Dzisiaj jest 06 lip 2025, 13:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 14:07 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

turek! jeśli to coś dla Ciebie znaczy, to dla mnie jesteś pierwszym pieniaczem tego forum. Robisz zamieszanie przy każdej prawie drobnej sprawie, która nie jest tego warta. Doprowadzasz do tego, że problemem staje się Twoje głośno wykrzyczane zdanie a nie dyskusja na temat rzeczywistego problemu. Robisz nikomu niepotrzebną zadymę.
Odpuść proszę.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Turek jesteś jednak nie do zakceptowania. Stawiasz śie jak policjant po drugiej stronie mocy a jednocześnie chciałbyś egzekwować demokrację na bardzo wysokim poziomie
Stajesz się nie demokratyczny i nie obiektywny. Jazda na rwerze po chodniku wobec braku ścieżek jest dwuznaczną sytuacją i należałoby mocno zastanowić sie nad wyrokiem ad chock

Ostatnio zmieniony 16 maja 2009, 19:24 przez bog180, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Co do wypowiedzi Turka:

Już nie mogę się doczekać aż Twoje dzieci podrosną i np. w wieku 12 lat wrócą z mandatem od jakiegoś upartego Pana Policjanta, który wlepił im mandat za jazdę pochodniku. :lol:

Mimo wszystko wiem, że popełniłem błąd jazdą po chodniku. Nie zrobiłbym tak gdyby nie zmuszała by mnie do tego sytuacja w naszym mieście: brak ścieżek rowerowych, stan nawierzchni i dziury na ulicach oraz kierowcy którzy traktują rowerzystów jak "coś gorszego na drodze". ;)

Widzę, że jesteś z tych ludzi, którzy mają w nosie wszystko zanim sami nie staną się ofiarą.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Piszecie o ofiarach, a pomyślcie o ludziach którzy chodzą chodnikiem i sa szturchani lub zaczepiani kierownicą rowera, albo muszą schodzić rowerowi z drogi no ale skoro nie ma ścieżek rowerowych to niech cierpią piesi. Chodnik jest dla pieszych. A tak na marginesie nie można dać osobie poniżej 17 lat mandatu. Wiec 12 letnie dzieci nie przyniosą mandatu.

Tytuł:
obserwator
obserwator

A ja sie zastanawiam gdzie jest policja lub straż miejska, gdy na zalewie pod sam plac zabaw podjeżdżają samochodami, oczywiście omijając słupki blokujące wjazd, troche bywa to irytujące gdy na spacerze, tam gdzie nie powinien mija cię samochód.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

No coz, moje zdanie na temat milicjantow juz tutaj gdzies na forum padlo z dobitnymi przykladami. Ostatnio moi koledzy mieli tez troszke z nimi wspolnego (wlasciwie to jeden, inz. z wyksztalcenia) no i jakby to powiedziec. Nie wydaje mi sie zeby Ci ludzie byli kompetentni. Ida zupelnie na latwizne, nie maja za grosz kultury, maja przerosniete ego (a sa "slugusami" za moje pieniadze, z moich podatkow, i dokladnie tak powinni sie zachowywac bo niczym wiecej nie sa <przynajmniej swoim postepowaniem nie zasluzyli by traktowac ich lepiej>).

Dla mnie na szacunek trzeba sobie zapracowac, wykazac sie kultura, zachowaniem i inteligencja. Milicjanty w znacznej wiekszosci niestety tego nie maja. Chociaz zdazaja sie nawet i u nas tacy, co zachowuja sie normalnie, ale jednak, reputacje psuja im ich koledzy.

Prawda jest taka ze milicjantem jest ktos, kto ma wykonywac rozkazy, dzialac wg pewnego modelu, nazwijmy to programu. Wysoka inteligencja niestety nie jest tu wskazana, poniewaz czlowiek co lubi sie zastanowic nad tym co robi, po prostu zaczal by zadawac pytania (czy to nie glupie?), albo zaczal by normalnie zajmowac sie naprawde waznymi rzeczami (co oslabilo by pozycje kolegow i pokazalo ze naprawde jest zle) zamiast, jak pewne zwierzeta rogate, postepowac wg tego co mu napisali "tak jak robi reszta". Tak wiec nie wymagajmy czegos od osob, ktore zostaly wlasnie tak wybrane, i pod tym katem, a nie inaczej...

