Dzisiaj jest 06 lip 2025, 6:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

wiesz co Grzegorzu, ja tez ma takie samo wrażenie jak gornik. Coś ściemniasz. Ściemniasz na tyle, ze nawet nie doczytałem Twojego ostatniego posta do końca.

Tytuł:
pismak
pismak

tadam pisze:
Coś ściemniasz.

Coś mówisz ... ale co ????

tadam pisze:
Ściemniasz na tyle, ze nawet nie doczytałem Twojego ostatniego posta do końca.

Wnioskuje, że albo nie zrozumiałeś, co napisałem albo ja napisałem zbyt ogólnie.

Napisać komuś po jego poście:
Coś ściemniasz sprawia, że odnosze wrażenie, że starasz się dyskredytować moją osobę z definicjai a nie z powodu wypowiedzi.

Jak mam Wam wytłumaczyć, że wupowiedziałem swoje zdanie na temat kandydata na burmistrza?
Pierwszego ...
Odważnego ...

Prosiłem Was już od kilku miesięcy o podanie mi kandydatów. Nie podaliście. Nie powiedzieliście nawet, kto Waszym zdaniem najlepiej nadawałby się.
Mam dość rządów R. Gronicza i szukam następcy. Jasne?
Sam w końcu znalazłem o oceniłem.A wy mnie oceniacie, jaki to ja jestem, skoro takiego kandydata przedstawiam.
Kandydata oceniajcie.

P
G
niezaprzeczalnie ....

Tytuł:
obserwator
obserwator

Rzeczywiście jest nieporozumieniem ocenianie ludzi, tych którzy są za określonym kandydatem. a nie ocenianie konkretnego kandydata! Odpowiadam na wcześniej zadane mi pytanie. Otóż jestem za takim Burmistrzem, który będzie zdecydowanie lepszy niż ten co aktualnie jest.Skoro na razie mamy jedną kandydaturę to oczywiste, że pole manewru jest ograniczone.Nie mam porównania. Tak więc na chwilę obecną jestem za tym kandydatem, który miał odwagę powiedzieć STARTUJĘ!!! Czy zmienię zdanie, tego nie wiem, raczej nie, chyba że na Burmistrza Miasta Zgorzelec zgłosi się, no właśnie kto?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
albo nie zrozumiałeś, co napisałem albo ja napisałem zbyt ogólnie

dokładnie albo to albo to :roll:

Dodam, ze zawsze czytałem Twoje przydługawe posty i czasami się z nimi zgadzałem, ale tutaj coś ściemniasz. Odnoszę wrażenie, ze tylko czekałeś kiedy wystartować z tą kampanią i z tymi peanami na cześć Fiedii. Ale to tylko wrażenie, które odniosłem. Może zmienię zdanie z biegiem czasu i kampanii.

Grzegorz pisze:
wy mnie oceniacie, jaki to ja jestem

Tak, ja oceniam Ciebie, Fiedia został oceniony 3 lata temu, piastujący stanowisko burmistrza będzie oceniony niebawem... Ty zaraz ocenisz mnie i wszystko gra i buczy :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

tadam pisze:
Odnoszę wrażenie, ze tylko czekałeś kiedy wystartować z tą kampanią i z tymi peanami na cześć Fiedii. Ale to tylko wrażenie, które odniosłem. Może zmienię zdanie z biegiem czasu i kampanii.

taaaadammmm !!!!! .. zabrzmiało nader głośno

Tadam tylko czekałem na taki niecny zarzut.
Uprzejmie donoszę, że moje zdanie na temat Fiedii wypowiedziałem już dużo wcześniej.
Jeśli masz możliwość wyszukania, to kilka miesięcy wcześniej "wielkimi, chyba czerwonymi wołami" wypisywałem "Fiedia wróć".
Ja to pisałem pierwszy.
Ja pierwszy.
Jaaaaaaaaa!!!

