makaron pisze:
To czy odchodzi czy nie to się okaże po wyborach
W moim mniemaniu powinien odejść już teraz.
Miasto miałoby mniej strat wynikłych z jego błędnego działania i nietrafionych decyzji.
makaron pisze:
Grzegorzu ty natomiast piszesz swoje wypowiedzi w taki sposób, że inaczej nie można odczytać ich jak tylko przedwyborcza propaganda.
Wielce szanowny Makaronie.
Moją główną intencją jest aby Rafał Gronicz, możliwie jak najszybciej skończył urzędowanie na stanowisku burmistrza.
Jeśli przy okazji promuje Fiedię....
Kogoś przecież muszę. Nie mogę dopuścić do tego, że przypadkiem R. Gronicz miałby zostać powtórnie choćby kandydatem na burmistrza. Nie nadaje się i tyle.
makaron pisze:
Spokojnie Grzesiu jest jeszcze czas i niech każdy sobie sprawę przemyśli. Procedura kandydowania na burmistrza jest określona ustawowo i trzymajmy się tego.
Być może jestem impulsywnym (wyrywnym) człowiekiem ale ... jeśli dzisiaj nikt nie chce puścić nawet prognozy .. to jak mam to rozumieć?
Makaronie!!
Od kilku miesięcy sam chodzę, szukam i publikuję na tym forum potencjalnych kandydatów na stołek i proszę o Wasze wypowiedzi na ten temat.
Nie miałem czasu przed poprzednimi wyborami, chociaż mówiło się w kuluarach, że "w poprzednich wyborach z Fiedią wygrałaby nawet krowa, gdyby startowała" .... tak źle przygotowaną kampanię miał m> Fiedorowicz.
Dzisiaj jest inny czas.
Sam dojrzałem i wiem, że dawanie kredytu zaufania dla obozów, które desygnują niewiadomego pochodzenia człowieka na stanowisko, które od samego początku go przerasta jest błędem.
Muszę mieć trochę czasu na poznanie kandydata.
Ja nie twierdzę absolutnie, że M. Fiedorowicz to mój ostateczny kandydat.
Stwierdzam jedynie fakt, że jest pierwszy.
Stwierdzam, że spokorniał i chyba już wie, że ma służyć społeczeństwu a nie na odwrót.
Stwierdzam, że nabył doświadczenia z drugiej strony biurka.
Jeśli ktoś w miarę szybko przedstawi mi kandydata, który ma większe doświadczenie i daje szansę niemal pewną, ze działał będzie dla dobra całej społeczności lokalnej, to ... czemu nie.
makaron pisze:
"Burmistrzował" nam ponad 8 lat i wielu spraw nie rozwiązał, a niektóre z nich Gronicz w ciągu 3 lat załatwił.
Makaronie
Z całym szacunkiem dla Ciebie ... ale to R. Gronicz spowodował straty w budżecie miasta idące na wiele, wiele tysięcy, żeby nie powiedzieć milionów.
Czegokolwiek się weźmie, to budżet ponosi straty.
Przecież wiesz ..
Jeśli nie, to postaram się w osobnym poście wyartykułować te porażki na specjalne Twoje życzenie.
makaron pisze:
"chodniki i latarnie należą się mieszkańcom jak psu buda"
Ciekawe
Dobrze, że poruszyłeś ten temat.
Jakoś ja złożyłem pismo o remont chodnika kilka lat temu. Cały czas przychodziły do mnie pisma, że ze względu na brak funduszy remontu nie będzie. Jak zaczęto w tym roku remontować, to skończono 50 metrów od mojej posesji.
Świadomie i celowo?
Nie wiem.
Zakończono i koniec.
makaron pisze:
A to, że Fiedorowicz będzie reprezentował interesy wąskiej grupy przedsiębiorców wcale nie przemawia za tym że jest najlepszym kandydatem.
Nie przesadzaj.
To Rafał Gronicz na samym początku swojej kadencji powiedział, że się nie spotka z mikro i małymi przedsiębiorcamia, bo nie ma takiej możliwości.
Wiesz jak mi było przykro?
Po raz pierwszy wtedy poczułem się, jakbym dostał w pysk od burmistrza.
Burmistrz spotkał się oczywiście z kilkunastoma przedsiębiorcami reprezentującymi duże przedsiębiorstwa.
makaron pisze:
Burmistrz ma dbać o interes jak najszerszej liczby mieszkańców.
Sądzę, że Fiedia będzie potrafił mnie reprezentować.
Stąd też moje uwagi do Was.
Fiedia na burmistrza a my mamy wprowadzić najlepszy z możliwych systemów kontroli działań burmistrza.
Ja wierzę każdemu w myśl zasady: "wierz i kontroluj".
pisor pisze:
Ja też chcę uzyskać odpowiedź, skoro Grzegorz w zawiły sposób unika odpowiedzi na proste pytanie to może kandydat odpowie.
Przecież odpowiedziałem
Działalność doradcza. Człowieku już jaśniej nie można.
Chcesz PKD ?
pisor pisze:
Panie Fiedorowicz od wielu lat prowadzę działalność gospodarczą w Zgorzelcu ale o Pana działalności jakoś nie słyszałem.
To, że prowadzisz działalność nie znaczy, że masz słyszeć o wszystkich prowadzących działalność gospodarczą na tym terenie.
Mógłbym wymienić przynajmniej kilkanaście firm działających w tym regionie, zwłaszcza jednosobowych, o których istnieniu nawet nie wiesz.
pisor pisze:
jakie obroty osiągnęła firma w 2008r?,
Dobry żart.
pisor pisze:
na jakiej formie opodatkowania jest Pana firma?
Niektóre dane są jawne i możesz uzyskać odpowiedź w EDG UM Zgorzelec.
Dla ułatwienia dodam, że wszystkie szare pola w EDG-1 są jawne.
pisor pisze:
Jeżeli prowadzi pan firmę i tak wspaniale Panu idzie to co takiego się stało,
że raptem chce Pan zrezygnować i powrócić na stołeczek budżetowy, ustaloną pensje.
Pisor
To nie sądzę, ze Fiedia w tym poście odpowie. To mój post. Nie wiem czy czyta.
Mógłbym tutaj odpowiedzieć, co sam sądzę w oparciu o jego wypowiedzi ale to chyba Ciebie satysfakcjonować nie będzie.
pisor pisze:
Chyba, że chce dzielic Pan Szanowny Jedyny kandydacie publiczne pieniądze,
bo na swoim pan nie potrafi?
Wg mnie to jest chyba całkiem odwrotnie. Ale mogę się mylić.
Pisor mam w chwili obecnej Fiedin i …. nikogo więcej.
Fiedia ma zalety i doświadczenie.
Chciałbym abyśmy jego wady wyeliminowali … tyle.
P
G