Dzisiaj jest 12 maja 2025, 5:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

hm, z jednym się tylko nie zgodzę, znaczy z tym graniem na konflikt w sprawie hali, mającym na celu usunięcie klubu ze Zgorzelca aby go później przywrócić miastu w kampanii wyborczej :) tu chyba trochę przekombinowałeś, tak zawiłej intrygi chyba by prosty lud od urny nie kupił. Jeżeli Turów wyjdzie ze Zgorzelca to każdy będzie wiedział, że zawdzięcza to obecnemu burmistrzowi i w tej sytuacji na głębsza refleksję tłumu nie liczyłbym, tym bardziej jeżeli później ten sam człowiek miałby uchodzić za rzecznika powrotu klubu do miasta.
Inna rzecz, ze tzw "porozumienie" PO i PiSu moim zdanie faktycznie długo nie pociągnie, twierdzę tak obserwując podział łupów w Bogatyni, gdzie PO praktycznie rzecz biorąc postawiła miejscowy PiS pod ścianą przytykając im do głowy swoje poparcie, czego szczytowym poniżeniem jest przepchnięcie Pana Matelskiego na wiceburmistrza d/s inwestycji, PiS musiał to łyknąć i się uśmiechać. Miejscowe PO jest naprawdę mizerne - czego dowiodły wyniki ostatnich wyborów, no i zadarło ze Schetyną w drugiej turze wyborów, odnosząc tryumf w poparciu Pan Grzmielewicza, tylko, ze na tym można spodziewać się końca ich trymfów. Dwudziestokilkuletni palacz bez żadnego doświadczenia jako burmistrz d/s inwestycji będzie powodem niekończących się porażek za które oczami świecić będzie musiał i tak Pan Grzmielewicz, ciekawe jak długo będzie to znosił? Tym bardziej, gdy w Zgorzelcu PO również się szarogęsi...
na tle tego syfu mnie tylko zaskakuje to, ze Pan Józek jest z PO :) jego retoryka w dniu ogłoszenia wyników II tury - moim zdaniem raczej lokuje go w pierwszych szeregach PiS, może jednak za ciasno było w PiS i musiał zmajstrować prawicową alternatywę dla siebie? No bo z Panem Żukiem w jednej partii pewnie byłoby mu za ciasno...
ciekawe jak długo ten POPiS jeszcze pociągnie

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
hm, z jednym się tylko nie zgodzę, znaczy z tym graniem na konflikt w sprawie hali, mającym na celu usunięcie klubu ze Zgorzelca aby go później przywrócić miastu w kampanii wyborczej :) tu chyba trochę przekombinowałeś, tak zawiłej intrygi chyba by prosty lud od urny nie kupił

Oczywiście jest jedno z możliwych i alternatywnych wyjaśnień. Nie mam zamiaru się przy nim specjalnie upierać, ale takie "zgrabne" jest :)

Tytuł:
VIP
VIP

neandertalski napisał:
Cytuj:
he he, może jako "zwykły kibic" był, Wy to zaraz wszędzie spisek węszycie :) w końcu to miało być spotkanie kibiców z Panem Burmistrzem. a propo Alex nie nakręciłeś przypadkiem tego spotkania dla telewizji youtube?

Niestety nie...za ciemno było, a dopiero wczoraj zaopatrzyłem się w elegancki sprzęt do oświetlenia pomieszczeń więc następnym razem bez problemu powinienem sobie poradzić ze światłem :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

więc może aleksander napiszesz coś o spotkaniu jeśli filmu nie będzie ;)

Tytuł:
VIP
VIP

Szczerze, to nie ma zbytniio o czym pisać czego dowodem jest to, że Wydział Promocji, Informacji i Konspiracji UM nie wypuścił jeszcze żadnej informacji w tej sprawie.

Spotkanie się odbyło. Tym razem za plecami Rafała także siedział Pan Józek, który o dziwo tym razem się wypowiadał i to w roli członka zarządu Centrum. :) Burmistrz zwyczajnie tłumaczył, że będzie trzeba szukać środków na halę i słuchając jego przemówienia można by się zgodzić bo wyglądało to mniej więcej tak:

( z góry przepraszam jeżeli się machnę w liczbach ale chodzi bardziej o ukazanie stosunków liczbowych)

załóżmy, że koszt utrzymania hali to 800 000 zł rocznie:

dotychczas było tak że oprócz pieniędzy miasta szło 500 000 na halę z BOTu. Problem w tym, ze BOT już dopłacać nie będzie więc 500 000 bedzie musiało poszukać miasto i właśnie o to się rozchodzi.