Możesz to sprawdzić. Ja w każdym bądź razie chciałbym zauważyć, że moja "miłość do Fiedii kształtowała się na przestrzeni okresu rządów R. Gronicza i tym bardziej wzmacniała się im więcej błędów popełniał Gronicz podczas pełnienia swoich rządów.
Błędów Gronicza była i jest WIELKA MASA, więc wiesz, jaka jest miłość.

Mam nadzieję, że po powrocie Fiedii na stanowisko zostanę należycie doceniony.
Ze swojej strony proponuję mi miejsce vice (jeszcze nie wiem jakiej części) oraz stanowisko przewodniczącego rady nadzorczej przynajmniej w 8 spółkach.
Dodatkowo miejsce w alei zasłużonych w przypadku przedwczesnego zejścia.
oraz darmowy napój podczas meczów koszykówki.
aha .. i darmowy przejazd linią autobusową nr 50.

P
G

nieustannie ... i niezaprzeczalnie ...

Tytuł:
obserwator
obserwator

Grzegorz pisze:
gornik pisze:
Piszesz "jakieś usługi okołobiznesowe" czyli piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia lub celowo kręcisz

Szanowny górnmiku
gornik pisze:
Piszesz "jakieś usługi okołobiznesowe" czyli piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia lub celowo kręcisz.

Mówiąc krótko ściemniasz

buuuuuuuuu nie tak powinieneś mnie odebrać.
Szanowny Górniku mniemam, że świadczysz pracę na zasadzie umowy o pracę w przedsiębiorstwie, które wydzieliło Ci pewien odcinek pracy do wykonania i patrzysz z perspektywy swojego stanowiska na działalność gospodarczą prowadzoną przez innych. ....

Zamiast pisać ten przydługawy tekst trzeba było odpowiedzieć na konkretne pytanie nie tylko moje, odpowiedzieć jednym zdaniem.

Skoro piszesz tekst na stronę to znaczy że dalej ściemniasz.

Grzegorz pisze:
gornik pisze:
Tobie się w głowie poprzewracało, z taką determinacją walczysz o ewentualny stołek

Szanowny Górniku niepotrzebnie się denerwujesz.
Uwierz mi jedyne o co walczę, to element, który jest na dole ... przeczytaj stopkę.
Górniku nie jest moim marzeniem zarządzać w jednostce samorządowej.

nie denerwuję się, nie odpowiadasz wprost na konkretne pytania, nie czytasz postów (ze zrozumieniem), masz szablonowe nijakie odpowiedzi.

Grzegorz pisze:
gornik pisze:
Chłopie obudź się tamte czasy już dawno minęły, MOKONY, WRONY itp

Wiem, wiem. Górniku te czasy minęły około 20 lat temu a Ty nadal ludzi mierzysz kategoriami czerwony i inny.
Czy to, że świadczyłem usługę dla byłego komunisty dyskredytuje mnie w Twoich oczach w dalszym życiu.
Górniku widzę Twoją nienawiść w stosunku do ludzi, którzy urodzili się w poprzednim systemie.
Górniku czy to, że urodziłem się w Komunie dyskredytuje mnie w Twoich oczach ?
A moze masz inny system wartościowania ludzi. Jaki?

Znowu ściemniasz , brzydzę się ludźmi będącymi przy władzy w tamtych czasach, oni nas gnoili, zwykłych ludzi i co gorsza dalej tęsknią za tamtymi czasami, skoro
wyzywasz mnie od towarzyszy oraz każesz mi czekać na wytyczne z komitetu centralnego !!!

Grzegorz pisze:
pisor pisze:
To raczej praca u "króla bananów"

Czy wszyscy, którzy świadczyli działalność "królowi bananów" są beeeee ?????
Zaczynam się powoli mniej dziwić temu, że "król bananów" coraz częściej sięga z usługami po firmy zewnętrzne podczas inwestowania w tym regionie.
To może przyznam się bez bicia.

