty też?

Tytuł:
pismak
pismak

Jak Wiesz nic nie jest za darmo.
Zgadzam się, że pora porozmawiać o formie festiwalu. Jeśli dobrze pamiętam w 2007 r. będzie to dziesiąty festiwal, czyli jubileuszowy. Warto zastanowić się, jak należałoby to uczcić.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Marko pisze:
Warto zastanowić się, jak należałoby to uczcić.

Ale tak naprawde to chyba nic Cię to nie obchodzi,pozujesz tylko.
I powiedz,że jest inaczej.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jeżeli już mówimy o Festiwalu, który jednak powinien pozostać, to dlaczego nie zrobić go z większym rozmachem. Coś na kształt Jakubów, żeby całe miasto tym żyło. Odpowiednia oprawa i naprawdę będzie dobrze. Różnorakie kramy np. z cepelią gracką. Niech to będzie impreza na którą zjadą się Grecy z Polski, Niemiec i Czech. A jeżeli pogoda nawala, to czy nie warto by się zastanowić nad zmianą terminu.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko pisze:

NIE - samorzady, a - BURMISTRZ Mirosław Fiedorowicz.
Jak pamietamy.

Tytuł:
pismak
pismak

Pozostaję przy swoim stwierdzeniu "samorządy" z podkresleniem liczby mnogiej.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko pisze:
Pozostaję przy swoim stwierdzeniu "samorządy" z podkresleniem liczby mnogiej.

I gdybys w ODPOWIEDNIM czasie WYMÓGŁ na swym podwładnym (burmistrzu MF) zmianę formuły swej/jego autopromocji, mniej krwi by napsuł mieszkańcom, i byc może, , rządził by nam znów.
A tak -figa z makiem. Jemu - w 100%, a Tobie- 50%...

Podobno zasłabł był wczoraj?

Tytuł:
pismak
pismak

Dzięki za 50% - to duzo, zwłaszcza w Twojej ocenie

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko pisze:
Dzięki za 50% - to duzo, zwłaszcza w Twojej ocenie

Ja nie jestem taki zły, jak sie (czasami) wydaje.
Wbrew pozorom, mam całkiem mietkie, litosciwe serce. I zawsze się mi wydaje, że warto się ulitowac, bo cos dobrego z tego wyjdzie. ale.... gdy widze złą wolę, wtedy juz litosci nie ma.....

Sukcesów życzę w pracy społecznej, i zadowolenia.
Wiem (domyslam się) że na razie z nowa radą,(odnowioną) i z nowymi funkcyjnymi w UM, bedzie Twobie (weteranowi) trudno.
Po pół roku sie chyba juz dotrą.
Ale w "nowej" radzie sa i starzy wyjadacze, więc sie jakoś pewnie ułoży.

PS.
No dobła.... 75% :)

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
jeżeli pogoda nawala, to czy nie warto by się zastanowić nad zmianą terminu.
albo na mszę dać :?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Myślę, że jeśli chodzi o większy rozmach festiwalu to budżet nie pozwala. Możnaby gdybać o większych pieniądzach, a co za tym idzie o większych gwiazdach na festiwal lecz lista sponsorów jest jaka jest i nic sie nie da z tym zrobić, choć liczę, że będzie z roku na rok lepiej.Jesli chodzi o imprezy towarzyszące to bardzo trudno znaleźć cepelię grecką czy jakiekolwiek wyroby które wiążą się typowo z Grecją.
Oczywiście 10 jubileuszowy festiwal powinien świecić najjaśniej z pozostałych, lecz znowu ten cholerny budżet.
Przyznam się, że jestem bardzo blisko organizacji każdego festiwalu i widzę jaką robotę odwala Nikos organizując tak wielkie przedsięwzięcie jakim jest festiwal i naprawdę wkłada w to serce.
Jeśli chodzi o gości to przybywają nie tylko z Niemiec czy Czech, ale również z Kanady, Australii, USA, Holandii.
Tylko żeby pogoda... :D

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

bombas3 pisze:
Cytuj:
jeżeli pogoda nawala, to czy nie warto by się zastanowić nad zmianą terminu.
albo na mszę dać :?

Już w lipcu liga morskich rodzin z pisiorami wymodlili deszcz,przy okazji spieprzyli urlopy ludziom,a plonów i tak nie uratowali.
Ale na msze można dac,tylko jak?Przelew moze:)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A może proszę państwa nowa Rada Miasta będzie przychylna jak poprzednia w sprawie festiwalu. Słyszałem że wsród członków PO były skrajne wypowiedzi w sprawie likwidacji festiwalu.
Ciekawe jak wypowie się 35tys zgorzelczan?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.