Dzisiaj jest 12 maja 2025, 6:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

bombas3 pisze:
Samorząd, to zarządy: miasta, powiatu, w których to Baranowski pełnił przez wiele lat znaczące funkcje i o tych, wynikających z nich doświadczeniach wspominałem. Różne nieodpowiedzialne wypowiedzi na forum, mające świadczyć o mojej orientacji 'pro', nie mają żadnego uzasadnienia w rzeczywistości, potrafię sam oceniać otaczające mnie realia i się do nich odnosić, nie potrzebuję w tym zakresie żadnej pomocy

Bombas Twoje posty jak zwykle są "profesjonalne". Niestety wprowadzasz forumowiczów w błąd. Napisałeś : "..Samorząd, to zarządy: miasta..." - brak ci tu wiedzy,
ponieważ od około 5 lat nie ma zarządu miasta. Miastem kieruje jednoosobowo burmistrz. Myslę że powinieneś o tym wiedzieć przecież byłeś kandydatem do samorządu.

Ostatnio zmieniony 01 sty 2007, 20:09 przez zatroskany, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

zatroskany pisze:
Bombas Twoje posty jak zwykle są "profesjonalne". Niestety wprowadzasz forumowiczów w błąd. Napisałeś : "..Samorząd, to zarządy: miasta..." - brak ci tu wiedzy,
ponieważ od około 5 lat nie ma zarządu miasta. Miastem kieruje jednoosobowo burmistrz. Myslę że powinieneś o tym wiedzieć przecież byłeś kandydatem do samorządu.

Myślę, że za to należy Ci się ostrzeżenie - ja dam Ci słowne, bo może mylę się co do Twoich intencji.
Zarząd to także rzeczownik oznaczający "organy sprawujące władzę". Choć nie ma Zarządu Miasta, to miastem "zarządza" burmistrz i rada, która w końcu nie jest tylko organem opiniodawczym. I o to chyba bombasowi chodziło, a Ty próbujesz go... No właśnie, może się mylę?

Tytuł:
rekrut
rekrut

batosza pisze:
Myślę, że za to należy Ci się ostrzeżenie - ja dam Ci słowne, bo może mylę się co do Twoich intencji.
Zarząd to także rzeczownik oznaczający "organy sprawujące władzę". Choć nie ma Zarządu Miasta, to miastem "zarządza" burmistrz i rada, która w końcu nie jest tylko organem opiniodawczym. I o to chyba bombasowi chodziło, a Ty próbujesz go... No właśnie, może się mylę?

W przeciwieństwie do Bombasa w Twoim poście jest więcej racji. W końcu nie chodzi o rzeczowniki czasowniki itp. ale o merytoryczne wypowiedzi na tym forum. Ustawa jednoznacznie określa zasady funkcjonowania samorządu, burmistrza i rady(odsyłam).
Trzymajmy sie tego, chodziło mi tylko o to...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Różne nieodpowiedzialne wypowiedzi na forum, mające świadczyć o mojej orientacji 'pro', nie mają żadnego uzasadnienia w rzeczywistości, potrafię sam oceniać otaczające mnie realia i się do nich odnosić, nie potrzebuję w tym zakresie żadnej pomocy :smt021

http://www.kakofonia.pl/PLcomizr.htm

"Ja bardzo przepraszam, ale podejrzenia pan są całkowicie bezpodstawne, ja niczym nie hahahandluję, ta pani przyszła w tym kożuchu i w nim wychodzi".
----------------------------------------------------------
Stanisła Bareja "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz"