Tutaj chyba komuś chodziło o uściślenie działalności gospodarczej Fiedii o której wspomniałeś
a nie o króla bananów

Grzegorz pisze:
Czy naszym celem jest likwidacja ludzi bogatych?
Tak było właśnie za Komuny. O to walczymy?

dlatego komuchów nie można dopuścić do władzy

Tytuł:
obserwator
obserwator

Mam pytanie do Górnika. Pokuś się o definicję komunizmu, bo ja w tym co piszesz nie widzę żadnej logiki. I Jeszcze jedno ja mam ponad 50 lat, przeżyłem tamten szczególny okres w naszej historii, ale nie mam takich jak TY złych doświadczeń. Nie odczytuj tego, że pochwalam tamtą epokę. Stąd też nie jest dla mnie istotne kto i jaką pełnił wówczas funkcję, ważne, że był CZŁOWIEKIEM. A już określanie wszystkich mianem komucha to gruba przesada i powinna mieć miejsca na tym forum. Są w tym kraju instytucje, które oceniają kto i co złego zrobił i za to ponosi odpowiedzialność.

Tytuł:
pismak
pismak

gornik pisze:

Skoro kontynuujesz temat pooboczny, top znaczy, że starasz się zamieść temat główny pod dywan.

gornik pisze:
masz szablonowe nijakie odpowiedzi.

To są Twoje odczucia. Być może i Twoich mocodawców.

gornik pisze:
Znowu ściemniasz , brzydzę się ludźmi będącymi przy władzy w tamtych czasach, oni nas gnoili,

A jak ja byłem osobą kierującą pracownikami w tamtym czasie, to też się mnie brzydzisz?
Napisałem wnioski do mojej dyrekcji o wyrzucenie ponad 150 osób z pracy w ciągu dwóch lat w tamtym okresie.
Czy jestem też beeeeee ????

Może i Ciebie zgnoiłem.
Uwierz mi, wnioskowałem bez litości. Nawet oko i ręka mi nie zadrgała.

gornik pisze:
wyzywasz mnie od towarzyszy oraz każesz mi czekać na wytyczne z komitetu centralnego

Ja jedynie odniosłem wrażenie, że jesteś sterowany numerycznie w swoich wypowiedziach.
Takie mam odczucie.

A jak Cię zgnoili ???
podaj co Tobie zrobili.

P
G

ciągle ....

Ostatnio zmieniony 11 gru 2009, 14:57 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Nie odpowiedziałeś na żadne pytanie

Grzegorz pisze:
gornik pisze:

Skoro kontynuujesz temat pooboczny, top znaczy, że starasz się zamieść temat główny pod dywan.

tutaj akurat jest odwrotnie

Grzegorz pisze:
gornik pisze:
masz szablonowe nijakie odpowiedzi.

To są Twoje odczucia. Być może i Twoich mocodawców.

Nie mam żadnych mocodawców. Po prostu przeczytałem temat przez Ciebie rozpoczęty i to był błąd.

Grzegorz pisze:
gornik pisze:
Znowu ściemniasz , brzydzę się ludźmi będącymi przy władzy w tamtych czasach, oni nas gnoili,

A jak ja byłem osobą kierującą pracownikami w tamtym czasie, to też się mnie brzydzisz?
Napisałem wnioski do mojej dyrekcji o wyrzucenie ponad 150 osób z pracy w ciągu dwóch lat w tamtym okresie.
Czy jestem też beeeeee ????
Może i Ciebie zgnoiłem.
Uwierz mi, wnioskowałem bez litości. Nawet oko i ręka mi nie zadrgała.
gornik pisze:
wyzywasz mnie od towarzyszy oraz każesz mi czekać na wytyczne z komitetu centralnego

Ja jedynie odniosłem wrażenie, że jesteś sterowany numerycznie w swoich wypowiedziach.
Takie mam odczucie.

tradycyjnie ściemniasz, przy okazji pokazujesz swoje prawdziwe oblicze

Grzegorz pisze:
A jak Cię zgnoili ???
podaj co Tobie zrobili.

P
G

ciągle ....

