Dzisiaj jest 04 cze 2025, 16:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

"Finał WOŚP - około godz. 11 ulicami miasta przemaszeruje Orkiestrowa Parada Wolontariuszy. Poprowadzi ją tradycyjnie Orkiestra Dęta PGE Kopalni Węgla Brunatnego Turów. O godzinie 13 przy Gimnazjum nr 1 zagra Orkiestra Reprezentacyjna PGE Elektrowni Turów, która chwilę później zagra również na ul. Poniatowskiego (przy Barbarze), skąd przeniesie się do Miejskiego Klubu Seniora. Główną areną orkiestrowych wydarzeń będzie jednak Centrum Handlowo-Rozrywkowe „Zgorzelec Plaza”. Od godziny 10 do 14 na parkingu przed Plazą ustawiony będzie Krwiobus, czyli mobilny Punkt Poboru Krwi dla tych......................."

Przekorny powiedz mi gdzie ty tu widzisz polityków w tej rozpisce programowej????? Mam nadzieję, że nie wśród przedszkolaków??? A może w tym autobusie oddadzą krew??? A że przyjdą się pokazać to co????? Jakby nie przyszli to byś ich rozliczył :smt021 Jeśli oddadzą krew to też źle??? A może jednak..... daj sobie luza, napij się piwka, wrzuć coś do puchy, oklaskuj dzieci i występy i nie brudź jedynej rzeczy, która w naszym mieście działa tak jak Ty chcesz czyli z dużym poparciem społecznym.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

fisban pisze:
daj sobie luza, napij się piwka, wrzuć coś do puchy, oklaskuj dzieci i występy i nie brudź jedynej rzeczy, która w naszym mieście działa tak jak Ty chcesz czyli z dużym poparciem społecznym.

Chłopie, wydmuchaj nosek, wyjdź z domu i pobiegaj wokół bloku, niech Ci się umysł przewietrzy, bo widzę, że nie dociera do Ciebie istota tego, co chcę przekazać. O tym, czy poparcie jest duże, czy małe, porozmawiamy przy okazji podliczania kwot ofiarowanych przez mieszkańców miasta. I oczywiście wspólnie zastanowimy się, dlaczego kasy w tym roku było tak mało i co można było zrobić, żeby kasy było więcej... ;-)

W tym roku mamy nie byle jakie "rekwizyty" do licytowania:
Zestawy toreb z logotypem miasta Zgorzelec, ręczniki kąpielowe z haftowanym herbem miasta, breloki z herbem miasta , czapkę Straży Miejskiej, pałkę Straży Miejskiej, płyty zespołu PAIHIVO oraz Roy Bennet Group, humorystyczne książki Grzegorza Żaka O YETI!, kalendarze miejskie na rok 2012, albumy „Odkryj urok Borów Dolnośląskich” , książki kucharskie „Odkryj urok Borów Dolnośląskich”, kufle JAKUBOWE,
Oficjalną piłkę tegorocznych rozgrywek koszykarskiego Pucharu Europy Eurocup - to oryginalna piłka firmy Nike, którą koszykarze PGE Turowa Zgorzelec grali w Zielonej Górze z drużynami Dexia Mons (Belgia), Alba Berlin (Niemcy), Buducnost Voli (Czarnogora). Zwycięzca aukcji będzie mógł otrzymać autografy wszystkich lub wybranego zawodnika drużyny PGE Turów Zgorzelec + bilet uprawniający do wstępu na mecz PGE Turów Zgorzelec – Trefl Sopot, który odbędzie się 28 stycznia o godzinie 17:15.
Oryginalną koszulkę meczową z autografem Daniela Kickerta - jednego z najlepszych graczy zespołu Turowa Zgorzelec z sezonu 2010/2011, w którym PGE Turów Zgorzelec zdobył wicemistrzostwo Polski + bilet uprawniający do wstępu na mecz PGE Turów Zgorzelec – Trefl Sopot, który odbędzie się 28 stycznia o godzinie 17:15.
Karnet na basen kryty w Zgorzelcu - wartość karnetu odpowiada wylicytowanej kwocie + drugie tyle gratis
Karnet na 5 wybranych seansów w Kinie PoZaNoVa ważny do 31 marca 2012r.

