Dzisiaj jest 05 lip 2025, 10:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Twoje posty, które zawsze pojawiają się kiedy "dyskutuję" ze wspomnianymi przez Ciebie osobami

Często tak właśnie się pojawiają ale w innych tematach też piszę sporo żeby nie było, że tylko Ty jesteś na tapecie.

przekorny pisze:
skoro więc poczułeś się urażony - przepraszam!

Tutaj spadłem z krzesła. Zaskoczyłeś mnie miło. Dziękuje, urazy już nie czuję.

przekorny pisze:
ps. a teraz uważaj, bo będę sprawdzał, czy jesteś pamiętliwy... :smt111

Jestem 8) I możesz liczyć, że nadal w takich wątkach będę się udzielał nie tylko dlatego, że chcę bronić akurat moich kolegów ale dlatego, że drażnią mnie po prostu takie przepychanki słowne.

Przypomnij sobie kłótnię na forum z Arcimem, kiedy to jeszcze Jego ledwo co znałem a Ciebie na oczy w ogóle nie widziałem. I wtedy już Was uciszałem i wyganiałem do innego wątku bo OT robiliście.

Pozdro 4 All...

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
Przedtem miałeś Beliego, caly czas masz Arcima, w międzyczasie miałeś coś do mnie i do turka.
nie tylko on ,a na was też przyjdzie pora ............w mieście jest nowy szeryf.........lizusie yARO81 I INNI TOBIE PODOBNI WAZELINARZE 8)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

akitu boisz się bana, że założyłeś sobie nowe konto?
Na tamtym już masz 3/3/4 tutaj też szybko awansujesz z czerwonym paskiem - "szeryfie" behehehehe.

Alex, proszę wrzuć test na IQ zanim ktoś będzie mógł się zarejestrować na forum.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cezary ales sie zaczerwienil , z poparciem dla fiedii i z krwawa czerwenia do yello. I mamy juz po grzesiu nastepne poparcie dla mf .ty jestes OBYWATEL przekorny

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Ja krótko i niestety OT

Cytuj:
Arcim już wykorzystywał moje pomysły, choć oczywiście zakwalifikował je później jako swoje i doznał amnezji twierdząc, że nigdy mu o czymś takim nie wspominałem.

Przekorny a jakie to pomysły ? Filmy pana Kabanienki ? Odpowiem i bardzo krótko.

Pracowałeś w muzeum do 2 lutego 2008 roku. Filmy z których skorzystaliśmy w czasie tworzenia wystawy zostały przekazane do muzeum już po Twoim odejściu, a dokładnie 6 lutego 2008 roku, tu jest potwierdzenie tego faktu: http://www.zgorzelec.eu/aktualnosci/akt ... biory.html

Gdy rozpocząłem pracę znalazłem je rzucone na szafę, gdzie leżały bezpańsko. Do czerwca 2008 roku nikt niczego z nimi nie zrobił, co więcej NIKT nie przed nami nie kontaktował się z żyjącym panem Kabanienką w sprawie wykorzystania tych materiałów.

W czerwcu 2008 roku zostały wysłane do zdigitalizowania, wystawa powstała kolejne pół roku później.

Twoje insynuacje, że jakoby wykorzystałem Twój pomysł są dla mnie kompletnie niezrozumiałe. Nie zrobiłeś w tym kierunku nic a teraz rzucasz mi się do gardła z jakimiś bezsensownymi zarzutami.

Bo jeśli miałeś pomysł to trzeba było go zrealizować, w końcu pracowałeś w muzeum co najmniej od sierpnia 2007 roku. Tylko w tym momencie oczywiście chronologia zdarzeń jest nieubłagana i nie mogłeś zrealizować pomysłu wobec czegoś czego w muzeum nie było. No chyba, że ja o czymś nie wiem.

Zresztą można spytać się ówczesnego naczelnika wydziału czy kontaktowałeś się z nim w sprawie tych filmów, przed przekazaniem ich do muzeum.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Piotrze, odpowiem krótko (jak na mnie)...
Kłamiesz, i to jest jedna z głównych przyczyn, przez które nie ufam Ci już za grosz...