Zadajesz dziwne pytania nie odpowiadając na konkretne pytania adresowane w Twoją stronę, to świadczy o Twoich intencjach

W żadnej Twoje wypowiedzi nie ma konkretów, same mydło i powidło...

Mam nadzieję że reprezentanci innych kandydatów będą merytorycznie usposobieni do dyskusji

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Panowie trochę powagi.Co wy wyprawiacie ?.Ile na tym forum osób pisze i kto czyta te monologi?.
Nikos

Tytuł:
pismak
pismak

gornik pisze:
Nie odpowiedziałeś na żadne pytanie

Szanowny Górniku ja odpowiedziałem na Twoje pytania ale Ty niechciałeś albo nie potrafiłeś ich zrozumieć. Stąd chyba całe to zamieszanie. Jeśli zajdzie potrzeba wytłumaczę jeszcze raz wszystko jeszcze raz. Może innymi słowami dotrę do Ciebie.
Czy wystarczyłoby dla Ciebie, abym przekazał w odpowiedzi informację, że ktoś świadczy usługi doradztwa biznesowego? Nie sądzę.

gornik pisze:
tutaj akurat jest odwrotnie

Jestem przekonany, że nie.

gornik pisze:
Nie mam żadnych mocodawców. Po prostu przeczytałem temat przez Ciebie rozpoczęty i to był błąd.

Czas pokaże, czy masz, czy nie masz. Ja jestem głęboko przekonany, że masz. Takie mam odczucie.

gornik pisze:
tradycyjnie ściemniasz

Szanowny Górniku nie obraź się, ale Twoje wypowiedzi przypominają mi wypowiedzi jakobspringera zwłaszcza w tych momentach, kiedy nie zgadzasz się z dyskutantem.

gornik pisze:
przy okazji pokazujesz swoje prawdziwe oblicze

Które prawdziwe oblicze pokazuję bo wybacz, jak każdy człowiek, mam ich wiele.

gornik pisze:
Grzegorz napisał/a:

A jak Cię zgnoili ???
podaj co Tobie zrobili.

P
G

ciągle ....

Zadajesz dziwne pytania nie odpowiadając na konkretne pytania adresowane w Twoją stronę, to świadczy o Twoich intencjach

No właśnie Górniku. Przy okazji zadałem pytanie i uznałeś, że nie dostąpie zaszczytu otrzymania odpowiedzi. Twoja sprawa. tylko Ty wymagasz otrzymania rzeczowej i prostej odpowiedzi w przypadku, kiedy nie da się takowej udzielić w jednym zdaniu.

gornik pisze:
Mam nadzieję że reprezentanci innych kandydatów będą merytorycznie usposobieni do dyskusji

Drogi Górniku chciałbym dla Twojej wiedzy przedstawić informację, że nie jestem reprezentantem Fiedii a jego zwolennikiem w najbliższych wyborach.

Przecież pewne jest jedno:
Czas rządów Rafała Gronicza odchodzi bezpowrotnie. To fakt.
Nad tym faktem nie dyskutujemy.

Czas poszukać następcy.
Szukałem już od bodaj czerwca 2009.
Nikt z Was mi nie pomagał. Nikt nie zaproponował żadnego kandydata.
Wreszcie ogłosił się Fiedia jako pierwszy i poparłem go.
Ja to doceniam.

W przypadku tego kandydata wiem przynajmniej na co może liczyć zgorzelecki biznes ze strony przyszłego burmistrza.
Pozostali, którzy zadeklarują swój udział tuż przed samymi wyborami będą porównywani do królików wyciągnięte przed finałem z kapelusza.

gornik pisze:

Mam również nadzieje, że reprezentanci kandydatów będą merytorycznie przygotowani do dyskusji.
Górniku toczysz rozmowę ze zwolennikiem a nie reprezentantem kandydata na burmistrza.
Być może tego nie doczytałeś i nie zauważyłeś lub nie znasz różnicy. Nie szkodzi.

P
G

niedługo zacznę odliczać dni, bo ...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ja też chcę uzyskać odpowiedź, skoro Grzegorz w zawiły sposób unika odpowiedzi na proste pytanie to może kandydat odpowie.

