Dzisiaj jest 10 maja 2025, 23:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

m.

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 20:29 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

do marko
Troche długo mnie nie było i dopiero dzisiaj przeczytałam, co marko do mnie napisał.
Temat stawarzyszenia interesował mnie bardzo. Po prostu chciałam do niego przystąpić. Ale po tym twoim milczeniu , uzyję tu twojego słowa " dziwnym" , po czym całej dyskusji na ten temat uznałam, że gdzie indziej znajdę dla siebie pole do działania.
Tobie się wydaje, że nie doczytuję postów do końca. Przeciwnie, czytam je w kontekście wypowiedzi i dlatego potrafię wyciągnąć wnioski.
Ale też widzę, jak niektórzy reagują na niewygodne wypowiedzi ( chociaż ja naprawdę nie rozumiem, dlaczego tak są traktowane).
W którymś z tematów chyba zubek ( jeżeli nie on, to przepraszam), wyciął swoje posty.
A to, że więcej nie chcę już na ten temat dyskutować, to dlatego, że żadna twoja wypowiedź nic nowego nie wniesie

Tytuł:
pismak
pismak

magdai
Nareszcie wiem, że przeczytałaś.
Masz prawo wybrać stowarzyszenie, jakie Ci odpowiada. Ja na forum nikogo nie namawiałem do stowarzyszenia, którego jestem współzałożycielem. To tylko zadane pytanie spowodowało moja odpowiedź. Starałem się uchronić stowarzyszenie od zawieruchy wyborczej i to mi się udało. To wszystko, dlatego, że stowarzyszenie Ludzie dla Ludzi jest z założenia stowarzyszeniem, które chce działać dłużej niż cztery lata, chce funkcjonować zajmując się realizacją swoich założeń a nie przepychanek wyborczych.
Mimo, że jestem teraz radnym, jak Wiesz nawet Przewodniczącym Rady Miasta, to moje działalność to nie tylko rada. Społecznie działam w Zgorzelcu od ponad trzydziestu lat, zaczynając jak młodzieżowy instruktor ZHP, członek szkolnego kabaretu, działacz sportowy, organizator wypoczynku itd. Jest tego dużo i mam tu sukcesy. Widzę kolejną możliwość działania i będę konsekwentny w jej realizacji bez względu na to czy zostanę radnym w przyszłości czy nie.

Tytuł:
rekrut
rekrut

marko, nie kwestionuję twojej działalności. Mnie zainteresowało w toku dyskusji, ( bo nie na poczatku ) dlaczego osoba publiczna niejasno dla innych ( może dla ciebie jasno) informowała o powstającym stowarzyszeniu. A teraz piszesz, że działasz na tylu polach. Z racji pełnionej funkcji masz taki obowiązek . A , czy przypadkiem z racji miejsca pracy nie odpowiadasz również za te sprawy ? radni czasami przypisują sobie za sukces dziłalności publicznej to, co muszą robić w czasie pracy.
Ale to już czałkiem inny temat.

Tytuł:
pismak
pismak

magdai

moja działalność społeczna rozpoczęła się dużo wcześniej. Wszystko to pozwoliło mi zdobyć doświadczeni i dopiero wówczas zdecydowałem się kandydować na radnego.
Dla przykłady powiem, że to ja zakładałem i dalej koordynuję działania UKS Zapasów w Zgorzelcu, UKS Zapasów w Jerzmankach było to ponad dziesięć lat temu. Mam nadzieję, że słyszałaś o tym jak młode dziewczyny z naszych klubów zdobywały medale Mistrzostw Polski Kadetek i Juniorek. Dzisiaj mamy nawet Mistrzynię Polski Seniorek i wicemistrzynie Europy w stylu klasycznym. Zgorzeleckie młodziczki już trzykrotnie zdobyły I miejsce w Polsce w klasyfikacji UKS-ów młodziczek w zapasach. Nie piszę o innych działaniach, jest tego dużo. Na końcu wymieniłbym okres ostatnich czterech lat i moją pracę w Radzie Miasta.
Cenię sobie także swoje uczestnictwo w Amatorskim Klubie Siatkówki „Kielnia” w Zgorzelcu, w którym grą w siatkówkę w każdy, no prawie każdy piątek.

Żadna praca zawodowa nie zmusza do działalności społecznej. To trzeba mieć w sobie.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Klubie Siatkówki „Kielnia” w Zgorzelcu
bardzo mi się podoba nazwa klubu :lol:

Tytuł:
pismak
pismak

m.

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 20:30 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
mieszczuch pisze:

Post cube http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.php?p=25153#25153 jest rozwiązaniem, które polecam.

A ja mam nadzieję, że nie pójdę za to więzenia, "bo ktoś może poczuć się pomówiony"... Strach mnie obleciał :shock:. ;)

Tytuł:
pismak
pismak

bombas3
Nazwa Kielnia jest historyczna. Kiedyś może o tym więcej. Klub działa już od ponad trzydziestu lat. Ja gram dopiero niecałe 10 i stażem jestem jednym z młodszych.

Tytuł:
pismak
pismak

Żg

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 20:31 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

mieszczuch pisze:
3)Głosowac wyłącznie na osoby do 35. roku zycia.
4)Wybierać LUDZI "klarownych".

Zadam sobie trud, i oblicze średnia wieku, ale juz teraz sie obawiam, ze wyjdzie ok.50-tki, jak nie wiecej......
Trzeba bardziej nastawić sie na tych _klarownych_, niz na -poniżej 35-tki_ ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Strefa czasowa UTC+1godz.