A wracając do upolitycznienia (i odpolitycznienia) imprezy, to odsyłam Cię do plakatu widniejącego na stronie głównej UM. W pierwszym zdaniu przeczytasz, że oto "burmistrz miasta zaprasza na...". Stanowisko burmistrza jest jak zapewne wiesz, stanowiskiem politycznym. Nie marudź więc, że to ja "upolityczniam" cokolwiek... Można było napisać, że Urząd Miasta czy MDK (jako główny organizator i koordynator "akcji"), zaprasza na WOŚP. Jednak Gronicz nie odpuści żadnej okazji, żeby się wypromować... :smt021

Ostatnio zmieniony 06 sty 2012, 18:29 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

przekorny jakby tam pisało MDK albo UM to napisałbyś, że to przydupasy Gronicza i to jest promocja Twego ulubionego burmistrza ;-) a muszę ci powiedzieć, że na plakacie tego nawet nie zauważyłem. Powtarzam: w takiej sytuacji jak WOŚP polityka się nie liczy. Liczy się atmosfera jak i zebrane fundusze dla dzieci. Nie chce nic mówić, ale inne opcje polityczne też tam pewnie będą i nie ważne kto wrzuci do puszki :ksiądz, burmistrz czy nastolatek ważne jest coś innego..... coś co niestety, pomimo Twoich słów, możesz nawet nie poczuć bo będziesz jak zwykle zajęty rozliczaniem władzy......

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

fisban pisze:
jakby tam pisało MDK albo UM to napisałbyś, że to przydupasy Gronicza i to jest promocja Twego ulubionego burmistrza ;-)

Jakby tam pisało MDK lub UM, to poleciałbyś do ratusza i bijąc czołem pokłony przymilałbyś się Groniczowi wyrzucając mu, że nie umieścił tam siebie... (jak widzisz obaj możemy "gdybać" z podobnym, bezsensownym skutkiem)... ;-)

fisban pisze:
Liczy się atmosfera jak i zebrane fundusze dla dzieci.

Ty serio masz problemy ze zrozumieniem... Powtarzam więc - jakość imprezy, pomysłowość, rozmach oraz wystawione do licytacji rzeczy - wszystko to łącznie przekłada się na wysokość zebranej kwoty dla dzieciaków. Chyba nie masz co do tego wątpliwości??? A ja obserwuję od lat spadek jakości imprezy, że o gadżetach nie wspomnę... Zebrana kasa jest więc pokłosiem niedbałości i bylejakości organizacyjnej zgorzeleckiej WOŚP. Kiedyś po prostu bardziej przykładano się do tego, a teraz gorzej! Doszło w końcu, bo już prościej nie jestem w stanie wytłumaczyć?? :|

fisban pisze:
Nie chce nic mówić, ale inne opcje polityczne też tam pewnie będą

Jednak tylko jedna opcja zapewniła sobie już teraz darmową promocję, wykorzystując piastowane stanowisko - jest nią osoba burmistrza i PO jako takie. 8)

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

oj stary dziękuję za rozmowę...... teraz zrozumiałem, dlaczego inni na tym forum unikają polemiki z Tobą........... i nie jest to problem mojego czytania ze zrozumieniem tylko Twojej monotematyczności........ w następnym poście pewnie napiszesz to samo, ja ci odpiszę....... ech czasami chciałbym aby twoje zdanie było styczne razem z moim heheheheh ale by było zabawnie ]:-> pozdrawiam

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

fisban pisze:
oj stary dziękuję za rozmowę...... teraz zrozumiałem

No w końcu - już traciłem nadzieję, że to w ogóle możliwe... :roll:

fisban pisze:
inni na tym forum unikają polemiki z Tobą....

Coś Ty, nie zauważyłeś, jak taki jeden nieustannie zaczepia mnie, próbując wciągnąć do dyskusji?? A przy okazji - musisz mi kiedyś wytłumaczyć, jak to robisz, że jesteś tak rozchwytywanym przez wszystkich rozmówcą... :smt082

fisban pisze:
w następnym poście pewnie napiszesz to samo, ja ci odpiszę....

Niestety, w tym poście zawrę drobną prośbę/sugestię. Kliknij w takie okienko z krzyżykiem i napisem "ignoruj", znajdujące się w prawym, górnym rogu mojego okna. Będę niezwykle zobowiązany, jeśli przestaniesz dostrzegać moje wpisy. Naprawdę bardzo Cię o to proszę... 8)

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

oj tam oj tam przekorny, krzyżyków ci u nas dostatek, ale niestety nie będę mógł spełnić Twojej prośby :P Gdy widzę co potrafisz wypisać na tym forum to ręce mnie świerzbią do klikania po klawiaturze i nie potrafię się powstrzymać. Nie bądź taka "dziewica zgorzelecka" i niedotykalski :grin:, może kiedyś pójdziemy razem ramię w ramię w jakiejś sprawie na tym forum :smt084 To właśnie Twoje posty pchnęły mnie do pierwszego wpisu na tym forum. Mam cholerną alergię na takich jak Ty i np. wizjoner. Tak więc może przez moje wpisy znajdę na nią antidotum :smt082
A tak poza tym

