Dzisiaj jest 12 maja 2025, 22:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Krytyczny ale ty masz poparcie narodu xD

Tytuł:
pismak
pismak

kk

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 18:55 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

bardzo bym chciał, żeby poseł z miasta, z którego pochodzę, pokazał się z najlepszej strony.
We Wrocławiu mamy osobowości, które dużo znaczyły, zanim weszły do polityki. być może Pan Brodniak okaże się osobowością, kiedy jako poseł rozwinie skrzydła ? Życzę Panu Brodniakowi, żeby tak się stało

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mieszczuch

Cytuj:
Jesteś przesadnie grzeczny. Jeszcze rok wstecz (gdy byłem członkiem PO)

Uściślając,..gdy zostałeś poproszony o opuszczenie szeregów PO!!!!

zubek

Cytuj:
a czy krytyczny jak sekretarz posła bedzie mógł wystartowac w wyborach na burmistrza? ;-) to tak w kontekscie dawnych dewagacji :)

Chyba dywagacji,...ale mniejsza z tym. Mógłbyś rozwinąć myśl???

menelopa

Cytuj:
Opierajać się, nie tylko na forumowych dokonaniach krytycznego, uważam że propozycja jest jak najbardziej odpowiednia.

Ty również, jeśli mogę prosić,..rozwiń tą ideę,..z naciskiem na miejsce zagorzałego lewicowca do tej pory zawzięcie krytykującego całą prawą stronę sceny politycznej jako od tej pory,..broniącego znienawidzoną ideę liberalizmu.

mieszczuch

Cytuj:
Czy podzielacie mój pogląd, że krytyczny z swoimi poglądami socjalliberalnymi, zainteresowaniem polityką i umiejętnościami okazywanymi na FORUM,

Te umiejętności mnie zaintrygowały,..możesz coś więcej,..??? :)

menelopa

Cytuj:
Tylko nie porośmy go aby wypowiadał się na forum :D

Wytłumacz mi,..dlaczego nie???
W moim mniemaniu każdy, kto uzyskał poparcie ze swojego okręgu wyborczego na stanowisko publiczne jest zobowiązany do kontaktów z wyborcami.

Praca posła Sejmu RP jest niewątpliwie pracą absorbującą w czasie,....ale,..nie godzę się na to, aby przedkładał ją nad,..kontakt z tymi, którzy własnoręcznie, ufając w Jego uczciwość i rzetelność, swoimi podpisami na kartach do głosowania wybrali Go na swojego przedstawiciela w Sejmie RP!!!!!

Tytuł:
obserwator
obserwator

a ja spróbuje pomóc posłowi z mojego regionu, pomimo tego, że głosowałem na kogoś innego

pozdrawiam
Ball Kani

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:

Ty również, jeśli mogę prosić,..rozwiń tą ideę,..z naciskiem na miejsce zagorzałego lewicowca do tej pory zawzięcie krytykującego całą prawą stronę sceny politycznej jako od tej pory,..broniącego znienawidzoną ideę liberalizmu

Znowu zaczynasz dzielić wg starej zasady my i oni. Krytyczny w decydujących momentach okazał się przede wszystkim mieszkańcem naszego regionu, któremu lewicowe poglądy nie przysłoniły oczu na szansę jaką dano nam proponując kandydata z realnymi szansami na dostanie się do sejmu. Szanuje to. Uważam, że Brodniak powinien otoczyć się ludźmi, którzy wykażą się przede wszystkim fachowością, a wywodzenie się z tego samego ugrupowania nie daje tej cechy automatycznie :D
przekorny pisze:
menelopa

Cytuj:
Tylko nie porośmy go aby wypowiadał się na forum :D

Wytłumacz mi,..dlaczego nie???
W moim mniemaniu każdy, kto uzyskał poparcie ze swojego okręgu wyborczego na stanowisko publiczne jest zobowiązany do kontaktów z wyborcami.

Praca posła Sejmu RP jest niewątpliwie pracą absorbującą w czasie,....ale,..nie godzę się na to, aby przedkładał ją nad,..kontakt z tymi, którzy własnoręcznie, ufając w Jego uczciwość i rzetelność, swoimi podpisami na kartach do głosowania wybrali Go na swojego przedstawiciela w Sejmie RP!!!!!

Rozróżniaj systematyczny udział w rozmowach na forum, bo tylko taki usatysfakcjowałby zainteresowanych, z kontaktem z wyborcami. Brodniak nigdy nie udzielał się na forum i próba namówienia go na zmianę tego stanu rzeczy, szczególnie teraz kiedy został posłem, prawdopodobnie skończyłaby się tak samo jak udział urzędników UM w forum… pozdrawiam wszystkich czytających z UM ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny - ajć! jak zwykle w takich sytuacjach, dywagacje pomyliły mi się z dewiacją (dywiacją :P ?)

krytyczny jako sekretarz na pewno byłby świetny.

Tytuł:
pismak
pismak

[jj

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 18:56 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Odbiegając na chwilę od głównego tematu, przekorny napisałeś:

Cytuj:
broniącego znienawidzoną ideę liberalizmu
.