Cytuj:
Twoje insynuacje, że jakoby wykorzystałem Twój pomysł są dla mnie kompletnie niezrozumiałe. Nie zrobiłeś w tym kierunku nic a teraz rzucasz mi się do gardła z jakimiś bezsensownymi zarzutami.

Nieprawda, "zapomniałeś" dodać, że oprócz filmów natrafiłeś również na nowo zakupiony projektor oraz ekran,... które miały służyć właśnie puszczaniu tych filmów ludziom.

Cytuj:
Bo jeśli miałeś pomysł to trzeba było go zrealizować, w końcu pracowałeś w muzeum co najmniej od sierpnia 2007 roku.

Nieprawda, pracowałem od 1 listopada. Wcześniej przygotowywałem obiekt na potrzeby działalności w nim muzeum. Więc nie zajmowałem się merytoryczną stroną funkcjonowania w przyszłości tej placówki. O tym również wiesz, ale jak zawsze rozmydlasz sprawę...

Cytuj:
Tylko w tym momencie oczywiście chronologia zdarzeń jest nieubłagana i nie mogłeś zrealizować pomysłu wobec czegoś czego w muzeum nie było.

Nie zrealizowałem, ale pomysł był i podzieliłem się nim z Tobą kiedy jeszcze jeździliśmy na studia a Tobie nawet nie śniło się, że zostaniesz "wcielony" do opcji rządzącej i obdarowany tą posadką. W tym celu właśnie zakupiony został sprzęt do projekcji filmów. Teraz ogarnęła Cię amnezja,.. taki już jesteś po prostu. Taki quiz dla Ciebie - po co niby został on zakupiony, jeśli nie po to właśnie, aby puszczać filmy Pana Kabanienki???

Masz dostęp do dokumentów - wysil się troszkę a ujrzysz w nich dowód na to (w postaci faktur), że sprzęt został zakupiony na długo przed przekazaniem filmów przez naczelnika. A o istnieniu filmów, nota bene, nie dowiedziałem się z UM - o czym również doskonale wiesz..
Po co więc został zakupiony sprzęt, pytam..???

I rzecz ostatnia - mamy wspólnego znajomego, który potwierdzi moje zainteresowanie filmami i chęć ich udostępnienia gościom w muzeum, kiedy Ty jeszcze resetowałeś serwery w piwnicy Urzędu Gminy... Mam nadzieję, że ściągnę go któregoś dnia na spotkanie forumowiczów.

I puenta - kompletnie nie zależało mi i nie zależy na tym, żebyś obwieszczał wszem i wobec, że realizowałeś,.. mój pomysł. Wystarczyło, żebyś któregoś pięknego dnia, w rozmowie ze mną w cztery oczy, powiedział coś w stylu: "wiesz co, niezły jest ten pomysł z gromadzeniem i udostępnianiem w muzeum filmów archiwalnych Pana Kabanienki. Przy najbliższej okazji wykorzystam go.."
I już, i koniec, i tylko tyle...

Ale Ty wybrałeś okrężną, pokrętną drogę i usiłujesz przekonać cały świat, że pomysł wraz z realizacją jest tylko i wyłącznie Twój.
A na takie "dopasowywanie" przez Ciebie rzeczywistości do własnych, egoistycznych potrzeb, ja po prostu się nie godzę...
I tyle w tym temacie...

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Cezary nie mam siły ani ochoty dalej Ci tłumaczyć.

Szczęśliwego Nowego roku Ci życzę. Mniej zmartwień,mniej nerwów więcej zaufania do ludzi. Tego też życzę wszystkim Forumowiczom.

Pozdrawiam

Tytuł:
rekrut
rekrut

Przekorny mnie się twój pomysła takiego sylwestra spodobał, choć pewnie zaraz twoi przcienicy mi dokopią, bo nie ważny pomysł według nich tylko kto ten pomysł podrzucił. To tak jak zmieniają się rządy, pozbywamy się ludzi wartościowych i fachowch tylko dlatego, że są z innej partii. Niestety

Tytuł:
rekrut
rekrut

przekorny pisze:
Masz dostęp do dokumentów - wysil się troszkę a ujrzysz w nich dowód na to (w postaci faktur), że sprzęt został zakupiony na długo przed przekazaniem filmów przez naczelnika. A o istnieniu filmów, nota bene, nie dowiedziałem się z UM - o czym również doskonale wiesz..
Po co więc został zakupiony sprzęt, pytam..???

a sam pomysł zakupu projektora dla muzeum jest faktycznie godny pochwalenia się na forum... (bo to takie innowacyjne).
nawiasem mówiąc panowie kłócicie się jak dzieci...