;-)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam! Jestem tu nowy :)
Chciałem się wypowiedziec na temat p. Baranowskiego. Denerwuje mnie jak ludzie wypowiadaja sie na tematy o ktorych nie maja pojecia a sa swiecie przekonani ze wiedza wszystko.
Dla niektorych w MDK dzieje sie cos tylko jak jest wielka impreza typu Dni Miasta czy Festiwal Grecki. To ze w MDK dzialaja roznego rodzaju "kola zainteresowan" (teatr, kino, modelarze, grupy taneczne, itd) czy inne, mniej spektakularne imprezy(OSATJA, koncerty mandolinistow, Nadnyskie Spotkania Literackie, itd.) to juz nie wazne. Ze MDK byl nominowany jako jeden z bodaj 3 osrodkow do Dolnoslaskiego Klucza Sukcesu - niewazne.
Poza tym MDK podlega pod miasto, wiec to burmistrz daje pieniadze, a skoro jest ich malo to niewiele mozna organizowac.
Niby jest marnym nauczycielem? Podobno gdy odchodzil ze szkoly uczniowie nie chcieli go "puscic".
I bombas ma racje. Baranowski w samorzadzie jest od wielu lat. Najpierw jako przewodniczacy rady miasta, pozniej w-ce przewodniczacy rady powiatu.
Jeszcze jedno slowo, moze nie na temat, Michalskiego tez zjezdzacie z gory na dol. Wlasciciel hurtowni nie nadaje sie na w-ce staroste. Dla niektorych nikt nie nadaje sie na zadne stanowisko. Zeby sie nadawac chyba trzeba miec w rubryce zawod, wpisane polityk, inaczej na smietnik z nim.
dziekuje za uwage, pozdrawiam

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Miastem kieruje jednoosobowo burmistrz. Myslę że powinieneś o tym wiedzieć
oczywiście, moja pomyłka - miało być: Rada a nie Zarząd, w końcu nie mylę się w sprawach zasadniczych aż tak często, żeby nie można mi tego było wybaczyć, dziękuję za zwrócenie uwagi :)
Natomiast widzę tu wrzucanie czerwonego śledzia /tak to było? :) /, czyli odwracanie uwagi od clue sprawy przez wstawianie różnych imponderabiliów ;) toż to czysta socjotechnika :roll: :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Joro chyba rzeczywiście jesteś nowy, 3 MDK na Dolnym śląsku nie robawiaj mnie, człowieku ty chyba nie wiesz jak funkcjonują inne MDK, jak Osatja to już agonalna Osatjc, byłes na ostatniej? A co do nauczyciela to poczytaj sobie wcześniejsze wypowiedzi!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Myśle że ta dydskusja jest mocno spóźniona . Baranowski jest wiceburmistrzem czy wam sioę to podoba czy nie . Ktos powiedział "poznacie go po owacach jego".Dajmy mu teraz spokojnie pracować, patrzmy na ręce i czyny. Chociaz z drugiej strony może te wypowiedzi wyzwolą w nim jeszcze większą wole pokazania swoich mozliwości . Daj Boże.
A co do Vice Starosty to uważąm że ta przeszłość w hurtowni czy też innym biznesie jest wielokrotnie wiecej warta jak bardzo wiele dyplomów uczelnianych. Szanując ludzi wykształconych /wykształciuchów chciałoby się powiedzieć / zresztą nieskromnie moge sie do nich się zaliczyć , to człowiek który przez ostatnie lata z sukcesem prowadził swoja firmę , handlową ,usługową ,obojętne - jest predysponowany do działania zdecydowanie bardziej . Daje duzo większą gwarancję trafnych i odwaznych decyzji. Ale bez pięciu srok za ogon, bo wtedy już niestety ta skutecznośc zamienia sie w chaos.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Skafander , a jak funkcjonują inne ? i gdzie?

Tytuł:
obserwator
obserwator

wlasnie. jak ty tak dobrze wiesz jak dzialaja inne to podaj konkretne przyklady. i powiedz czego bys oczekiwal od dyr MDK. co do szkoly moze popytal bys lepiej uczniow a nie przypadkowych ludzi?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Baranowski - wielki samorządowiec i osobowość :lol: Przez te wszystkie lata trzymał się władzy i guzik robił - typowy Dyzma i relikt epoki PRL. Mówią niektórzy - "dajmy mu szansę" czy "po owocach go poznacie". Tak - niech Zgorzelec straci kolejne 4 lata z powodu takich miernot jak pan B.

