Dzisiaj jest 12 maja 2025, 2:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Przepraszam, masz racje. Zabrzmiało stronniczo :oops: Nie było fantastycznie (co widać było na debacie) i nie jest. No cóż, nasz burmistrz krasomówcą nie jest - jego poprzednik wypadał lepiej. Czy to wynikało z żołnierskiego drygu czy z obycia, w sumie 12 lat w UM potrafiło coś zmienić. Na obronę powiem, że p. burmistrz na spotkanaich PO jest mniej spięty ;) więc jest szansa, że ochłonie i przyzwyczaji się do operatora Alexa i redaktora Krytycznego :grin:
Ogólnie to mi się nie podobało. W takiej formie to można sobie rozmawiać... przy piwie. Co do treści to mówiąc delikatnie - szału nie było :( Czy Urząd Miasta nie ma rzecznika prasowego?
Z tego co słychać w wypowiedzi burmistrza, nie czyta postów skierowanych do niego jak i innych tu zawartych. A szkoda, bo powinien przygotwać się do tego wywiadu - wówczas jego odpowiedzi miałby szansę być pełniejszymi i bardziej rzeczowymi. Co do pytań, to nie wszystkie powinny być kierowane bezpośrednio do burmistrza. Ale o tym pisałem wcześniej.

[ Dodano: Pon Sty 15, 2007 2:48 pm ]
Krytyczny, mam nadzieje że się nie obraziłeś. Sądzę, że wypadłbym gorzej od Ciebie ;)
Sądze że w wywiadzie powinny być zadawane pytania, które usatysfakcjonowały by Ciebie jak również innych. Pytajmy o to czego nie dowiemy się od jego zastępców i naczelników wydziałów.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

menelopa pisze:
Krytyczny, mam nadzieje że się nie obraziłeś.

śmiertelnie :)

menelopa pisze:
Sądze że w wywiadzie powinny być zadawane pytania, które usatysfakcjonowały by Ciebie jak również innych. Pytajmy o to czego nie dowiemy się od jego zastępców i naczelników wydziałów.

Tak też starałem się robić. Pytania były natury ogólnej o trendy, pomysły, wizje. Uważam się za osobę rozsądną (chociaż zgoda na poprowadzenie wywiadu wcale o tym nie świadczy) i zdaje sobie sprawę, że o wielu szczegółach wiedza burmistrza może być niewielka. Tylko wiąże się z tym mała uwaga. Nie znanie szczegółów, nie zwalnia go z znajomości tematu. W każdej sprawie powinien umieć powiedzieć cokolwiek. Może się okazać, że ośrodków decyzyjnych mamy w urzędzie co najmniej kilka w dodatku działających niezależnie od siebie. Jeśli którykolwiek zastępca coś zawali, burmistrz nie będzie się mógł zasłonić nieznajomością lub niewiedzą, stoi na czele miasta a wszyscy inni bez względu na przyznane im kompetencje mu podlegają. Może im powierzyć techniczne poprowadzenie sprawy, jednak odpowiedzialność spada na niego. Inaczej mówiąc nie musi np. znać składu chemicznego masy bitumicznej użytej do naprawy drogi, ale musi umieć odpowiedzieć na pytanie dlaczego akurat ta droga jest naprawiana, gdy wokół niej pełno innych dziurawych.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Krytyczny według mnie wypadłes dobrze , to nie był twój autorski wystep więc nie twoja postawa podlega recenzji ale i tak w stosunku do Rafała wypadłeś siur. :lol:
Mysle , że następnym razem my powinnismy się spiąć żeby pytania były bardziej konkretne a ponadto dla dobra sprawy taki wykazik mozna zainteresowanemu przesłac zeby się przygotował.

Tytuł:
VIP
VIP

Czytam Wasze wypowiedzi to odnośnie postawy Rafała nasuwa mi się jedno podsumowanie. Będzie w formie zagadki:

Co burmistrzowie robią na zdjęciu ?

podpowiedź: w rękach trzymają widelce, a w talerzu jest białko ]:->
Obrazek

Ostatnio zmieniony 15 sty 2007, 23:49 przez aleksander, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zawody w biciu piany?
:)

Tytuł:
pismak
pismak

e.

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 22:20 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Ponieważ jakość nagrania, na info jest, jaka jest mam pytanie.
Może ktoś nagra to na płycie i będzie rozprowadzał. Zapisuję się na trzy.
To dobry materiał, w którym usłyszeliśmy przyjęte kierunki działania. Materiał zasługuje na przechowywanie, mnie wiele kwestii poruszanych przez Burmistrza cieszy i nawet je popieram. Oczywiście to nie znaczy, że zgadzam się z wszystkimi poruszonymi wątkami.

Tytuł:
VIP
VIP

Marko, a jaką ty chcesz płytę ?

Tytuł:
pismak
pismak

Z nagraniem ostatniego wywiadu.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.