Tytuł:
pismak
pismak

Przekorny,
Mam nadzieję, że sylwester spędziłeś w miłej atmosferze…
Gdyby w naszym mieście podczas sylwestrowej imprezy jako główny artysta pojawił się zespół disco polo, czy disco dance (tak jak to było w Lubaniu) prawdopodobnie rozpisywałbyś się na temat niskiego poziomu imprezy a inni by Tobie wtórowali. I znowu byłoby źle 8) Czy chodzi Ci o to aby było byle co, aby „odfajkować” imprezę?
przekorny pisze:
Doskonałe miejsce jest: plac przed CSR, ludzie gotowi się tym zająć również,...

Doskonałe pod jakim względem? Miło przeczytać, że pojawili się ludzi gotowi się tym zająć… lepiej się ujawnić 31 grudnia niż w ogóle :P
przekorny pisze:
do tego podwojony budżet na promocję miasta

Zgorzelec na cały rok promocji ma około połowy kwoty, którą Polkowice wydały na sylwestrową imprezę „pod chmurką”. Czy uważasz, że winniśmy działać wg zasady "zastaw się, a postaw się"
przekorny pisze:
Prowadzenie + występ - nasz wspaniały Grześ Żak z kapelą

Nasz wspaniały Grześ Żak prowadził i występował na imprezie sylwestrowej, na której miałem przyjemność się bawić. Zanim zaczniesz kim zarządzać zapytaj czy ta osoba ma na to ochotę i czas.
przekorny pisze:
Jeśli zorganizowanie tak drobnej imprezy leży poza zasięgiem np. Twoich możliwości, lub możliwości UM,... po prostu napisz to, nie zasłaniaj się jednak nowymi przepisami lub jakimikolwiek innymi "przeszkodami nie do przezwyciężenia".

Nie masz pojęcia o czym piszesz. Nie zadałeś sobie trudu aby sprawdzić jakie są koszty organizacji imprezy sylwestrowej. Jeżeli poza sianiem fermentu zależy Ci na uzyskaniu jakichkolwiek informacji w tym temacie to zapraszam do mnie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTeK

Cytuj:
Gdyby w naszym mieście podczas sylwestrowej imprezy jako główny artysta pojawił się zespół disco polo, czy disco dance (tak jak to było w Lubaniu) prawdopodobnie rozpisywałbyś się na temat niskiego poziomu imprezy a inni by Tobie wtórowali. I znowu byłoby źle 8) Czy chodzi Ci o to aby było byle co, aby „odfajkować” imprezę?

No tak, ta odpowiedź w pełni obrazuje postawę zgorzeleckiej PO (z Rafałem Groniczem na czele), wobec mieszkańców miasta i ich chęć działania dla nas, mieszkańców...
Innymi słowy,... szkoda coś robić dla ludzi,.. bo i tak będą niezadowoleni, będą wybrzydzać i marudzić??
Gratuluję podejścia... :oops:

Cytuj:
Doskonałe pod jakim względem?

Pod względem lokalizacji, miejsca jeśli chodzi o powierzchnię placu przed CSR,... no i pewnego rodzaju tradycji związanej z witaniem nowego roku przez mieszkańców właśnie w tym miejscu. Nie wspomnę o łatwym dostępie do energii elektrycznej, sanitariatów i wszelkich możliwych mediów.

Cytuj:
Miło przeczytać, że pojawili się ludzi gotowi się tym zająć… lepiej się ujawnić 31 grudnia niż w ogóle :P

Ależ oni wcale się nie pojawili, oni wciąż funkcjonują, czy to w UM, czy jednostkach odpowiedzialnych za organizację imprez kulturalnych (w tym również imprez tzw. masowych), jak np. w Muzeum Łużyckim czy MDK. :grin:

Cytuj:
Zgorzelec na cały rok promocji ma około połowy kwoty, którą Polkowice wydały na sylwestrową imprezę „pod chmurką”.