Moim zdaniem problem jest prosty, tylko problem w tym, że nie ma nikogo kto by potrafił to dobrze przekazać czyli jak to mówi Rafał "pijar" ]:-> Swoją drogą w swoim expose Burmistrz stwierdził w pewnym momencie, ze MDK działa bardzo dobrze tylko ma zły "pijar". Jak widać pod latarnią najciemniej, albo Rafał wierzy że Ziutek załatwi całą robotę i ludzie zrozumieją.

(dla ciekawskich: informuję, ze słowotwórstwo Rafała ma na celu chyba pokazanie swoje elewacji (czyt. elokwencji), bo wzięło się to og literek PR a więc Public Relations czyli zwyczajne "kontakty z otoczeniem firm i instytucji" a zatem kształtowanie wizerunku firmy na zewnątrz. W branży marketongowej mówimy po prostu, ze ktoś ma dobrą albo złą "P-e eR-rkę "PR")

Podsumowując: Rafał dobrze mówi tylko nie ma nikogo wokół jego otoczenia, kto byłby w stanie zapewnić mu dobre notowania.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wygląda to na odwrót w marnym stylu.
Rafał (czasami mam wrażenie że jest rzecznikiem prasowym panującej władzy w naszym mieście ) powinien zmienić doradców bo wygląda na to, że zupełnie nie orientują się w realiach.
Ta ekipa nie ma żadnej strategii, ani w mieście ani w powiecie.
Ubolewam, że nie ma relacji filmowej z tego spotkania. A może jej brak wynika z tego, że nasz Burmistrz nie jest "medialny". ;)

Tytuł:
pismak
pismak

ia.

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 21:48 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Tym razem za plecami Rafała także siedział Pan Józek, który o dziwo tym razem się wypowiadał i to w roli członka zarządu Centrum. :)

członek zarządu? ja myślałem, ze on jest członkiem rady nadzorczej i to tym, że tak powiem pierwszym członkiem - znaczy przewodniczącym - a jedno zdaje się drugie wyklucza :)
no chyba, że w wypadku osobowości tego formatu można być członkiem i tu i tu, to w końcu taki członek który ma wszystkich pozostałych pod sobą :-)))
ciężko to rozwikłać bo jedynym cżłonkiem zarządu podanym na stronie jest Pani Ptak:
http://www.bip.csr-zgorzelec.iap.pl/3153,3156/3156/
zawsze wydawało mi się, że zarząd odnosi sie do liczby mnogiej, jeden to chyba raczej powinien być zarządca jeżeli już, ale nie wiem, nie znam się.

Tytuł:
rekrut
rekrut

neandertalski pisze:
Dwudziestokilkuletni palacz bez żadnego doświadczenia jako burmistrz d/s inwestycji będzie powodem niekończących się porażek za które oczami świecić będzie musiał i tak Pan Grzmielewicz, ciekawe jak długo będzie to znosił?

Masz słabe informacje, Matelski nie jest "palaczem"

Potwory i Spółka nie dają już rady...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Wgx pisze:
Masz słabe informacje, Matelski nie jest "palaczem" - jak go bezczelnie nazwałeś... żenująca wypowiedź jakiegoś kolejnego niedojebka z Potworów i Spółka.

heehe... na pewno był obchodowym bloku..nie wiem jak wysoko to w hierachii zawodowej elektrowni jest umiejscowione... ale neo i PiS... prośba, poczytaj wpierw forum, zorientuj się kto jakie ma tu poglądy o później dopiero oskarżaj, bo Twoja wypowiedź zwykłym dyletanctwem zaleciała....

pS. ładnie że się wycofałeś z obraźliwej formy wypowiedzi, ale ja odnoszę się do poprzedniej i ją zamieszczam