Panie Fiedorowicz od wielu lat prowadzę działalność gospodarczą w Zgorzelcu ale o Pana działalności jakoś nie słyszałem. Dlatego proszę powiedzieć

gdzie mieści się Pana firma/adres/
jakie obroty osiągnęła firma w 2008r?,
na jakiej formie opodatkowania jest Pana firma? /dla ułatwienia podaję: karta podatkowa,
ryczałt ewidencjonowany,
książka przychodów i rozchodów
inne formy pewnie Pan zna...????/
Czy jest Pan płatnikiem VAT?
Ile osób liczy firma?

Jeżeli prowadzi pan firmę i tak wspaniale Panu idzie to co takiego się stało,
że raptem chce Pan zrezygnować i powrócić na stołeczek budżetowy, ustaloną pensje. Chyba, że chce dzielic Pan Szanowny Jedyny kandydacie publiczne pieniądze,
bo na swoim pan nie potrafi?

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Przecież pewne jest jedno:
Czas rządów Rafała Gronicza odchodzi bezpowrotnie. To fakt.
Nad tym faktem nie dyskutujemy.

To czy odchodzi czy nie to się okaże po wyborach to raz, dwa czy bezpowrotnie to też nie jest przesądzone. 3 lata temu po przegranej MF też wielu twierdziło, że Mirek odszedł bezpowrotnie ale jak widać od kilku dni realna groźba powrotu jego rządów w mieście znowu straszy.
Grzegorzu ty natomiast piszesz swoje wypowiedzi w taki sposób, że inaczej nie można odczytać ich jak tylko przedwyborcza propaganda.
Grzegorz pisze:
Szukałem już od bodaj czerwca 2009.
Nikt z Was mi nie pomagał. Nikt nie zaproponował żadnego kandydata.
Wreszcie ogłosił się Fiedia jako pierwszy i poparłem go.

Grzegorz pisze:
Pozostali, którzy zadeklarują swój udział tuż przed samymi wyborami będą porównywani do królików wyciągnięte przed finałem z kapelusza.

Swoimi powyższymi słowami wymuszasz na społeczeństwie albo ujawnicie kto odważy się konkurować z Fiedorowiczem a jak nie to każdego zrównujesz do roli królika z kapelusza. Co ponoszą nerwy??? Niepewność wzbudza obawy??? Łatwiej jest prowadzić wojnę wyborczą z kimś kogo się już zna. Zawsze jest czas aby poszukać "brudów" na niego albo sprawdzić czy są jakieś drogi nacisku poprzez pracodawcę kandydata lub pracodawcę współmałżonka, albo może jest on zależny od jakieś instytucji?!
Spokojnie Grzesiu jest jeszcze czas i niech każdy sobie sprawę przemyśli. Procedura kandydowania na burmistrza jest określona ustawowo i trzymajmy się tego. Mnie póki co fakt, ze Fiedorowicz się ujawnił nie przekonuje jeszcze o tym, że jest najlepszym kandydatem. "Burmistrzował" nam ponad 8 lat i wielu spraw nie rozwiązał, a niektóre z nich Gronicz w ciągu 3 lat załatwił. Ot choćby place zabaw dla dzieci, wiele z nich zostało odnowionych. Rozmawiałem kilka dni temu ze znajomym, który mieszka przy ul. Czachowskiego na jego podwórku z tego co mi opowiadał Fiedorowicz rozpoczął przebudowę placu zabaw rok przed wyborami a finalnie prace zakończono już za kadencji Gronicza. Jak to ktoś na forum słusznie zauważył: "chodniki i latarnie należą się mieszkańcom jak psu buda" ja dołożę jeszcze, że place zabaw lub ich odnowa także się należy i nikt nikomu łaski nie robi. A to, że Fiedorowicz będzie reprezentował interesy wąskiej grupy przedsiębiorców wcale nie przemawia za tym że jest najlepszym kandydatem. Burmistrz ma dbać o interes jak najszerszej liczby mieszkańców.