Nie odrobiłeś zadania domowego. Gmina Polkowice rozporządza budżetem na rok 2010 w kwocie,.. ok. 170 mln. zł., przy liczbie ludności ok. 22 tys.
Zgorzelec (przypominam), to ok. 35 tys. ludzi przy budżecie ok. 70mln.
Krótko mówiąc, ich stać a nas nie,...
Kwota 330 tys. zł. na promocję miasta na rok 2010 została podwojona w stosunku do roku poprzedniego, z uwagi na rok wyborczy, a więc potrzebę promowania,... obecnego burmistrza miasta, a nie miasta jako takiego. Możesz sobie w tym momencie gorąco zaprzeczać, ale zanim to zrobisz, weź pod uwagę, że będę się owej "promocji" miasta na czele z uśmiechniętym licem Rafałka przyglądał. I oczywiście w miarę potrzeby,... komentował. ;-)

Cytuj:
Nasz wspaniały Grześ Żak prowadził i występował na imprezie sylwestrowej, na której miałem przyjemność się bawić. Zanim zaczniesz kim zarządzać zapytaj czy ta osoba ma na to ochotę i czas.

Wiesz równie dobrze jak i ja, że tego typu imprezy planuje się z odpowiednim wyprzedzeniem. Gdyby Grzesiowi złożono propozycję poprowadzenia miejskiego Sylwestra, powiedzmy, 2 m-ce temu, być może na Twojej imprezie byś go nie ujrzał...
Ja pomyślałem o możliwości zorganizowania takiej imprezy, Wy z pewnością również,... ale to Wy ją powinniście zorganizować - nie ja.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Ależ oni wcale się nie pojawili, oni wciąż funkcjonują, czy to w UM, czy jednostkach odpowiedzialnych za organizację imprez kulturalnych (w tym również imprez tzw. masowych), jak np. w Muzeum Łużyckim czy MDK. :grin:

Przekorny Muzeum ? Odczyt kalendarium wydarzeń za rok 2009 ? :)

przekorny pisze:
Ja pomyślałem o możliwości zorganizowania takiej imprezy, Wy z pewnością również,... ale to Wy ją powinniście zorganizować - nie ja.

Nie do końca. A co stało na przeszkodzie by organizatorem tegorocznego Sylwestra było Starostwo ? Festiwal Piosenki Greckiej zorganizowaliście... Nawet terenu od miasta nie trzeba by było - dawny plac apelowy chyba jest w zarządzie powiatu... a to całkiem niezła miejscówka na takie imprezy. A jakie możliwości realizacji pomysłów...bezcenne.

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Nie odrobiłeś zadania domowego. Gmina Polkowice rozporządza budżetem na rok 2010 w kwocie,.. ok. 170 mln. zł., przy liczbie ludności ok. 22 tys.
Zgorzelec (przypominam), to ok. 35 tys. ludzi przy budżecie ok. 70mln.
Krótko mówiąc, ich stać a nas nie,...

Skoro jesteś taki dobry w zadaniach.
Gmina Bogatynia, budżet 2010 około 140mln zł przy liczbie ludności 18 tyś. Nie zorganizowano sylwestra. Dlaczego?
przekorny pisze:
Kwota 330 tys. zł. na promocję miasta na rok 2010 została podwojona w stosunku do roku poprzedniego, z uwagi na rok wyborczy, a więc potrzebę promowania,... obecnego burmistrza miasta, a nie miasta jako takiego.