Ostatnio zmieniony 18 maja 2009, 0:12 przez Nicram, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 14:09 przez turek, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

Nicram jak Ty kiedyś pójdziesz do pracy też będziesz czyimś sługusem pomimo wykształcenia, że ktoś jest inż lub mgr to nie znaczy, że jest mądry jedno nie idzie z drugim w parze. A to że policja utrzymuje się z Twoich pieniędzy hmm .... nie tylko z Twoich, i jeżeli policja jest zła tylko dlatego że daje nam mandat za coś za co zasłużyliśmy, bo popełniliśmy wykroczenie lub w Twoim wypadku koledzy inż. to współczuje toku myślenia.

Tytuł:
pismak
pismak

ArturZgorzelec pisze:
Piszecie o ofiarach, a pomyślcie o ludziach którzy chodzą chodnikiem i sa szturchani lub zaczepiani kierownicą rowera, albo muszą schodzić rowerowi z drogi

Ale ja Cię proszę… szturchani, zaczepiani. Nie demonizujmy bo pomyślę, że chodniki w mieście to prawdziwe pole walki między rowerzystami i pieszymi ;) Owszem ludzie schodzą z drogi rowerzystom czy jak wolisz kierowcom rowera ;). Schodzą również kiedy jakiś rodzić jedzie z wózkiem dziecięcym, kiedy ktoś idzie znad przeciwka, kiedy ktoś jedzie na rolkach… To się nazywa kulturalne zachowanie w miejscu publicznym. Tobie pewnie chodziło o wariatów i ignorantów którzy zasuwają na rowerze nie zwracając uwagi na innych. W temacie rowerzystów na chodnikach chodzi o rozróżnianie wspomnianych wariatów od rowerzystów, którzy korzystają z chodników ze względu na fakt, iż ruch na nim jest bezpieczniejszy a oni sami chcą się do niego dostosować. Tych pierwszych należy piętnować i karać. Tym drugim należy dać szansę aby mogli czuć się bezpiecznie podczas jazdy na rowerze. Nie mam zwyczaju jeździć po chodnikach ale przyznaje, że mi się zdarza (dojazd do bankomatu, sklepu etc) Jazda chodnikiem wiąże się uważaniem na pieszych, lampy, śmietniki, krawężniki oraz wszystko o co możesz zaczepić bądź walnąć głową. Jest to średnio przyjemne, przynajmniej dla mnie, stąd moje przekonanie, że chodnikami jeżdżą ci co nie mają umiejętności poruszania się po naszych ulicach.
ArturZgorzelec pisze:
nie ma ścieżek rowerowych to niech cierpią piesi