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

he he różnie mnie nazywano ale niedojebkiem z Potworów i Spółka jeszcze nie byłem :)
odnotowuję w każdym razie, nową sprawność forumowicza, dziękuję!
a tak poza tym, określenie palacz nie jest obraźliwe, ja przynajmniej nie spotkałem się z tym, ze miałby się ktoś za takowe obrażać. sprawdziłem na bloku jak to jest teraz z tymi obchodowymi, kiedyś jak pamiętam był obchodowy kotla i obchodowy turbiny, jeden powszechnie nazywany był palaczem, drugi maszynistą.
na dzień dzisiejszy z kolei jest wprowadzone stanowisko obchodowego bloku i polega ono na tym, że palacz w odpowiednim czasie zdaje egzamin na maszynistę i tym samym uzyskuje uprawnienia tego drugiego, zatrzymując ciągle uprawnienia palacza. Tym sposobem powstaje obchodowy bloku, który posiada uprawnienia zarówno obchodowego kotła jak i obchodowego turbiny i zależnie od braków obsady zmiany na bloku może pełnić funkcję palacza albo maszynisty.
W takim ukladzie wydaje mi się, że obchodowy bloku, który posiada zarówno uprawnienia palacza, jak i maszynisty nie powinien się czuc obrazony gdy ktoś nazywa go palaczem, skoro może na stanowisku palacza pracować, podobnie obraźliwe byłoby nazywanie go maszynistą a nie jest.
poza tym a nie segreguję ludzi stanowiskowo, każde stanowisko jest ważne, skoro jest na nim ktoś zatrudniony, zresztą ludzie z upływem lat na danych stanowiskach rozwijają zazwyczaj swoje umiejętności, awansują itd i jest to moim zdaniem zupełnie naturalne, wiele osób pracę w elektrowni zaczynało pracę od stanowiska palacza i wcale się tego nie wstydzi, tylko dobrze jest gdy awans oznacza zaliczanie kolejnych stanowisk idąc po stopniach pewniej drabiny rozwoju i wieku.
Pan Matelski w wieku dwudziestu kilku lat awansuje z obchodowego na zastępcę burmistrza d/s inwestycji, są dwie możliwości albo to jest mega cudowne dziecko i absolutny brylant na jakim ktoś się do tej pory nie poznał albo po prostu coś tu jest nie tak.
a z tego co słyszę od ludzi bezpośrednio będących nawet w tej samej partii co Pan Matelski raczej coś tu jest nie tak...

Tytuł:
rekrut
rekrut

ktoś Cie okłamał na bloku, ale jest tam trochę prawdy. Ciekawy jest jednak fakt, że Matelski nie potafi zmyć posadzki, a może być vice burmistrzem ds inwestycji...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

ej wiecie co tak mnie trochę oświeciło po tym co napisał krytyczny i po tym jak tutaj się toczy rozmowa to z dwojga złego ucieczka z naszego miasta dla młodzieży młodszej i tej trochę starszej to jedyny wybór... nikt dosłownie nikt nie ma pomysłu na promowanie tego miasta (może poza koszykówką), a każdy tylko chce pieniążków... i tak szczerze patrząc na kogo wy głosowaliście? w sumie na gościa sterowanego od tyłu taką kukłę na sznurkach, albo nakręcaną lalę... szkoda gadać... Zgorzelec nie będzie znany z niczego więcej jak granica (przekręty z nią związane) oraz (jeżeli przetrwa) koszykówki.

Tytuł:
rekrut
rekrut

szamo pisze:
kukłę na sznurkach, albo nakręcaną lalę... szkoda gadać

Kozłowski podobnie jak Kaczyński krygujesię na tzw.szarą eminencję.Rafał jest za młody i stary Kozioł połknie go bez popijania.Prezes Krygier po rozmowach jednoznacznie wskazał miejsce Kozłowskiemu który ma aspirację na miarę Fidela Castro.Koszykówka dla kibica to świętość i niech ani PIS-uary ani PO-ntony nie zasmradzają działalności klubu swoją ochydną polityką.Jeżeli Kozłowski wykombinował sobie że swoje i swojej parti cele będzie wygrywał polityką koszykarską to się myli a jak się myli to przekona się za niecałe trzy lata jak będzie aspirował do roli posła /myślę że wtopi/albo za niecałe cztery lata jak będzie kandydował do sejmiku.
Gronicz nic z tą sitwą nie poradzi

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.