"A przy okazji - musisz mi kiedyś wytłumaczyć, jak to robisz, że jesteś tak rozchwytywanym przez wszystkich rozmówcą... :smt082"

To proste, zdradzę Ci mój sekret, to mój urok osobisty :smt082

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Powtarzam więc - jakość imprezy, pomysłowość, rozmach oraz wystawione do licytacji rzeczy - wszystko to łącznie przekłada się na wysokość zebranej kwoty dla dzieciaków

jednak na przykład Bogatynia wymyka się tej prostej recepcie. Co roku zbierają dwukrotnie więcej od nas a program powielany przez lata, bez gwiazd, bez wielkich koncertów, przy minimalnych kosztach organizacji... :

Cytuj:
8 stycznia 2012 r.
9.00-16.00-Wolnotariusze kwestują w naszym Mieście i Gminie
9.00-20.00-BIG SKARBONKA przed Bogatyńskim Ośrodkiem Kultury oraz
4x4 OFF ROAD TEAM niespodzianki i atrakcje dla dzieci i dorosłych
10.00-20.00-Kawiarenka orkiestrowych przyjaciół
15.00-20.00-Wośpowski kiermasz atrakcyjnych drobiazgów, malowanie tatuaży oraz niespodzianki
16.00-17.00-Energetyczny program artystyczny w wykonaniu dzieci i młodzieży
17.00-20.00-Niepowtarzalna licytacja rewelacyjnych gadżetów, karnetów oraz ZŁOTEGO SERDUSZKA
20.00-Światełko do nieba

Program o wiele skromniejszy niż zgorzelecki tegoroczny ... a zbiorą więcej, jak co roku.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Zapraszamy na zawody :)

zinfoman
zinfoman

Moim skromnym zdaniem akcja/marka jaką stworzył Jurek Owsiak już dawno straciła swój pierwotny klimat. Bezinteresownego dawania. Samorządy niestety pod presją społeczną ( bo wypada) organizują normalne komercyjne imprezy których koszty przerzucane są na barki podatnika, lub jak w naszym wypadku oddają ich organizację prywatnemu podmiotowi. Sam nie wiem, czy to dobrze czy źle. Na pewno to nie jest juz to samo co pierwotnie. "komercja zabija serca". :smt049
http://wiadomosci.wp.pl/title,Ile-koszt ... omosc.html

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

A mogę prosić o informację kto dokładnie zajmuje się organizacją poszczególnych części programu akcji WOŚP w Bogatyni? 8)

PiotrArcimowicz pisze:
przekorny pisze:
Powtarzam więc - jakość imprezy, pomysłowość, rozmach oraz wystawione do licytacji rzeczy - wszystko to łącznie przekłada się na wysokość zebranej kwoty dla dzieciaków

jednak na przykład Bogatynia wymyka się tej prostej recepcie. Co roku zbierają dwukrotnie więcej od nas a program powielany przez lata, bez gwiazd, bez wielkich koncertów, przy minimalnych kosztach organizacji... :

Cytuj:
8 stycznia 2012 r.
9.00-16.00-Wolnotariusze kwestują w naszym Mieście i Gminie
9.00-20.00-BIG SKARBONKA przed Bogatyńskim Ośrodkiem Kultury oraz
4x4 OFF ROAD TEAM niespodzianki i atrakcje dla dzieci i dorosłych
10.00-20.00-Kawiarenka orkiestrowych przyjaciół
15.00-20.00-Wośpowski kiermasz atrakcyjnych drobiazgów, malowanie tatuaży oraz niespodzianki
16.00-17.00-Energetyczny program artystyczny w wykonaniu dzieci i młodzieży
17.00-20.00-Niepowtarzalna licytacja rewelacyjnych gadżetów, karnetów oraz ZŁOTEGO SERDUSZKA
20.00-Światełko do nieba

Program o wiele skromniejszy niż zgorzelecki tegoroczny ... a zbiorą więcej, jak co roku.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiotrArcimowicz pisze:

Jak to wytłumaczysz, Piotrze?? Zanim jednak zabierzesz się za rozbieranie tego "cudu" orkiestrowego na czynniki pierwsze, bądź łaska przeczytać artykuł, który ukazał się dokładnie 10 lat temu w Nowinach Jeleniogórskich. Jest w nim opis przebiegu "wielkiego grania" oraz kwota, jaką wówczas udało się zebrać w Zgorzelcu. Są też wyszczególnione atrakcje, jakie zaproponowali ówcześni włodarze... Wysiłek, jaki wkładali organizatorzy tamtych edycji, porównaj do tego, jaki widzimy u nas od kilku lat...