Co tak naprawdę da pieszym powstanie w Zgorzelcu dróg rowerowych? W naszych realiach miejskich w nielicznych miejscach można wybudować oddzielną drogę rowerową. W większości będzie to droga pieszo - rowerowa. Dzisiaj jadę po chodniku, jutro będę jechał po pasie wydzielonym dla rowerzystów z chodnika. Chodniki nie są z gumy i przestrzeń, z której będziemy korzystać będzie taka sama. Czy Ty jako pieszy widzisz jakąś praktyczną różnicę? Jako rowerzysta nadal będę musiał uważać na dzieci, o których wspomina Turek a piesi na rowerzystów. Czyli bez zmian. Wypadek na chodniku czy na drodze pieszo – rowerowej zawsze będzie wypadkiem. Jeżeli nie zachowam ostrożności i potrącę dziecko Turka to zrobi mi z pupki jesień średniowiecza. Będzie miał gdzieś, że miałem prawo tamtędy jechać. Różnica będzie taka, że jeżeli dziecko wtargnęło na pas wydzielony dla rowerzystów to Turek będzie winny i zapłaci ewentualny mandat. Tak więc proponuje więcej zrozumienia i chęci w dzieleniu się przestrzenią miejską. Bierzmy przykład z naszych sąsiadów z Goerlitz. Ile tam jest wydzielonych dróg rowerowych? Stosunkowo mało. W większości są to drogi pieszo – rowerowe i jakoś nie zauważyłem, że ludzie którzy „chodzą chodnikiem są szturchani lub zaczepiani kierownicą rowera, albo muszą schodzić rowerowi z drogi”
Nicram, wnioskuje, że jesteś kolejnym wykształciuchem, który dzieli ludzi ze względu na to czy przed nazwiskiem mają mgr. inż., czy nie. Ty chyba będziesz potrzebował mieć przed nazwiskiem dr żeby zrozumieć pewne podstawowe sprawy. Jeżeli zdjęcie, które zamieszczasz przedstawia Ciebie to należy tylko współczuć, że tak młody człowiek ma tak poryty beret. Za Twoje pieniądze to może utrzymuje się sprzedawca pokemonów a nie policja. Policjanci, o których tak źle piszesz, składali się wraz z innym płacącymi podatki na Twoją edukację. Z tego co czytam to pieniądze wyrzucone w błoto. Chyba powinieneś je zwrócić :P
Nicram pisze:
Wysoka inteligencja niestety nie jest tu wskazana, poniewaz czlowiek co lubi sie zastanowic nad tym co robi, po prostu zaczal by zadawac pytania

Po tym co przeczyatłem Tobie w najbliższym okresie zadawanie pytań nie grozi :P

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Tobie pewnie chodziło o wariatów i ignorantów którzy zasuwają na rowerze nie zwracając uwagi na innych.

Wg mnie to nam wszystkim właśnie o tych ignorantów (ładnie ich nazwałeś btw) chodzi 8)

Nicram pisze:
wlasciwie to jeden, inz. z wyksztalcenia)

A jaki to ma związek , przpraszam ;)

Nicram pisze:
milicjantem

Młody jesteś , a pamiętasz nazwę tej firmy? ;)

Cytuj:
Piszecie o ofiarach, a pomyślcie o ludziach którzy chodzą chodnikiem i sa szturchani lub zaczepiani kierownicą rowera, albo muszą schodzić rowerowi z drogi no ale skoro nie ma ścieżek rowerowych to niech cierpią piesi. Chodnik jest dla pieszych. A tak na marginesie nie można dać osobie poniżej 17 lat mandatu. Wiec 12 letnie dzieci nie przyniosą mandatu.

Ja z tym się akurat zgadzam - i czuje niepokój gdy np. na Kościuszki rower zza pleców śmiga mi z prędkością auta... :roll: Ale tak jak na wstępie potwierdziłem - chodzi tylko o ignorantów i nie widzę powodów żeby szanujący się cyklista miał się obrażać ;)

Tytuł:
pismak
pismak

raul0505 pisze:
A ja sie zastanawiam gdzie jest policja lub straż miejska, gdy na zalewie pod sam plac zabaw podjeżdżają samochodami

A ja się zastanawiam czy ktoś miał ochotę zgłosić ten fakt policji bądź straży miejskiej.
Mnie też to wkurza – zwróciłem się pisemnie do UM o uniemożliwienie wjazdu przez plażę. Mam nadzieję, że coś z tym zrobią. Więc jak ktoś nie będzie mógł podjechać samochodem z dzieckiem pod samą huśtawkę to sorry ;)
YELLO_35 pisze:
nie widzę powodów żeby szanujący się cyklista miał się obrażać

Kto tu się obraża - dalej będę polował na Turka i jego rodzinę :D Nie zna dnia i godziny. Mam nowe opony z bieżnikiem w kształcie płomieni. Fajnie będzie wyglądał odbity na jego szyji :lol: Jesteśmy bardzo szanowani przez policjantów ;) Jakbyś ostrożenie nie jechał po chodniku to i tak dla nich jesteś potencjalnym źródłem łatania dziury budżetowej... Kury znoszącej złote jajka się nie zarzyna :P

