Dzisiaj jest 10 maja 2025, 2:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Smacznego Autorytecie :lol:
Ja nie twierdzę, że mam patent na rozwiązania, nie tylko w tej kwestii. Ale, gdy staram się wyłożyć swoje racje i spotykam się z reakcją, z lekka niewspółmierną, to zaczynam myśleć o obronie a nie o naprawianiu świata. czy naprawisz go za mnie, amaatorze buraczków :?: :)
Jeśli Ty natomiast masz taki patent, to gratuluję, z doświadczenia jednak wiem, że na gadaniu się kończy.
Cytuj:
przeczytaj wypowiedź Miriam. Zacząć coś robić, ale nie za pomocą sił porządkowych, tylko na własnym podwórku. U siebie
popieram, może podasz przykład, jak to robisz, może znajdziesz naśladowców :?: Nie każdy indywidualnie może wpaść na taki sposób. Ja mam dzieci i staram się dawać im dobry przykład, nie przeklinają, choć zdarza się im słyszeć co nieco w TV.
Cytuj:
W normalnej rodzinie telewizor ma jednak mniejszy autorytet niż ojciec.
no a co robić z tymi z mniej normalnych rodzin :?: Izolować :?:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

paździoch pisze:
no a co robić z tymi z mniej normalnych rodzin :?: Izolować :?:

Nic. A trzeba coś robić? Przecież Twoje dzieci nie przeklinają, więc w czym problem?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam,
mrbyte napisał o Pazdziochu:
Cytuj:
A mnie się wydaje, że zgłaszasz pomysły wzięte z sufitu, nie orientując się zupełnie w materii, na temat której się wypowiadasz. Potem zaś nie potrafisz uzasadnić swoich twierdzeń.

Zgadzam się w zupełności! Pażdzioch nie wie o czym mowi, oto jego własne słowa:
Cytuj:
Jestem przeciwny szerzeniu opinii, że się to da zrobić metodami administracyjnymi, bo się nie da. Będzie to kolejna spektakularna akcja typu: patrzcie jacy jesteśmy aktywni i jak mocno chcemy dobrze Wiadomo, że sprzeciw nie będzie słabszy wobec takich działań.
Ja bym spróbował zacząć od góry, od np wyeliminowania wulgaryzmów w filmie, tv, radiu i wszędzie tam, skąd ludzie biorą przykład. Będzie to proces dłuższy, ale z cała pewnością skuteczniejszy. Wpływajmy na swoich przedstawicieli parlamentarnych, niech coś zrobią wg naszych oczekiwań, w końcu to my ich wybraliśmy i nas tam reprezentują.

Jesli przez posłow i ustawy to jest własnie droga administracyjna panie Pazdzioch

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ok, idę na bazar, tam przynajmniej jest z kim pogadać :lol:

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Wszystko pięknie,wszystko ślicznie...tylko ciekawi mnie kto zajmie się złodziejami i mordercami,skoro policja zajmuje się wypisywaniem mandatów za przeklinanie.Żyjemy w kraju,gdzie praworządność to słowo tak rzadkie i bajkowe,jak słowo"złodziej" w Danii czy Szwecji(krajach,gdzie praworządność wpaja się obywatelom od dziecka).Tym samym wskaźnik przestępczości jest u nas tak wysoki, że policja ma (podobno) pełne ręce roboty.Napawa mnie zgrozą myśl o tym, że w kraju,gdzie handluje się zwłokami i wypycha młode kobiety z pociągów,policja zajmuje się karaniem ludzi za to,że wymsknie im się wulgaryzm w miejscu publicznym...Ten absurd pokazuje pięknie, jak to się dzieje, że przestępcy chodzą na wolności i śmieją się władzy w twarz.Mam nadzieję,że coś się wkrótce zmieni i zamiast zajmować się problemem wulgaryzmów,uwaga organów ścigania zostanie skupiona na właściwych problemach,których w Polsce jest dostatecznie dużo.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.