Ostatnio zmieniony 07 sty 2012, 22:09 przez przekorny, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Drogi Cezary - a tak rozprawiono się z tamtym finałem (jedynym zresztą takim w historii tego miasta) na naszym podwórku i zważając na ostrożny przebieg kolejnych finałów - skutecznie. Czy sądzisz, że w coś się zmieniło od tamtego czasu, gdy przychodzi do podsumowań ze strony trybunów ludowych? Zważając na swoje doświadczenia okołojakubowe nic się nie zmieniło Cezary. Nic a nic :(

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiotrArcimowicz pisze:
Drogi Cezary - a tak rozprawiono się z tamtym finałem

... zapomniałeś dodać, w innej gazecie,... Jaki był powód takiego a nie innego postrzegania rzeczywistości "orkiestrowej" przez redaktora Panka, obaj dobrze wiemy, spuśćmy więc zasłonę milczenia... Jedno, co mnie uderzyło w jego artykule, jest fakt zlicytowania w internecie śmigłowca, pozyskanego przez ówczesnych organizatorów na zgorzelecką aukcję i zakupionego przez gościa z Jastrzębia. Cóż takiego się stało, że Adrian Panek pozwolił sobie odliczyć uzyskaną kwotę ze sprzedaży śmigłowca, pewnie tylko on wie... Może jego zdaniem, powinien zakupić go ktoś ze Zgorzelca i wtedy byłoby ok.? Trudno powiedzieć...
Zaniepokoiło mnie natomiast Twoje oświadczenie:

PiotrArcimowicz pisze:
Czy sądzisz, że w coś się zmieniło od tamtego czasu, gdy przychodzi do podsumowań ze strony trybunów ludowych? Zważając na swoje doświadczenia okołojakubowe nic się nie zmieniło Cezary. Nic a nic :(

Sam byłeś takim trybunem ludowym więc zdajesz sobie sprawę, że nie robienie niczego nie jest równoznaczne z uwolnieniem się od krytycznych uwag. Mało tego, będąc organizatorem "Czarodzielnicy", doświadczyłeś chyba jako jedyny organizator zgorzeleckiej imprezy braku jakichkolwiek negatywnych uwag. Jest to więc dowód, że pasja i chęć stworzenia czegoś nowego może spotkać się wyłącznie z aplauzem gawiedzi... Przy innego rodzaju imprezach, masz w zanadrzu ludków pokroju fisban'a, którzy zawsze pochwalą Cię,... cokolwiek byś nie zrobił... ;-)

Burmnistrz Gronicz mamił tłum słowami, że w Zgorzelcu może być lepiej. Tymczasem nie potrafi zorganizować niczego, co pozwoliłoby choćby na dyskusję, że być może jego wizje są czymś lepszym od wizji poprzedników...

Dajmy jednak sobie spokój z dywagacjami, zanim zgorzelecka orkiestra nie odtrąbi sukcesu na niespotykaną dotąd skalę. Być może czeka nas miłe zaskoczenie i fotki mało znanego amatora, na co dzień pracownika Gazowni, staną się łakomym kąskiem dla poszukiwaczy fotograficznych "rarytasów" i zapłacą za nie znaczną kwotę w Euro? Kto wie...
Poczekajmy zatem z dyskusją do poniedziałku... 8)

I jeszcze jedno, odnośnie "skuteczności" rozprawienia się z imprezą. Artykuł, który wkleiłeś, datowany jest na 2002 rok, tymczasem już w następnym roku ponownie zorganizowano imprezę w Goerlitz, w trakcie której zlicytowano działo i samolot Iskra. Dopiero w kolejnych latach przeniesiono imprezę do zgorzeleckiego amfiteatru, gdzie wystawiono na sprzedać m.in. samochód Straży Miejskiej... 8)

Ostatnio zmieniony 08 sty 2012, 0:51 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

PiotrArcimowicz napisał/a:
Cytuj:
Czy sądzisz, że w coś się zmieniło od tamtego czasu, gdy przychodzi do podsumowań ze strony trybunów ludowych? Zważając na swoje doświadczenia

Niewiele się zmieniło, pamiętam jak pisałeś jako "krytyczny" artykuły na zgorzelec.info o , Gloniczu i Balanowskim. A jak dostałeś stołek dyrektora w Muzeum Łużyckim, będąc z wykształcenia politologiem, to raptem przestałeś. Punkt widzenia, zależy pewnie od punktu siedzenia. A Ty jesteś tego przykładem. Pozdrawiam, gratulując samopoczucia

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.