Jak pamięcią sięgam to MDK był martwy... Wyobraźcie sobie jak mógłby wyglądać, gdyby zarządzał nim ktoś z prawdziwym doświadczeniem i pomysłami jak np. Zdzisław Smektała !
Ale cóż to nie swojak !!
Zgorzelec - syndrom "miasta prywatnego".Niestety stale i niezmiennie...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
A co do Vice Starosty to uważąm że ta przeszłość w hurtowni czy też innym biznesie jest wielokrotnie wiecej warta jak bardzo wiele dyplomów uczelnianych. Szanując ludzi wykształconych /wykształciuchów chciałoby się powiedzieć / zresztą nieskromnie moge sie do nich się zaliczyć , to człowiek który przez ostatnie lata z sukcesem prowadził swoja firmę , handlową ,usługową ,obojętne - jest predysponowany do działania zdecydowanie bardziej . Daje duzo większą gwarancję trafnych i odwaznych decyzji. Ale bez pięciu srok za ogon, bo wtedy już niestety ta skutecznośc zamienia sie w chaos.

I tu się wyjątkowo z Tobą zgodzę - oczywiście, jeżeli będziemy mówić ogólnie a nie o konkretnych osobach, bo tu mam zdecydowanie odmienne zdanie, ale z innego powodu niż przeszłość biznesowa :)
Ludzie, którzy osiągnęli coś w prowadzeniu własnej firmy, mogą okazać się niezłymi zarządcami miasta, pod warunkiem poznania innych i dość specyficznych reguł panujących w samorządzie. To w kwestii ogólnej - a szczegółowo - to ani wice burmistrz ani wice starosta nie są odpowiednimi osobami na odpowiednich stanowiskach - no chyba, że nie zauważyłam spektakularnych sukcesów ich jako dyr. MDK i prezesa Centrum.... może rzeczywiście jakoś mnie te informacje dziwnym trafem ominęły, a i jeden i drugi dzięki tym Dla Mnie Niewiadomym Sukcesom awansowali z uprzednio zajmowanych stanowisk... :)
Mój wniosek – bądź mierny ale wierny.... a zajdziesz daleko – ale czy na długo?

Tytuł:
pismak
pismak

Oh

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 22:03 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mieszczuch napisał:

Cytuj:
A może azja zostanie pierwszą kobietą-burmistrzem?

Pomysł, który w pierwszej chwili się wydał mi się kolejnym żartem naszego sympatycznego mieszczucha, po głębszym zastanowieniu uznaję za,...rewelacyjny!!!

Cytuj:
ps; na podstawie Twoich postów.... zagłosował bym na Ciebie

Ja również, z tym, że posty niejako jedynie utwierdzają mnie w rosnącym przekonaniu, że była by właściwą osobą na tym stanowisku. :smt026

Azja, może byłabyś skłonna rozważyć sugestię mieszczucha???
Myślę, że na brak pomocy w realizacji tego "przedsięwzięcia" nie mogłabyś narzekać. 8)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Azja, może byłabyś skłonna rozważyć sugestię mieszczucha???
Myślę, że na brak pomocy w realizacji tego "przedsięwzięcia" nie mogłabyś narzekać. 8)

Powiem szczerze, że pomysł Mieszczucha też potraktowałam jako żart (zresztą całkiem niezły:)) i dalej myśl o takiej ewentualności jest dla mnie swego rodzaju gagiem :). Na obecnym etapie mojego życia nie czuję się osobą kompetentną i wystarczająco doświadczoną do podejmowania się tak wielkiego wyzwania. Nie chciałabym popełniać takiego samego błędu jak R. Gronicz. Także mam prośbę o nie podejmowanie tego wątku w dalszych rozważaniach. Dzięki z góry :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.