Dzisiaj jest 12 maja 2025, 22:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

mika1024, A dokładnie gdzie ma być rozlokowany ten cyrk? Kiełkuje mi pewien pomysł...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cyrk na maratońskiej się zalokuje.

Ostatnio zmieniony 07 maja 2008, 9:56 przez Jagna, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ale z Was wielcy obroncy przyrody - 2 razy do roku, gdy przyjezdza cyrk:)
Najlepiej jeszcze wezwac lokalna prase, by zaistniec w mediach, bo najczesciej organizatorom takich akcji o to chodzi.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

azja pisze:
mika1024, A dokładnie gdzie ma być rozlokowany ten cyrk? Kiełkuje mi pewien pomysł...

Jutro wam dokładnie napisze gdzie mam byc ten cyrk rozlokowany xD, a jaki ci pomysł kiełkuje ? xD

Tytuł:
obserwator
obserwator

Mnie to tam te cyrki wsio ryba. Nie podoba mi się co robią ze zwierzętami, ale jakimś super aktywistą nie jestem.

Azja jaki pomysł? Spalimy budę? :twisted:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mika1024 już napisalam gdzie

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

No dobra - podzielę się jeszcze nie w pełni przemyślanym pomysłem:

a więc: skoro w Zielonej Górze nic nie dały pikiety przed cyrkiem, bo zarówno cyrkowcy jak i "mądrzy" rodzice nic sobie z tego nie robili, to może wpłynąć jakoś na właściciela terenu. I tak, jeżeli właścicielem terenu jest przedsiębiorca prywatny, to na pewno nie chciałby mieć przylepionej łatki krzywdziciela zwierząt. Natomiast jeżeli właścicielem jest miasto - to trzeba by było poszukać innego rozwiązania - np. jakiejś inicjatywy radnych lub rozmowy z Burmistrzem.
Co Wy na to?
ps.
żeby była całkowita jasność - jestem jak najbardziej za cyrkami, ale bez udziału zwierząt. Ludzie z siebie niech spokojnie robią klaunów - a zwierzęta niech żyją tam gdzie ich miejsce.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

azja pisze:
jak i "mądrzy" rodzice nic sobie z tego nie robili

Ja jestem takim mądrym ;) I nawet mi nie wstyd z tego powodu ;)
Jak to w życiu - jeden pracuje w biurze , drugi zamiata ulice - zwierzaki mogą sobie poskakać , ku uciesze dzieci , i nie przeszkadza mi to w ogóle. Bawić nie bawi (bom za stary ;) ) - ale dziecko ma radochę i tyle. Inna sprawa , że teraz nie pójdę , bo mi się nie chce przepychać przez tłumy.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

azja pisze:
a więc: skoro w Zielonej Górze nic nie dały pikiety przed cyrkiem
ale moze akurat w Zgorzelcu by to pomogła. A wątpie zeby urząd miasta sie tym przejął a tym bardziej prywatmy przedsiebiorca. Mi tez az tak cyrk nie przeszkadza moze byc ale bez udziału zwierząt !. Jutro dam wam znac na 100% gdzie ma byc ten cyrk, dzis po prostu nie bede w zgorzelcu...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mika1024

Cały czas piszesz że napiszesz gdzie ma być cyrk, a wszyscy już wiedzą gdzie !!!

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
żeby była całkowita jasność - jestem jak najbardziej za cyrkami, ale bez udziału zwierząt.
zawsze podejrzewałem, że popierasz władze lokalne :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ot mi wielkie halo, zwierzęta w cyrku, wcale nie są maltretowane jak wam się wydaje, miałem mozliwość robić remoncik u tresera lwów w kamiennej górze (okolice), trzyma tam kilka lwów i tygrysów, jakos wcale im nie tak żle, jadło dostaja lepsze niz człowiek, same mięsko przewaznie.
A że trzymane w klatkach, psy tez niejedni trzymaja na łańcuchu lub w domu (nikt jakos takiego halo z tego nie robi) - to co niby piest taki wolny wtedy lub kot. A że nieraz twardą ręke ma, bo do takich zwierzat trzeba mieć, bo jak się nie ma to cie zje. Tak samo spróbujcie byc pobłażliwi i łagodni np dla pitbula, jak się nie pokaze twardej ręki to też nie wesoło może być.
Tyle ode mnie, moim zdaniem to co niektórzy tylko rozgłosu przy takich akcjach szukają, jak z Was tacy wielcy obrońcy to proszę, mało to bezdomnych zwierząt jest, przygarnijcie je sobie.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Cytuj:
żeby była całkowita jasność - jestem jak najbardziej za cyrkami, ale bez udziału zwierząt.
zawsze podejrzewałem, że popierasz władze lokalne :grin:

dobre :lol:

raul0505 - każdy ma prawo do swojego zdania na ten temat - nie neguje Twoich doświadczeń związanych z jednym z treserów - może akurat trafiłeś na dobrego człowieka. Natomiast ja mam inne doświadczenia z cyrkami, które pozwalają mi na stwierdzenie iż zwierzęta są bardzo źle traktowane w tych przybytkach. Jednak mam do Ciebie prośbę - nie oceniaj moich działań, twierdząc iż szukam rozgłosu, bo nie wiesz co robię i co zrobiłam w tym temacie do tej pory.
Dziękuję z góry

YELLO_35 - przykro mi, że nie pójdziesz teraz do cyrku tylko z powodu tłumu :( zajrzyj tu

A dla tych, którym jednak cyrki ze zwierzętami przeszkadzają i chcą coś w tym kierunku zrobić - polecam się do pomocy

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

raul0505 kazdy ma prawo do własnego zdania, ja tak samo jak azja trafiłam na treserów co źle traktowali zwierzeta... i stram sie pomagac bezdomnym zwierzętą wkońcu dla tego tyle ich mam xD. Azja to moze jakis małych protest zorganizujemy :smt082

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

raul0505 pisze:
trzyma tam kilka lwów i tygrysów, jakos wcale im nie tak żle, jadło dostaja lepsze niz człowiek,

mika1024 pisze:
ja tak samo jak azja trafiłam na treserów co źle traktowali zwierzeta...

teraz powstaje zasadnicze pytanie, czy cyrk, który przyjeżdża do Zgorzelca to cyrk co dobrze traktuje zwierzęta czy taki co je traktuje źle.
jeśli traktuje źle to prokurator takimi sprawami tez sie zajmuje
a jeśli traktuje dobrze to w czym problem?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.