makaron pisze:
elpeciak pisze:
tzn., że zawsze grzecznie odpowiadasz na pytania i robisz co ci każą?
ja - nie. chociażby po to by wdać się w dyskusję i wkurzyć policjanta.
Wdać sie w dyskusję i wkurzyć policjanta no chłopie to teraz zabłysnąłeś

wyczyn godny bohatera Związku Radzieckiego. A notowania twoje to za to poszły w góre zę ho, ho, ho, ho.....
tak wkurzyć, a wiesz dlaczego? bo większość policjantów wkurza dyskutujący "klient".
najbardziej lubią jak się przed nimi płaszczysz: tak panie władzo, więcej nie będę, obiecuję poprawę...
i policjantowi startującemu z pozycji siły mówię - nie
druga sprawa, że nie zawsze musi mieć rację, wszak o statystyki trzeba dbać.
makaron pisze:
elpeciak pisze:
a ja znam przypadek jak ktoś wyrzucając puszki po piwie do kosza na ulicy został zatrzymany przez policję i próbę wlepienia mandatu za spożywanie w miejscu publicznym.
no i finał jaki był? zapłacił ten ktoś mandat czy nie?
A podany przykład pasuje do wydanego wyroku no nie powiem trafiłeś w 10... co tam w 10 trafiłeśw 100.... eee!!!
finałem był mandat za obrazę ministra (wynik głębszej dyskusji)

przykład pasuje do picia piwa pod sklepem, a za to ktoś spałował tego człowieka
makaron pisze:
elpeciak pisze:
wystarczy, że ten krawężnik będzie robił co do niego należy bez przeginania pały.
policja jest po to by "chronić i służyć"
i wiesz kiedy będzie dobrze??? gdy stojąc zimą w korku będą ludziom roznosić herbatę i ciepłe koce.
tak tak i będzie przyjeżdżać na wezwania typu kot uciekł mi na drzewo i nie chce zejść proszę mi go ściągnąć. Policja wtedy nie przegnie pały na pewno.
Po twojej wypowiedzi wnioskuję, że prawdopodobnie jesteś na etapie kończenia gimnazjum i wydaje ci się wszysto proste i łatwe. No cóż pożyjesz troche na tym dziwnym Świecie dłużej to zobaczycz, ze nie wszystko jest takie proste.
a co to gimnazjum? apropo ja ciebie nie obrażam więc sobie daruj, oki?
kto mówi, że wszystko jest proste??? napisałem, że będzie dobrze jak wszystko będzie "proste".
narazie jest tak, że nie piłeś z gliną na jednej imprezie to dostaniesz mandat
za parkowanie w niedozwolonym miejscu albo pałą po łbie za wypicie piwa na chodniku.
makaron pisze:
[ Dodano: Sro Maj 21, 2008 2:05 pm ]
Bombas a ja mam nadzieje, ze ani ja ani moje wnuki i prawnuki nie doczekają sytuacji gdy policja będzie roznosić "koce i herbatę". Od tego są istytucje harytatywne a nie policja. Policja ma zwalczać przestępczość i patologie. I jeżeli zajdzie taka koniecznosć to użyć siły fizycznej broni itp. aby zaprowadzić porządek a nie podawać herbatkę jak kelner. Popatrz co sie dzieje na stadionach piłkarskich. Sądzisz, ze jak policja zacznie rozdawać koce i np. red bulle kibolom to oni zaprzestaną rozrób na stadionach? TAk bardzo jesteś naiwny?
Ja w to nie wierzę i wolę policje skuteczną nawet kosztem tego że będzie w skrajnych przypadkach brutalna.
ta... w zgorzelcu to mamy kiboli że hej, jeden nawet pił piwo pod sklepem to oberwał
rozmawiamy o tym przypadku więc chyba przyznasz, że "użycie siły" nie było konieczne, a było zwyczajnym "przegięciem"...
... drugie przegięcie to wyrok
może jakby zatłukł psa dostałby więcej, a to był tylko człowiek