Gdyby Twoja teoria była w pełni słuszna to burmistrz powinien zacząć się promować już od imprezy sylwestrowej. Dlaczego tego nie zrobił?
przekorny pisze:

Tak, „Pan pomyśleć, Kali zorganizować” :) . A zastanowiłeś się ile w 2009 roku zostało zorganizowanych imprez, koncertów, wydarzeń artystycznych, festynów etc.? Traktujesz cały kalendarz imprez w 2009r. jako „pikuś”, który kosztował „niewielkie pieniądze”. Może pokuś się o podsumowanie całego roku. Kiedy burmistrz stwierdza, że nie ma pieniędzy na imprezę sylwestrową to przekonujesz, że nie myśli o mieszkańcach. Kiedy w budżecie chce się zabezpieczyć większą kwotę na promocję miasta krzyczysz, że to propaganda. Zdecyduj się czy jesteś za tym aby nasze miasto miało większą ofertę dla swoich mieszkańców, czy za tym aby obciąć budżet i robić „trzy” imprezy na rok.
przekorny pisze:
Ja pomyślałem o możliwości zorganizowania takiej imprezy,

Żeby było jasne. Ogłaszam, że jeżeli w grudniu 2010 roku w naszym mieście będzie organizowana plenerowa impreza sylwestrowa to jest to pomysł przekornego. ;) Piszę to zawczasu, aby nikt nie dzielił losu Arcima w temacie Muzeum Łużyckiego i filmów Kabanienki.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Teraz już nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, ale warto pomyślec co można przygotować na Sytwester 2010

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTeK

Cytuj:
Gmina Bogatynia, budżet 2010 około 140mln zł przy liczbie ludności 18 tyś. Nie zorganizowano sylwestra. Dlaczego?

No tak, tym argumentem powaliłeś mnie na kolana - bo skoro nie było Sylwestra w Bogatyni, dlaczego niby miałby się odbyć w Zgorzelcu. Masz rację - jak zwykle zresztą... :oops:
Następnym razem, podobnie jak Ty, będę brał przykład z tych, którzy tego czy owego nie zrobili.
Czy aby nie jest to wasza, PO-wska strategia wyjaśnienia wszystkich rzeczy, które mogłyby być u nas, lecz ich nie ma,.. ponieważ nie ma ich również w mieście X,Y, czy Z??? :roll:

Cytuj:
Gdyby Twoja teoria była w pełni słuszna to burmistrz powinien zacząć się promować już od imprezy sylwestrowej. Dlaczego tego nie zrobił?

Wpadły mi dwie najbardziej prawdopodobne wersje... Zawiniło albo jego wrodzone lenistwo, albo uznał, że jeszcze za wcześnie na promocję swojej osoby,.. bo ludzie gotowi o tym przedsięwzięciu zapomnieć do czasu wyborów - a w takim razie po co się wysilać??

Cytuj:
A zastanowiłeś się ile w 2009 roku zostało zorganizowanych imprez, koncertów, wydarzeń artystycznych, festynów etc.?

Nie musiałem się zastanawiać - wziąłem sobie wasz propagandowy biuletyn, otworzyłem i moim oczom ukazała się cała "gama" imprez jako podsumowanie lata 2009.
Zastanowił mnie jedynie brak Festiwalu Piosenki Greckiej w tym sprawozdaniu - tak, jakby tej imprezy w naszym mieście wcale nie było. To, że burmistrz z przyczyn czysto politycznych przestał współfinansować festiwal, wbrew zainteresowaniu nim mieszkańców, nie oznacza, że go wcale nie było. Wstyd,...

Cytuj:
Żeby było jasne. Ogłaszam, że jeżeli w grudniu 2010 roku w naszym mieście będzie organizowana plenerowa impreza sylwestrowa to jest to pomysł przekornego. ;) Piszę to zawczasu, aby nikt nie dzielił losu Arcima w temacie Muzeum Łużyckiego i filmów Kabanienki.

Dziękuję Ci Piotrze. W dowód wdzięczności skłonny jestem głosić, że jesteś pomysłodawcą, inicjatorem i jedynym organizatorem trwającej od lat imprezy pod nazwą Wielka Świąteczna Orkiestra Pomocy.
Podobnie zresztą jak sprowadzenie do Zgorzelca grupy ciemnoskórych sportowców z egzotycznego kraju, trenujących u nas jakiś czas, o którym to fakcie z widoczną przyjemnością rozgłaszałeś wszem i wobec,.. "zapominając" przy tym dodać, że stało się to za sprawą działań Twojego poprzednika, Sławomira Zawady.
A co tam, a niech Ci będzie... ;-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.