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
To czy odchodzi czy nie to się okaże po wyborach

W moim mniemaniu powinien odejść już teraz.
Miasto miałoby mniej strat wynikłych z jego błędnego działania i nietrafionych decyzji.

makaron pisze:
Grzegorzu ty natomiast piszesz swoje wypowiedzi w taki sposób, że inaczej nie można odczytać ich jak tylko przedwyborcza propaganda.

Wielce szanowny Makaronie.
Moją główną intencją jest aby Rafał Gronicz, możliwie jak najszybciej skończył urzędowanie na stanowisku burmistrza.
Jeśli przy okazji promuje Fiedię....
Kogoś przecież muszę. Nie mogę dopuścić do tego, że przypadkiem R. Gronicz miałby zostać powtórnie choćby kandydatem na burmistrza. Nie nadaje się i tyle.

makaron pisze:
Spokojnie Grzesiu jest jeszcze czas i niech każdy sobie sprawę przemyśli. Procedura kandydowania na burmistrza jest określona ustawowo i trzymajmy się tego.

Być może jestem impulsywnym (wyrywnym) człowiekiem ale ... jeśli dzisiaj nikt nie chce puścić nawet prognozy .. to jak mam to rozumieć?
Makaronie!!
Od kilku miesięcy sam chodzę, szukam i publikuję na tym forum potencjalnych kandydatów na stołek i proszę o Wasze wypowiedzi na ten temat.

Nie miałem czasu przed poprzednimi wyborami, chociaż mówiło się w kuluarach, że "w poprzednich wyborach z Fiedią wygrałaby nawet krowa, gdyby startowała" .... tak źle przygotowaną kampanię miał m> Fiedorowicz.

Dzisiaj jest inny czas.
Sam dojrzałem i wiem, że dawanie kredytu zaufania dla obozów, które desygnują niewiadomego pochodzenia człowieka na stanowisko, które od samego początku go przerasta jest błędem.
Muszę mieć trochę czasu na poznanie kandydata.
Ja nie twierdzę absolutnie, że M. Fiedorowicz to mój ostateczny kandydat.
Stwierdzam jedynie fakt, że jest pierwszy.
Stwierdzam, że spokorniał i chyba już wie, że ma służyć społeczeństwu a nie na odwrót.
Stwierdzam, że nabył doświadczenia z drugiej strony biurka.
Jeśli ktoś w miarę szybko przedstawi mi kandydata, który ma większe doświadczenie i daje szansę niemal pewną, ze działał będzie dla dobra całej społeczności lokalnej, to ... czemu nie.

makaron pisze:
"Burmistrzował" nam ponad 8 lat i wielu spraw nie rozwiązał, a niektóre z nich Gronicz w ciągu 3 lat załatwił.

Makaronie
Z całym szacunkiem dla Ciebie ... ale to R. Gronicz spowodował straty w budżecie miasta idące na wiele, wiele tysięcy, żeby nie powiedzieć milionów.

Czegokolwiek się weźmie, to budżet ponosi straty.
Przecież wiesz ..
Jeśli nie, to postaram się w osobnym poście wyartykułować te porażki na specjalne Twoje życzenie.

makaron pisze:
"chodniki i latarnie należą się mieszkańcom jak psu buda"

Ciekawe
Dobrze, że poruszyłeś ten temat.
Jakoś ja złożyłem pismo o remont chodnika kilka lat temu. Cały czas przychodziły do mnie pisma, że ze względu na brak funduszy remontu nie będzie. Jak zaczęto w tym roku remontować, to skończono 50 metrów od mojej posesji.
Świadomie i celowo?
Nie wiem.
Zakończono i koniec.

makaron pisze:
A to, że Fiedorowicz będzie reprezentował interesy wąskiej grupy przedsiębiorców wcale nie przemawia za tym że jest najlepszym kandydatem.

