Witam! Jestem tu nowy
Chciałem się wypowiedziec na temat p. Baranowskiego. Denerwuje mnie jak ludzie wypowiadaja sie na tematy o ktorych nie maja pojecia a sa swiecie przekonani ze wiedza wszystko.
Dla niektorych w MDK dzieje sie cos tylko jak jest wielka impreza typu Dni Miasta czy Festiwal Grecki. To ze w MDK dzialaja roznego rodzaju "kola zainteresowan" (teatr, kino, modelarze, grupy taneczne, itd) czy inne, mniej spektakularne imprezy(OSATJA, koncerty mandolinistow, Nadnyskie Spotkania Literackie, itd.) to juz nie wazne. Ze MDK byl nominowany jako jeden z bodaj 3 osrodkow do Dolnoslaskiego Klucza Sukcesu - niewazne.
Poza tym MDK podlega pod miasto, wiec to burmistrz daje pieniadze, a skoro jest ich malo to niewiele mozna organizowac.
Niby jest marnym nauczycielem? Podobno gdy odchodzil ze szkoly uczniowie nie chcieli go "puscic".
I bombas ma racje. Baranowski w samorzadzie jest od wielu lat. Najpierw jako przewodniczacy rady miasta, pozniej w-ce przewodniczacy rady powiatu.
Jeszcze jedno slowo, moze nie na temat, Michalskiego tez zjezdzacie z gory na dol. Wlasciciel hurtowni nie nadaje sie na w-ce staroste. Dla niektorych nikt nie nadaje sie na zadne stanowisko. Zeby sie nadawac chyba trzeba miec w rubryce zawod, wpisane polityk, inaczej na smietnik z nim.
dziekuje za uwage, pozdrawiam