Jednak jak mnie pamięć nie myli całkiem niedawno zarzucałeś mi liberalizm w poglądach na kwestie wychowania. Więc się zdecyduj czy nienawidzę liberalizmu czy go popieram....Odsyłam do wątków w którym spierałem się z Andrusem na temat gdzie umieścić moje socjalliberalne poglądy.

Druga sprawa zważając na przeszłość związkową Romana Brodniaka, trudno go traktować jako "zatwierdziałego liberała".

Mam dziwne wrażenie, że kierują Tobą inne motywy niż troska o moje poglądy. Póki co mamy, tu "wirtualną" rzeczywistość więc się nie zadręczaj.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

no liberałem gospodarczym to ty napewno nie jesteś skoro określasz się mianem socjalliberała ( czyli socjalisty gospodarczego i liberała obyczajowego)

[ Dodano: Sro Paź 24, 2007 8:06 pm ]
Co do Brodniaka to moim skromny aczkolwiek "ważnym" zdaniem jest to człowiek pseudoliberalny gospodarczo który mówi tak jak przysłowiowa chorągiewka wieje

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Andrus pisze:
no liberałem gospodarczym to ty napewno nie jesteś skoro określasz się mianem socjalliberała ( czyli socjalisty gospodarczego i liberała obyczajowego)

[ Dodano: Sro Paź 24, 2007 8:06 pm ]
Co do Brodniaka to moim skromny aczkolwiek "ważnym" zdaniem jest to człowiek pseudoliberalny gospodarczo który mówi tak jak przysłowiowa chorągiewka wieje

Nie żebym bronił Brodniaka (bo go nie znam), ale wydaje mi się, że czasem sam nie wiesz co mówisz, albo się nie wysypiasz, Andrusie ;).

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

czy Brodniak lub PO sa liberalne gospodarczo?? nie żartuj :smt082 :smt026

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

menelopa

Cytuj:
Krytyczny w decydujących momentach okazał się przede wszystkim mieszkańcem naszego regionu, któremu lewicowe poglądy nie przysłoniły oczu na szansę jaką dano nam proponując kandydata z realnymi szansami na dostanie się do sejmu.

Chyba nie chcesz mi wmówić, że krytyczny całkowicie bezinteresownie, powodowany li tylko troską o przyszłość naszego regionu, wspierał, promował i w fazie ostatecznej oddał swój cenny głos na R. Brodniaka??!!

Cytuj:
Rozróżniaj systematyczny udział w rozmowach na forum, bo tylko taki usatysfakcjowałby zainteresowanych, z kontaktem z wyborcami. Brodniak nigdy nie udzielał się na forum,...

Wydaje mi się, że Ty masz problem z rozróżnianiem pewnych spraw, nie ja. Ale to nie czas i miejsce na tego rodzaju dyskusję.
Ograniczę się jedynie do podkreślenia faktu, że wraz z otrzymaniem mandatu posła, R. Brodniakowi niejako automatycznie "spadło" na głowę szereg obowiązków.
Jednym z nich jest właśnie stały kontakt ze swoimi wyborcami.
I nie myślę w tym momencie o dyskusji na forum, przynajmniej w formie jaką my prezentujemy.

krytyczny

Cytuj:
Mam dziwne wrażenie, że kierują Tobą inne motywy niż troska o moje poglądy. Póki co mamy, tu "wirtualną" rzeczywistość więc się nie zadręczaj.

Twoje wrażenie tym razem Ciebie nie myli. ;-)
Rzeczywiście, jedynym motywem który kieruje mną nie jest, jak zasugerowałeś, troska o Twoje poglądy, lecz troska o przyszłość biura poselskiego R. Brodniaka, tym samym Jego samego a także PO regionu.
Pozdrawiam,...

Tytuł:
pismak
pismak

hh

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 18:56 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Chyba nie chcesz mi wmówić, że krytyczny całkowicie bezinteresownie, powodowany li tylko troską o przyszłość naszego regionu, wspierał, promował i w fazie ostatecznej oddał swój cenny głos na R. Brodniaka??!!

Każdy mierzy wg. siebie. Nie możesz nic powiedzieć o moim udziale w kampanii R. Brodniaka, bo w niej w ogóle (z tego co wiem ) nie uczestniczyłeś, więc podaruj sobie wszelkie teorie na temat mojej osoby.

Cytuj:
Rzeczywiście, jedynym motywem który kieruje mną nie jest, jak zasugerowałeś, troska o Twoje poglądy, lecz troska o przyszłość biura poselskiego R. Brodniaka, tym samym Jego samego a także PO regionu.

Problem, że w tym miejscu właśnie się ogromnie różnimy. Ty troszczysz się o Platformę, o biuro, o posła - jednym słowem partykularne partyjne interesy. Właśnie ustawiłeś R. Brodniaka nie jako przedstawiciela mieszkańców powiatu, tylko przedstawiciela partyjnej organizacji, co jest po prostu zaprzeczeniem idei "posła naszego powiatu".

Burmistrz, radni czy też poseł w ostatecznym rozrachunku mają służyć ludziom, wszystkim bez względu na czy są z lewej czy z prawej, czarni, zieloni, należą do PO lub nie. Ty ciągle postrzegasz wszystko jako konflikt, jedni przeciwko drugim, za grosz w Tobie zdolności konsyliacyjnych.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.