Nie przesadzaj.
To Rafał Gronicz na samym początku swojej kadencji powiedział, że się nie spotka z mikro i małymi przedsiębiorcamia, bo nie ma takiej możliwości.
Wiesz jak mi było przykro?
Po raz pierwszy wtedy poczułem się, jakbym dostał w pysk od burmistrza.
Burmistrz spotkał się oczywiście z kilkunastoma przedsiębiorcami reprezentującymi duże przedsiębiorstwa.
makaron pisze:
Burmistrz ma dbać o interes jak najszerszej liczby mieszkańców.

Sądzę, że Fiedia będzie potrafił mnie reprezentować.
Stąd też moje uwagi do Was.
Fiedia na burmistrza a my mamy wprowadzić najlepszy z możliwych systemów kontroli działań burmistrza.
Ja wierzę każdemu w myśl zasady: "wierz i kontroluj".

pisor pisze:
Ja też chcę uzyskać odpowiedź, skoro Grzegorz w zawiły sposób unika odpowiedzi na proste pytanie to może kandydat odpowie.

Przecież odpowiedziałem
Działalność doradcza. Człowieku już jaśniej nie można.
Chcesz PKD ?

pisor pisze:
Panie Fiedorowicz od wielu lat prowadzę działalność gospodarczą w Zgorzelcu ale o Pana działalności jakoś nie słyszałem.

To, że prowadzisz działalność nie znaczy, że masz słyszeć o wszystkich prowadzących działalność gospodarczą na tym terenie.

Mógłbym wymienić przynajmniej kilkanaście firm działających w tym regionie, zwłaszcza jednosobowych, o których istnieniu nawet nie wiesz.

pisor pisze:
jakie obroty osiągnęła firma w 2008r?,

Dobry żart.

pisor pisze:
na jakiej formie opodatkowania jest Pana firma?

Niektóre dane są jawne i możesz uzyskać odpowiedź w EDG UM Zgorzelec.
Dla ułatwienia dodam, że wszystkie szare pola w EDG-1 są jawne.

pisor pisze:
Jeżeli prowadzi pan firmę i tak wspaniale Panu idzie to co takiego się stało,
że raptem chce Pan zrezygnować i powrócić na stołeczek budżetowy, ustaloną pensje.

Pisor
To nie sądzę, ze Fiedia w tym poście odpowie. To mój post. Nie wiem czy czyta.
Mógłbym tutaj odpowiedzieć, co sam sądzę w oparciu o jego wypowiedzi ale to chyba Ciebie satysfakcjonować nie będzie.

pisor pisze:
Chyba, że chce dzielic Pan Szanowny Jedyny kandydacie publiczne pieniądze,
bo na swoim pan nie potrafi?

Wg mnie to jest chyba całkiem odwrotnie. Ale mogę się mylić.
Pisor mam w chwili obecnej Fiedin i …. nikogo więcej.
Fiedia ma zalety i doświadczenie.
Chciałbym abyśmy jego wady wyeliminowali … tyle.

P
G

Tytuł:
pismak
pismak

z nudów przeczytałem dziś wszystkie posty w tym temacie, od deski do deski i powiem, że aż mnie zemdliło. Ordynarna propaganda niejakiego "Grzegorza" całkowicie zdominowała ten wątek.
Rozumiem, że można kogoś lubić, kogoś innego nie lubić. Jednak to co wyprawia na tym forum osobnik pt. "Grzegorz" to klasyczne, dobrze skądinąd znane i jednoznacznie oceniane "bicie piany".
Człowieku, Grzegorzu jeden.... czy Fiedorowicz to członek twojej rodziny? Sąsiad? Brat? Swat? jakie są determinanty twego "bajkopisarstwa" i niebywałego zaangażowania w wywyższanie MF a deprecjonowanie RG?
Czy ta swoista apoteoza MF jest bezinteresowna czy to element przemyślanej strategii wyborczej?

Aż w oczy kłuje propaganda, a nie "vox populi" z twych postów...

Ostatnio zmieniony 13 gru 2009, 13:20 przez krzywuss, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.