Ostatnio zmieniony 18 maja 2009, 11:24 przez PiTeK, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

ArturZgorzelec pisze:
Nicram jak Ty kiedyś pójdziesz do pracy też będziesz czyimś sługusem pomimo wykształcenia, że ktoś jest inż lub mgr to nie znaczy, że jest mądry jedno nie idzie z drugim w parze. A to że policja utrzymuje się z Twoich pieniędzy hmm .... nie tylko z Twoich, i jeżeli policja jest zła tylko dlatego że daje nam mandat za coś za co zasłużyliśmy, bo popełniliśmy wykroczenie lub w Twoim wypadku koledzy inż. to współczuje toku myślenia.

Widzisz pracuje, i nie mam szefa. Zgadnij jak to mozliwe... Policja nie jest zla bo daje mandaty ludziom za to, ze popelniaja wykroczenia. Policja jest zla, bo nie dziala w dobrej wierze i wszyscy o tym dokladnie wiedza. Przyklad z pierwszego osta to pokazuje, ale wszyscy, dokladnie wszyscy wiemy ze to taka milicyjna "norma". Ja tez jezdze rowerem, skoro juz o tym mowa. Pamietam jak mialem moze z 12 lat, jechalem poboczem z zakupami do domu iz atrzymala mnie policja na kontrole. No ok sprawdzili czy czasem swojego starego rowera, jak kazdy 12 latek nie ukradlem. Po chwili przejechal po chodniku jakis rowerowy wariat. Ominal tez milicjantow i co... I oczywiscie nic. Od malego widac jacy sa milicjanci, wiec nie oszukujmy sie. Skonczmy z hipokryzja i nazywajmy rzeczy po imieniu.

I nie nadintepretuj sobie tego co pisze (w kwestii toku myslenia) bo to bardzo zle robisz, i jedynie dostosowujesz do tego co ci sie wydaje.

Napisze to co juz wielokrotnie pisalem. Organ scigania w obecnej postaci u nas to rak. Nalezalo by go wyciac i na jego miejsce wsadzic cos, co dziala naprawde, i zajmuje sie prawdziwymi problemami, a nie znajdowanymi po najmniejszej linii oporu. W innym wypadku dalej do czynienia mamy z PRL-owska milicja.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Kto tu się obraża - dalej będę polował na Turka i jego rodzinę

Oszczędź żonę i dzieci - to całkiem fajna gromadka. Ich pech polega na tym , że mężem i ojcem jest wróg cyklistów Turek ;) :smt026

PiTeK pisze:
Jakbyś ostrożenie nie jechał po chodniku to i tak dla nich jesteś potencjalnym źródłem łatania dziury budżetowej... Kury znoszącej złote jajka się nie zarzyna :P

Szczerze mówiąc i mi zdarza się jeździć po chodniku - z 7-letnią córką. Co prawda większość odcinków w Goerlitz ale jeśli służby zaczają się przy moście staromiejskim to już po mnie ;) Wtedy zapłacę pewnie za ten idiotyzm.

Zauważcie jaki problem - nie ma gdzie u nas jeździć z dzieckiem na rowerze - bo nawet w parkach są zakazy.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam. Chciałam wtrącić parę słów o jeździe rowerem po chodnikach. Jetem, a w zasadzie moje dziecko, jest ofiarą właśnie takiego jeżdżenia. Mój syn został potrącony przez Rowerzystka, która jadąc ze swoja koleżanką i ,o zgrozo, dzieckiem, całą szerokością chodnika oraz prowadząc konwersację, nie zauważyła wychodzącego z bramy (wyjście prosto na chodnik) mojego 4 letniego syna i go potrąciła. Nie poczuwała się do winy wcale, nawet nie przeprosiła...... Ale policja została wezwana i pani została ukarana. Syn ze spotkania z tą panią ma ślad na czole (4 szwy). W związku z tym moje stanowcze Nie dla rowerzystów na chodnikach.
pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.