Dzisiaj jest 14 maja 2025, 2:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

No odezwał się odnowiciel, co to tylko krzyczeć potrafi.
Najpierw powiedz co Ty w życiu osiągnąłeś, gdzie się sprawdziłeś i jak działasz oprócz zwykłego tworzenia polskiego piekła.
Odpowiem Ci jednak bardzo krótko kwestie o których napisałem: plac przy Arkadii, fontanny parki były już dawno przygotowane do realizacji. Obecny BM zrezygnował z dokumentacji, z planów i koncepcji. Zrezygnował bo podobnie jak Ty uważa że wszystko wie lepiej, że zrobi to sam. przykłady są widoczne. Tworzenie dokumentacji na hale sportową zajęło ponad dwa lata, czy też w tym uczestniczyłeś?

A teraz kończąc jeśli masz coś do zaproponowania, to powiedz a ja wszem i wobec, łącznie z zaznaczeniem na wniosku poinformuje, że jest to wniosek przekazany na Forum przez "sławka"

Ostatnio zmieniony 01 wrz 2009, 22:52 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Marko pisze:
Najpierw powiedz co Ty w życiu osiągnąłeś, gdzie się sprawdziłeś

Na promocję mojej osoby przyjdzie pora. Chcę wiedzieć ile w Twoich słowach dotyczących wniosków jest propagandy a ile fachowej oceny sytuacji miasta i jego możliwości. Bardzo chciałbym aby w mieście była wspaniała fontanna, która umieszczana by była na każdym folderze reklamowym jako wizytówka Zgorzelca. Ale nie wyobrażam sobie sytuacji w której przy wspaniałej fontannie stoi osoba i prosi o datki na życie „bo miasto wybudowało fontannę i zabrakło na pomoc socjalną”.
Nie odpowiedziałeś mi na pytanie co do budowy skateparku. Ta rampa to był wabik wyborczy dla młodych czy zwyczajnie nieprzemyślana inwestycja? To co miało służyć dzieciakom od samego początku było niewypałem. Zapytaj się swoich skaterów dlaczego jej nie używają. Dalej chcesz brnąć w kierunku budowy skateparku za grubą kasę dla garstki dzieciaków czy najzwyczajniej nie masz innych pomysłów?
Marko pisze:
Odpowiem Ci jednak bardzo krótko kwestie o których napisałem: plac przy Arkadii, fontanny parki były już dawno przygotowane do realizacji.

Co rozumiesz przez przygotowane do realizacji? Były ujęte w planie budżetu, czy dokumentacja o której mówisz była gotowa? A może to tylko kolejny przejaw futurologii bez planu realizacji?
Marko pisze:
Tworzenie dokumentacji na hale sportową zajęło ponad dwa lata, czy też w tym uczestniczyłeś?

Nie dane mi uczestniczyć w czymś takim. Poza tym nie jestem przekonany czy budowa hali to dobry pomysł. I co z tego, że tworzenie dokumentacji trwało 2 lata? Wy modernizowaliście stadion. Nie musieliście wykupywać gruntów, planować dojazdów, robić badań środowiskowych (czy jak to się nazywa). Zajęło wam to ponad 6 lat. Gdybyście mieli robić wszystko od podstaw, jak to ma miejsce w przypadku hali, to sądzę, że dopiero teraz kończylibyśmy stadion.
Marko pisze:
A teraz kończąc jeśli masz coś do zaproponowania

Proponuję abyście przestali wreszcie patrzeć na nasze miasto poprzez pryzmat interesu partyjnego. Krztusicie się kiedy macie powiedzieć coś dobrego o przeciwnikach. Za to wytykanie błędów idzie wam wspaniale. Niestety nie można tego złożyć jako wniosek do budżetu. Co do wniosków budżetowych to mam radnego ze swojego regionu i z nim podzielę się swoimi propozycjami.

Ostatnio zmieniony 02 wrz 2009, 15:56 przez sławek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Sławku - w tej garstce dzieciaków do tego skateparku jest moja córka i to wcale nie jest GARSTKA - i jest potrzebne miejsce dla nich .

Tytuł:
pismak
pismak

sławek dzięki za kolejny Twój głos.
Zastanawiam się, od kiedy zwracasz się do indywiduaknej osoby przez Wy, choć mogę się domyśleć, środowisko...........itp/
To nie jest jednak sprawa o której chciałem Ci napisać.
Chcesz odpowiedzi na pytanie co z postawioną rampą przy MDK. Informuję Ciebie, ze rampę wg. mojej wiedzy postawiono jeszcze przed rządami Burmistrza Fiedorowicza a już z pewnością przed czasem kiedy ja zostałem radnym. Pewnie gdybym nim był wcześniej też miałbym na to wpływ tylko jednym głosem. Jestem zwolennikiem wykonania zadań od początku do końca i to przy najwyższej jakości, nas nie stać na tandetę bo za tym idzie marnotrawstwo. Słowem całkowicie zgadzam się z Tobą w kwestii rampy.
Kwestia Skateparku to sprawa, o którą proszą już trzy lata młodzi mieszkańcy naszego miasta, oni też maja prawo głosu, obecny BM zwodzi ich już trzy lata, może to jego tempo pracy ale wnioskodawcy zaczynają się niecierpliwić i maja rację.
Dla Twojej informacji plac przy Arkadii, fontanna jedna i druga były już w budżecie i to zadania, które z realizacji wyrzucono na wniosek obecnego BM, zaraz po dojściu do władzy.
Generalnie cieszę się, że zdecydowałeś się przekazać wnioski do budżetu swojemu radnemu. To dobry kierunek, jeśli będą logiczne to i ja z chęcią je poprę.
Jeszcze raz zaznaczam, że w całej sprawie nie chodzi o jad polityczny tylko o rozszerzenie konsultacji społecznych.
Życzę powodzenia i twórczego działania.
PS.
Zapomniałem o stadionie.
Odpowiem Ci tak, stadion miejski w Zgorzelcu modernizowano etapami w sposób dobrze zaplanowany a przede wszystkim przy pełnym zabezpieczeniu finansowym z zewnątrz. Nie będę podawał tu szczegółów, życze tylko takiego działania chociaz przy jednej inwestycji obecnemu BM. Może wtedy nasze zadłużenie nie wzrastałoby tak szybko.
Popatrz ile miasto kosztował Orlik to ogłoszony niemalże rekord Polski, czy Wiesz ile kosztować będzie jego eksploatacja? Pewnie Wiesz, ze przykładów mogę podać dużo więcej, to jednak nie to miejsce.

Ostatnio zmieniony 02 wrz 2009, 21:05 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Popatrz ile miasto kosztował Orlik to ogłoszony niemalże rekord Polski

Ja Cie Marko proszę Ty wyrażaj się poprawnie i rzeczowo !!!!!!
Dla tej ilości boisk w Zgorzelcu oraz infrastruktury towarzyszącej,

TO BYŁ REKORD POLSKI !!!

NIKT W POLSCE DROŻEJ NIE WYBUDOWAŁ
Chciałbym zapytać po przestudiowaniu artykułu, czy nasza murawa posiada odpowiednie atesty?
http://wiadomosci.onet.pl/2036496,11,item.html

Marko proszę najszybciej, jak to będzie możliwe o odpowiedź w temacie.

Czy murawa znajdująca się na boisku zgorzeleckiego Orlika posiada właściwe atesty i dopuszczenia do kontaktu z ludzmi.

Zaznaczam, że chodzi tu o zdrowie młodzieży.

P
G

Ostatnio zmieniony 03 wrz 2009, 10:47 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.